Henrik Haapalainen ja Sanna Venäläinen ovat Karjalan Kovimmat 2016 - Karjalan Kovin
1168
post-template-default,single,single-post,postid-1168,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Henrik Haapalainen ja Sanna Venäläinen ovat Karjalan Kovimmat 2016

Karjalan Kovin 2016 on saatu päätökseen. Karjalan Kovimmat ovat miehissä unnaffiliatedina kilpaileva Henrik Haapalainen ja naisissa CrossFit Jyväskylän Sanna Venäläinen.

Äärimmäisen tasaisesti kautta kisojen esiintynyt Haapalainen varmisti voittonsa jo ennen finaalia. Haapalainen nappasi viikonloppuna kaksi lajivoittoa: Keskivartalokeikan ja finaalia edeltäneen 21-15-9:n. Köydessä ja Kärryssä mies oli kolmas ja Temppujuoksussa neljäs. Myös muut lajit sujuivat tasaisen varmasti: Voimatestissä viides, finaalissa seitsemäs, Rantarallissa yhdeksäs ja V8:ssa 16.

”Tottakai tähän on tyytyväinen! Tasaista suorittamista koko viikonlopun ihan niin kuin pitikin. Oon nyt aikasempien kisojen perusteella petrannu heikkouksia ja ihan hyvä kokonaisuus siitä on tullut”, Haapalainen kommentoi.

DSC_0551

Henrik Haapalainen finaalin viimeisten askelkyykkyjen äärellä. Kuva: Eino Ansio

DSC_0453

Henkka & takakyykky. Kuva: Eino Ansio

”Ennen finaalia porukka käski vähän hölläillä, mutta kyllä mä lähin täysillä tekemään. Kyykyissä kyllä vähän pää petti kun tiesi että voitto on jo varma. Enkä mä olisi Knaapin aikaan siltikään päässyt.”

Karjalan Kovin oli Haapalaiselle kisana mieluinen. Ulkona kisaaminen toi oman mausteensa, mutta mestari vakuutti, ettei sade tai tuuli paljoa lannistanut. Kohokohtana Haapalainen muisteli perjantain erikoisvalaistua avauslajia.
”Kyllä se V8 jäi parhaiten mieleen. Vaikka olikin mun huonoin laji, niin viikonlopun mieleenpainuvin.”

DSC_9871

Haapalainen sprinttaamassa maalia kohti 21-15-9:ssä. Kuva: Eino Ansio

DSC_8963

Henrik Haapalainen saapumassa maaliin Rantarallissa lauantai-iltana. Kuva: Eino Ansio

Sanna Venäläinen on Karjalan Kovin jo toista vuotta putkeen

DSC_0291

Sanna Venäläinen. Kuva: Eino Ansio

Naisten sarjan voiton vei tasaisen kovaa läpi viikonlopun suoriutunut CF Jyväskylän Sanna Venäläinen. Voitto oli keväällä liikunnanopettajaksi valmistuneelle Venäläiselle toinen perättäinen. Tuplamestaria ei Karjalan Kovimmassa ole tätä ennen nähty.

”Tasaisuudella se voitto kai tuli. Lajit myös suosivat, olen kohtuullisen vahva uimari. Minulla on myös hyvä peruskestävyys ja aika vahva pääkoppa. Jos päätän jotain, teen paljon töitä tavoitteen eteen.”

DSC_0347

Anette Nieminen onnittelee Sanna Venäläistä finaalin jälkeen. Kuva: Eino Ansio

Venäläinen jännitti perjantain V8:a eniten ennakkoon, mutta valaistu areena ja hyvä tunnelma siivittivät toiseen sijaan heti Anette Niemisen perässä.
”Show oli hieno, eikä siinä auttanut muu kuin liikuttaa tankoa mahdollisimman nopeasti.”

Venäläinen sijoittui jokaisessa lajissa seitsemän parhaan joukkoon. (V8:ssa ja finaalissa toinen sija,
Köysi ja kärryssä, Thrusterissa ja Temppujuoksussa kolmas, viides sija Rantarallissa, Keskivartalokeikassa kuudes ja 21-15-9:ssä seitsemäs.)
”Thrusteriin oli tosi tyytyväinen, koska ylöstyönnöt eivät ole vahvuuteni. Hupsuja olin yrittänyt harjoitella viime vuoden jälkeen, mutta näköjään pitää harjoitella vielä toinenkin vuosi.”