Sunnuntai huipensi hienon viikonlopun - Karjalan Kovin
1120
post-template-default,single,single-post,postid-1120,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Sunnuntai huipensi hienon viikonlopun

Karjalan Kovin 2016 on päättynyt ja voittajat ovat selvillä. Tänä vuonna voittajat Karjalan Kovimmat yleisissä sarjoissa olivat Henrik Haapalainen ja Sanna Venäläinen Voittajien haastattelut löydät täältä.

Seuraavassa pureudutaan tarkemmin finaalipäivän lajeihin.

Temppujuoksu

Sunnuntain avauslaji Temppujuoksussa urheilijat esittelivät tempaustaitojaan. Aluksi kilpailijat tempaisivat käsipainoja etusuoralla, jonka jälkeen he pinkaisivat noin 200 metrin matkan takasuoralle kahvakuulien kimppuun. Lopuksi juostiin takaisin etusuoralle, viimeisteltiin tempaukset tangolla ja sprintattiin maaliin.

Laji oli varsin vauhdikas ja yleisölle mukavaa seurattavaa, sillä loppusuora tarjosi monessa erässä tiukkoja rinta rinnan -kamppailuja.

DSC_0216

Kahvakuulatempauksia. Kuva: Eino Ansio

DSC_9200

Käsipainotempauksia. Kuva: Eino Ansio

14045088_10153891595958182_784937093_o

CF Kuopion Vili Jaakola tangolla tehtyjen tempausten jälkeen. Kuva: Eino Ansio

Oman eränsä voittanut CrossFit Tuusulan Asta Vilenius kiteytti Temppujuoksun ytimen:
”Hyi hyi miten hapokas laji! Helvetin hapokas! Pahinta oli viimeiset tempaukset tangolla. Pelkäsin, että feilaan ne kun jalat oli niin kovilla hapoilla. Kyllä ne sieltä tuli kuitenkin vedettyä.”

Crossfit Seinäjokea edustava Kim-Jussi Nurmela oli Vileniuksen kanssa samoilla linjoilla.
”Oli ihan hapokas. Lyhyt, terävä ja kovaa siinä piti mennä. Heti piti lähteä vauhdilla liikkeelle.”

DSC_9325

21-15-9

Temppujuoksua seurasi laji nimeltä 21-15-9. Toisin sanoen 21 boksihyppyä, 15 chest to baria ja 9 maastavetoa, yhteensä kolme kierrosta. Jokaisen kierroksen välissä urheilijat työnsivät boksiaan askeleen eteenpäin, jotta myös Kimpisen yleisö pysyi kärryllä kisan kulusta. Lajin timecap oli kahdeksan minuuttia.

DSC_9639

Anette Nieminen kuivaa tulee chest-to-bar-tankoaan. Kuva: Eino Ansio

Kesken lajin yltynyt sade haittasi muun muassa CrossFit Jyväskylän Sanna Venäläisen menoa.

”Haastava laji, johon sade toi vielä lisävaikeuksia. Olin kuvitellut, että chest-to-bareja pystyisi vetämään 8+7-sarjoissa, mutta kolmosina se meni. Kolmen jälkeen ei ote pitänyt sitten millään”, Venäläinen kertoi.

DSC_9743

Boksihyppyjen äärellä. Kuva: Eino Ansio

Mastersien finaali

DSC_9913

Mastersit pääsivät nauttimaan burpee-boksihypyistä. Kuva: Eino Ansio

Seuraavaksi Kimpisellä siirryttiin Masters-sarjojen finaaleihin. Edessä oli järjetön määrä burbeeboksihyppyjä, maastavetoja ja leuanvetoja.

DSC_9937

Aiemmin Masters-sarjalaisia on rääkätty vain lauantai-iltaan asti, mutta tänä vuonna Karjalan Kovimmassa myös aikuiset ihmiset pääsivät nauttimaan koko viikonlopun edestä.

Näin finaalikoetusta kommentoi sarjassa Masters +40 kolmanneksi taistellut Monaliisa Ketola.
”Pahalta se tuntui. Ekat pari kierrosta ja leuanvedot meni hyvin, mutta burbeissa mä oon tosi huono ja jouduin niissä tekemään tosi paljon töitä. Vieruskaveri sai aina burpeissa kiinni, mutta olin sitten taas parempi heittämään palloa.”

Kuten takuulla muutkin urheilijat, Reebok CrossFit Turkua edustava Ketola oli helpottunut kun kisaurakka tuli viimein päätökseen.
”Ihana tunne. Tää on se koko kisan paras hetki kun finaalilaji on paketissa! Ja ilmeisesti mä pääsin vielä kolmanneksi, joten se kruunaa kaiken.”

Finaalit

DSC_0545

Petteri Peuronen viimeisten askelkyykkyjen päällä. Kuva: Eino Ansio

Myös yleisten sarjojen ja 35+ -mastereiden finalisteille tarjottiin kovaa haastetta. Laji sisälsi seuraavia liikkeitä:

60 burpeeta tangon yli
20/15 Bar muscle up
30 takakyykkyä 100/65 kg
60 kahvakuulaswing 32/24 kg
Askelkyykkykävely maaliviivalle 68/48 kg

Timecap 20 min

Finaalilajin voittaneen Reebok CrossFit Turun Anette Niemisen tunnelmat olivat finaalin jälkeen tyhjät.
”Ei siinä liikunut oikein mitään päässä kun pääsin maaliin, oli aika tyhjä fiilis. Piti ensimmäisenä kysyä haastattelijalta että voitinko mä vai olinko koko joukon viimeinen.”

Etukäteen Nieminen jännitti finaalin kyykkyosuutta ja vaihtelevan sään sekoittamia olosuhteita.
”Olin ihan fiiliksissä, kun kuulin että finaalissa on bar muscle uppeja! Sitten alkoi kuitenkin sataa ja se vähän jännitti. Onneksi tangot oli nyt hyvin kuivattu ja pääsi liikkumaan ilman mitään ongelmaa.”

”Tää oli mun ensimmäinen Karjalan Kovin ja tykkäsin kyllä. Hienosti järjestetty kisa ja monipuoliset lajit. Päivän aloittanut Temppujuoksu oli suosikki, ihan huippulaji!” Nieminen sanoi.