Bikini Bayn rantapumppi otti mittaa avovesien uimareista - Karjalan Kovin
18114
post-template-default,single,single-post,postid-18114,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Bikini Bayn rantapumppi otti mittaa avovesien uimareista

Kuvat: Topi Lainio / VMH Productions

Lauantaiaamu valkeni Ukonniemessä jälleen hyvässä säässä. Saimaan veden lämpötila oli helteiden jäljiltä varmasti miellyttävämpi kuin muutama vuosi sitten, jolloin uitiin noin 15 asteessa. 

Lämpimään veteen pulahtaminen ei täysin täyttänyt rentouttavan kylpyläreissun standardeja, sillä uinnin jälkeen kilpailijoita odotti hiekalla myös tanko, jolla suoritettiin maastavetoja ja ylöstyöntöjä.

Kolmannen kisalajin avasivat joukkueet, joista voiton vei Team By-Athlete (Katleena Kärkkäinen, Sanna Venäläinen, Riku Hedman ja Janne Nurminen).

—Suoritus oli aika taktiikan mukainen. Sanna ui eron kiinni, mikä meillä oli alussa, Katleena Kärkkäinen kertoo. 

Tavoitteena oli sija, ei niinkään aika.

Sanna Venäläinen liittyi Team BY-Athlete -joukkueeseen vasta viime hetkellä, mutta yhdessä tekeminen on silti luonnistunut hyvin.

— Se ei ole tuntunut vaikealta, koska olen treenannut Jannen kanssa ja kaikki ovat tuttuja jo entuudestaan, Venäläinen kertoo.

Tiukka aikaraja

 

Yksilölajin aikaraja oli yhdeksän minuuttia ja se oli monelle liian vähän. Suurin osa lähtöihin osallistujista ei päässyt maaliin asti, sillä avovesiuinti haukkasi ison osan ajasta.

Naisten yleisessä sarjassa Oona Laukkanen voitti oman eränsä ajassa 7.46.

— Uintitausta auttoi saamaan hyvän ajan. Avovedessä uiminen on tosi erilaista kuin altaassa. Oli vähän ahdistavaa, kun vesi oli pimeää ja oli vaikea suunnistaa oikeaan suuntaan, Laukkanen sanoo. 

Edellisen päivän koitoksista Laukkanen kertoo palautuneensa hyvin. 

— Eilen ensimmäisessä lajissa lämpö tuli vastaan. Se oli kovempi päälle kuin kropalle, Laukkanen sanoo.

Twistiä tankoliikkeisiin

 

Miesten +40-sarjassa Jani Mäkinen selvisi voittajaksi omassa sarjassaan ajalla 8.32. 

Rantapumpin tankoon lastattiin naisten sarjoissa 33 kiloa ja miesten sarjoissa 48 kiloa.

— Uiminen oli hyvä twisti tankoliikkeisiin. Ei ole tullut uitua niin paljon, ja paikka paino oli pieni, uinnin jälkeen sekin tuntui, Mäkinen kertoo. 

Katso lajien voittajat ja ajat leaderboardista: 

Joukkueet

Yksilöt