Haastattelussa Karjalan Kovin ensikertalainen, Jenni Immonen, 15 - Karjalan Kovin
17850
post-template-default,single,single-post,postid-17850,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Haastattelussa Karjalan Kovin ensikertalainen, Jenni Immonen, 15

Moi Jenni, miten olet päätynyt crossfitareenoille?

Crossfitin treenaamisen vajaa vuosi sitte viime syksynä. Sitä ennen harrastin judoa kuusi vuotta ja kilpailin siinä paljon. Pääsin Suomen kakkosmaajoukkueeseen ja olen kisannut ympäri Suomen SM-tasolla sekä parit kisat ulkomailla. Itämeren mestaruuskisoista saavutin pronssia sekä Maltan kansainvälisessa kilpailussa naisten avoimen sarjan kultaa.
Crossfitin pariin siirryin liikunnanopettajani ja nykyisen valmentajani Henri Kokkosen suosituksesta. Kävin Cf-tyyppisessä kerhossa kokeilemassa ja innostuin lajista niin paljon että vaihdoin lajia judosta crossfitiin melkein lennossa.

Mikä on parasta tässä lajissa?

Se kun pitää haastaa itseään koko ajan ja kisaaminen on mahtavaa! Tykkään treenata tosi paljon ja se on hyvä lähtökohta. Suosikkiliikettä tai -juttua minulla ei ole, vaan kaikki maistuu vaihtelevasti. Aloitan syksyllä lukiossa ja treenaan samalla. Urheilu on tällä hetkellä ykkösjuttu ja tässä iässä kun on mahdollista pistää se ykköseksi, niin haluankin panostaa siihen.

Miten treenaat?

Valmentajani tekemän ohjelmoinnin mukaan, kroppaa kuunnellen päivä päivältä. Perusrunkoa muutellaan tarpeen mukaan. Käytännössä viikossa on 5 treenipäivää, 1 aktiivilepopäivä ja 1 lepopäivä. Ja jos kropassa tuntuu siltä, otetaan tarvittaessa lisää lepoa. Treenaan Crossfit Savonlinnassa, jossa on hyvä treenijengi.

Olet ehtinyt jo kilpailemaan crossfitissa ja nyt olet Karjalan Kovimmassa!

Kyllä, kilpailin Winter warissa skaalatussa sarjassa, sitten kesän alussa Sawotassa. Sawotassa tavoitteeni oli päästä 10 sakkiin ja olin kolmas! Tavoitteeni oli myös päästä Karjalan Kovimpaan ja täällä ollaan!
On aika hienoa olla täällä. Lähdin kisaan karsintojen sijalta 36 ja tällä kolmannen kisapäivän aamuna olin sijalla 10. Se on upeaa ja olen positiivisesti yllättynyt. Henki kilpailijoiden välillä on mahtava, täällä tsempataan toisia ja vaikka lajeissa kilpaillaan vastakkain niin lajin ulkopuolella ollaan hyvässä hengessä.
Tsemppiä sunnuntaille Jenni!