Ilmoittautuminen Karjalan Kovin 2018 -karsintaan on nyt auki - Karjalan Kovin
16980
post-template-default,single,single-post,postid-16980,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Ilmoittautuminen Karjalan Kovin 2018 -karsintaan on nyt auki

 

Ilmottautuminen karsintaan on nyt auki TÄÄLLÄ

Karsinta on suoritettava 25.5-3.6. välisenä aikana jollakin virallisella CrossFit salilla.

Tänä vuonna karsintaan on ilmoittauduttava ennen karsintalajien julkaisua 25. toukokuuta klo 11.59 mennessä.
Karsinnan parhaat kilpailijat pääsevät kilpailemaan Imatran Ukonniemen stadionille 20-22.7.2018

Paikkoja on tänä vuonna jaossa seuraavalla tavalla:

Yleinen miehet ja naiset 40 paikkaa / sarja
35+ miehet ja naiset 10 paikkaa / sarja
40+ miehet ja naiset 10 paikkaa / sarja
45+ miehet ja naiset 5 paikkaa / sarja
50+ miehet ja naiset 5 paikkaa /sarja

Kilpailija on oikeutettu kilpailemaan masters -sarjassa, jos kuluvan vuoden aikana täyttää sarjan alaikärajaan vaadittavan vuosiluvun.

Karjalan Kovin presidentti Atte Kaasinen, mitä uutta tämän vuoden karsinta tuo tullessaan?

-No ainakin yhden uuden ikäsarjan ja kiristyneen kilpailun. Eli yleisiin sarjoihin on muutama paikka vähemmän tarjolla, joka tietenkin ruuvaa ennestään kovaa tasoa vielä tiukemmalle. Viimevuotisista Karjalan Kovin mitalisteista kaksi pääsi tänä vuonna näyttämään osaamistaan CrossFit Gamesien regionaalivaiheeseen Berliiniin, joten ainakin siltä osin voidaan todeta kärjen tason olleen kova. Uskon myös vahvasti, että tänä vuonna näemme Ukonniemessä tulevia Regionaalitason urheilijoita.

-Ja eipä siinä vielä kaikki, karsinnan luonne muuttuu myös hieman. Aikaisemmin olemme käyttäneet karsinnassa yhtä pitkää, mutta moniosaista haastetta, jolla olemme karsineet jyvät akanoista. Tänä vuonna karsinta pitää sisällään useamman erillisen testin. Kaikki testit julkaistaan karsinnan alussa ja suoritusjärjestys on vapaa. Koukku on siinä, että karsintaan täytyy ilmoittautua ennen kuin yhtään lajia on julkaistu.

Voitko vielä paljastaa mitään muuta karsinta lajeista?

No ei tässä vaiheessa kauheasti ole ollut tapana paljastella mitään. Toki luvassa on perus hikoilua ja karsinta itsessään on mietitty melko kattavaksi testiksi.

Roman Khrennikov

Millä mallilla itse kisan lajit ovat?

Kisojen lajeja testaillaan parhaillaan. Eli voi kait sanoa, että lajit ovat valmiit, mutta kaipaavat vielä hiontaa.
Tämänkin vuoden lajisuunittelua on ohjannut siitä, että Karjalan Kovimman ensisijainen tarkoitus on löytää Karjalan Kovin. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että haluamme kokeilla urheilijan fyysisiä sekä henkisiä voimavaroja mahdollisimman laajasti. Uskon, että tälläkin kertaa olemme onnistuneet luomaan testin, joka mahdollistaa tämän kaiken.

No voiko itse kisan lajeista antaa mitään vihjeitä?

Vihjailla tietty voi aina. Tämän vuoden inspiraatiota olen hakenut lueskelemalla Greg Classmanin viisauksia, ja täytyy kyllä myöntää, että hänen teksteistään löytyy paljon hyviä ajatuksia joiden varaan voisi useammankin kisan lajit rakennella.

Olet aikasempina vuosina ottanut erilaisia haasteita vastaan liittyen Karjalan Kovin -karsinnan tykkäys- ja osallistujamääriin, onko tänä vuonna vastaavaa luvassa?

Juu, joskus tuli soudettua ja viime vuonna pyöräiltyä Wattbikella. Kyllähän noille Concept2 -välineille voisi taas antaa kyytiä. Hyviä ideoita otetaan vastaan!

Karjalan Kovin 2018 -karsinta ILMOTTAUDU TÄÄLTÄ
25.5-3.6.2018
Ilmoittautuminen ennen karsintalajien julkaisua!