Karjalan Kovimman ensimmäinen lajipaljastus: hieno ja kaunis wodi - Karjalan Kovin
289
post-template-default,single,single-post,postid-289,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Karjalan Kovimman ensimmäinen lajipaljastus: hieno ja kaunis wodi

Karjalan Kovin -kisaviikonlopun lajeista kerrotaan tänä vuonna jo hyvissä ajoin etukäteen. Ensimmäiseksi paljastetaan lauantain kolmas laji, joka on Bar Amanda. Laji on siis modattu versio tunnetusta ”tyttö”-WOD:sta, eli Amandasta.

Karjalan Kovimmassa Bar Amanda pitää sisällään siis tanko -muscle up -liikkeitä ja tempauksia. Suoritusmäärät ovat 9-7-5.  Masters-sarjoissa painot, liikkeet ja toistomäärät on skaalattu ikäryhmille sopiviksi, mutta Karjalan Kovin -kilpailun luonteen mukaisesti tarpeeksi haastaviksi.

Bar Amandan molemmat liikkeet ovat vaativia ja teknisiä. Bar muscle upit vaativat voimaa ja telinevoimistelusta tuttua oikein ajoitettua kippiliikettä. Tempaus taas on hieno yleisliike.

”Kyseessä on hieno ja kaunis wodi”, kuvailevat Karjalan Kovimman presidentti Atte Kaasinen ja  kilpailujohtaja Juha Metsämuuronen lajia kuin yhdestä suusta.

Karjalan kovimmassa perinne modata CF-tyttöjä

Karjalan Kovimmassa on ennenkin muokattu naisten mukaan nimettyjä CrossFit-wodeja. Aiemmin on nähty muun muassa Helenistä muotoiltu Karjalan Heili, tehty Shuttle Fran ja vuonna 2014 koettiin Fat Nancy.

Youtubesta voi fiilistellä tavallista Amandaa esimerkiksi vuoden 2010 CrossFit Gamesien miesten ensimmäisen lajin kuuman erän tekemänä. Mukana muun muassa Mikko Salo sekä Jason Khalipa, joka murtuu täysin viimeisen tempauksen alle, mutta saa sen lopulta ylös. Itse kisa alkaa ajassa 7:25. Kärsimättömimmille kerrottakoon, että kohdassa 11:50 alkaa Khalipan henkien kamppailu.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ha1a_7Nn3b0?rel=0&controls=0]

Osta liput Karjalan Kovimpaan etukäteen Tiketistä.

Lauantain Karjalan Kovimman virallisille jatkoille Old Cockiin liput täältä.