Karjalan Kovimman karsintatulokset - Karjalan Kovin
851
post-template-default,single,single-post,postid-851,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Karjalan Kovimman karsintatulokset

Vuoden 2016 karsinta oli pitkä ja hikinen. Se vaati paljon keuhkoja sekä voimaa. Instagramissa hashtagilla #karjalankovin2016 löytyy paljon maassa makaavia urheilijoita, jotka antoivat kaikkensa ja kiittelivät järjestäjiä elämänsä pahimmasta jumpasta.

Karsintaan ilmoittautui lopulta 414 urheilijaa, joista saatiin karsituksi yleisiin sarjoihin 50 kovinta, 35+ – ja 40+ -sarjoihin kymmenen kilpailijaa sekä 50+-sarjoihin viisi.

Karsinnassa sijoitukset ratkesivat pieniin eroihin. Varsinkin keskivaiheille sijoittuneilla yhdenkin toiston ero vaikuttaa sijoitukseen merkittävästi.

Huomiota herättävää on Masters-sarjojen kova taso. Sekä 35+ – että 40+-sarjoihin oli runsaasti karsijoita, joten läpäistäkseen karsintaseulan täytyi pystyä pistämään kehiin kovia suorituksia. Monet varsinkin varhaismaster-ikäisistä olisivat päässset läpi myös yleiseen sarjaan, ja osa menikin, kuten Merituuli Kallio Reebok CrossFit Turusta.

Matalin läpipääsyprosentti oli miesten 40+-sarjassa. Kimpiselle eteni vain 20 prosenttia karsijoista, kun taas miesten 50+-sarjassa kaikki ilmoittautuneet pääsivät tänä vuonna läpi.

Viralliset tulokset löytyvät täältä. Aikataulut tästä eteenpäin löytyvät taas täältä.

 

Yleinen miehet karsinnan kolmen kärki:

1. Henrik Haapalainen (unaffiliated)

2. Arthur Semenov (Red Tower CrossFit)

3. Matti Knaapi (CrossFit Kuopio

Yleisessä sarjassa kärkeen nousi vantaalainen Henrik Haapalainen, joka sijoittui kevään Winter Warissa 14:ksi. Toiseksi nousi pietarilainen Aleksei Semenov, joka sijoittui viime vuonna Karjalan Kovimmassa 11:ksi.

Semenovin karsintavideo on komeaa katseltavaa. Hän tempaa toisen osion alkupuoliskon, tekee 4×90 thrustereina ja 2×100 thrustereina, joiden jälkeen päättää levätä 50 sekuntia ekstraa ennen kolmatta osiota.

 

Yleinen naiset karsinnan kolmen kärki

1. Anette Nieminen (Reebok CrossFit Turku)

2. Elli Stenfors (CrossFit Pori)

2. Sanna Venäläinen (CrossFit Jyväskylä)

Naisten yleisessä sarjassa karsinnan vei vastikään Regionaleissakin kilpaillut turkulainen Anette Nieminen. Karsintojen toisen sijan jakavat Stenfors ja Venäläinen.

 

35+ miehet karsinnan kolmen kärki

1. Matti Salminen (CrossFit Rauma)

2. Timo Kuitunen (CrossFit Jyväskylä)

3. Janne Tikkanen (CrossFit Oulu)

Varhaismastersien miesten sarja tuli tänä vuonna uutuutena Karjalan Kovimpaan, ja yli 30 ilmoittautunutta todisti, että sarja oli toivottu.

 

35+ naiset karsinnan kolmen kärki

1. Nina Mäkinen (CrossFit Rauma)

2. Jesu Holmberg (CrossFit 8000)

3. Laura Hongisto (CrossFit Lappeenranta)

 

40+ miehet karsinnan kolmen kärki

1. Ville Takala (CrossFit Hämeelinna)

2. Heikki Hämäläinen (CrossFit 33100)

3. Roni Mäkinen CrossFit Varasto)

 

40+ naiset karsinnan kolmen kärki

1. Ulrika Karismaa (CrossFit Varasto)

2. Ulla Keijama (CrossFit 33100)

3. Liinu Muranen (CrossFit Loviisa)

 

50+ miehet karsinnan kolmen kärki

1. Tapio Mustonen (CrossFit Herttoniemi)

2. Janne Savis (CrossFit 01300)

3. Pekka Kaikkonen (CrossFit Pieksämäki)

 

50+ naiset karsinnan kolmen kärki

1. Paula Tähtinen (CrossFit Takomo)

2. Tarja Aho (CrossFit Hämeenlinna)

3. Terhi Luola (CrossFit Lohja)

 

Karjalan Kovin 2016 12.-14. elokuuta Lappeenrannassa. Perjantain iltakisa on kaikille ilmainen, la-su vain pääsylipulla. Pääsyliput voit ostaa ennakkoon Livetosta.