Karjalan Kovimman Mastersien voittajat ovat Lehto, Pajunen, Mustonen ja Koivulahti - Karjalan Kovin
16766
post-template-default,single,single-post,postid-16766,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Karjalan Kovimman Mastersien voittajat ovat Lehto, Pajunen, Mustonen ja Koivulahti

Tänä vuonna Karjalan kovimman aikuissarjat suorittivat kaksipäiväisen kisan. Mastersit (40+ – ja 50+) suorittivat perjantaina samat lajit kuin yleisetkin sarjat ja 35+-sarjalaiset, eli Äkkilähdön ja 10 000 metrin soudun.

Lauantaina heidän ohjelmistoonsa kuuluivat aamun uintilaji Märkä, voimatesti Ehkä thruster sekä Masters-finaali, joka sisälsi burpeita, tempauksia, köysikiipeilyä ja yoken kantamista.
Finaalin tarkoituksena oli olla nopea ja tehokas testi, jossa myös masterit pääsivät kokeilemaan yokea. Kestävyyttä aikuisilla on testattu jo perjantaina, joten nyt annettiin mahdollisuus edetä vauhdilla”, luonnehti finaalia Karjalan Kovimman presidentti Atte Kaasinen.

Hätäisimmät löytävät tuloksia WODconnectista, muiden kannattaa rullata alaspäin ja lukea sarjojensa parhaiden kommentit.

 

Janne Lehto miesten 40+-sarjan valtias

_DSC0580

CrossFit Porin Janne Lehto oli finaalin alkaessa vielä toisena, mutta vahvat suoritukset siivittivät miehen ykköseksi.

Kisaviikonloppu sujui Lehdolla ylipäänsä hyvin. Perjantain leuat ja mavet sekä 10 000 metrin soutu sopivat voimakkaalle kaverille hyvin.
”Äkkilähtö oli hyvä laji, mutta pojat olivat kyllä kaikki kovia, kärki taisi olla ihan muutaman sekunnin sisällä.

Olen noudattanut treeneissä sellaista 5000 metrin soutuohjelmaa, joten se poiki nyt tulosta. Valkokankaalta oli helppo seurata sijoitusta muiden joukossa.”

20424137_753754894825327_3827799285161878849_o

Lauantain thrusterit ja uinti sen sijaan eivät olleet suosikkilaji.
”Se oli aika hirveä. On pitänyt koko kesä käydä treenaamassa uintia, mutta tämä aamu oli oikeastaan eka uintitreeni. Oli kyllä paha, mutta pisteytys poijujen mukaan ehkä auttoi, mutta toisaalta kisa on sama kaikille.”

Voimatestiin Lehto lähti luottavaisin mielin, sillä kevään painonnosto-ohjelmointi mastersien SM-kisoja varten (suorituksena kolme hylättyä tempausta) oli luonut hyvät pohjat. Tuloksena viimeisellä tangolla kaksi riveä ja yksi ylöstyöntö, sijoituksena ykköstila.

Finaalissa odottivat Lehdon vahvuudet, tempaukset ja köysi.
”Yoke löytyy myös meidän salilta, kokeilin sitä viime viikolla kerran eikä se tuntunut pahalta, tuossa se meni nytkin hyvin.”

Finaalin voitto napsahti selkeällä erolla toiseksi tulleeseen Roni Mäkiseen nähden.

_DSC6956

40+ miehet
1. Janne Lehto
2. Pertti Kiiskinen
3. Roni Mäkinen

 

Kaisu Pajuselle voitto tiukan kisan jälkeen naisten 40+-sarjassa

_DSC0505

Naisten 40+-sarjassa nähtiin tiukka kisa loppuhetkille asti. Pisteissä voiton vienyt Kaisu Pajunen ja toiseksi sijoittunut Sari Veistelehto olivat tasoissa, mutta Pajusen kolme ykkössijaa käänsivät pisteet CrossFit Seinäjoen edustajalle.

Perjantain Äkkilähtö ja soutu sujuivat Pajuselta hyvin, tuloksena toinen sija Äkkilähdössä ja voitto soudussa.
Leuat menivät hyvin, mavet taitavasti. Maastavetopaino oli suhteellisen iso. En uskaltanut repiä ihan täysillä koko sarjaa, suojelin selkää. 

Ensin ajattelin, että soudussa itken, kun perse puutuu, mutta se kulkikin erittäin hyvin. Soudun tunnelma oli mielenkiintoinen, kukaan ei puhunut mitään, kaikki tiesivät mikä on homman nimi. Aika meni äkkiä. Hallissa oli kuuma, laitettiin niin vähän vaatetta päälle kun kehdattiin.”

Lauantaiaamun laji sujui entiseltä thriatlonistilta hyvin, sillä uinti oli tuttua. Sijoitus oli ykkönen. Voimatestissä pienikokoinen Pajunen sai 65 kiloa rinnalle kerran, joka oli myös edellinen PR.

Finaalista Pajunen piti.
”Kaikki lajit sopivat minulle hyvin. Yoke oli haastavin, mutta kerran olin päässyt sitä kokeilemaan ennen ja tiesin, että napa vaan tiukaksi ja sillä mennään.

Täällä oli ylipäänsä tosi hyvä tunnelma. Musiikki oli hyvää, yleisöä oli paikalla ihan kauheasti ja kannustus oli hurjaa.”

_DSC6925

40+ naiset

1. Kaisu Pajunen
2. Sari Veistelehto
3. Anne Turunen

 

Herttoniemen Härkä Tapio Mustonen miesten 50+-sarjan herra

_DSC0460

Miesten 50-vuotiaiden sarjassa Tapio Mustonen ja Miikka Lintusaari kamppailivat voitosta. Lopulta Mustonen vei kisan ja hänestä tuli nyt kaksinkertainen ja peräkkäinen Karjalan Kovin omassa sarjassaan.

”Äkkilähtö oli yllättävän paha. 35 leukaa oli meillä vanhuksilla ja 110 kilon maastaveto. Kaverit vetivät vieressä perhostellen ja itse nyin kippileukoja, siinä tulin kakkoseksi. Soutu taas on vahva lajini, olen soutunut jonkin verran. Tiesin, että pystyn pitämään alle 2:00:n keskiarvon.

Soutu oli hieno, skriini auttoi paljon, muuten olisi ollut kuolettavan tylsää, mutta nyt näki missä muut menivät.”

Lauantaina Mustoselle kelpasivat vain ykkössijat, vaikka jaetutkin, kuten aamun ensimmäisestä lajista.
”Aamu-uinti ja thrusterit olivat paha yhdistelmä. En osaa oikein uida, eikä thrusterit hengästyneenä ole kovin kiva, niin siitä tuli eeppinen. Mutta niitä pitää siis tehdä lisää, löytyivät heikkoudet.”

Voimatestissä Mustonen nosti viimeisellä tangolla kaksi riveä, kaksi työntöä ja kaksi ekstratyöntöä päälle.
”Se meni ihan hyvin, tiesin että pääsen päätyyn asti, mutta kyllähän se tuntui painavalta.”

Finaalissa Mustonen otti myös ykkössijan.
”Yoke tuntui aika pahalta. Olin treenannut 200 kilolla sitä. Nyt oli 170 kiloa painoa, mutta keskivartalo oli jo aika pehmeänä.”

Mastersit kilpailivat tänä vuonna vain kaksi päivää, kun vielä viime vuonna heitä höykytettiin koko viikonlopun ajan. Kaipasiko Mustonen lisäpäivää?
”Kyllä tänään on sellainen fiilis, että tämä puolentoista päivän kisa oli aivan ok.”

_DSC6896

50+ miehet
1. Tapio Mustonen
2. Miikka Lintusaari
3. Jyrki Rantanen

 

Kisauntuvikko Heli Koivulahti naisten 50+ -sarjan voittoon

_DSC0453

Naisten 50-sarjan voittoon nousi tasaisen varmoilla suorituksilla Heli Koivulahti. Sijoitusrivistössä nelisen vuotta CrossFit-harjoittelua harrastanut Koivulahdelta löytyy rivi ykkösiä ja yksi toinen sija.
”Mua jännitti tosi paljon. Nämä olivat ekat kisat ikinä, en ole ikinä kilpaillut missään. Mutta hyvin meni, ihan mahtava meno.

”Leuat ovat heikkous, mutta mave on vahvuus.

Sitten oli se hemmetin soutu. Olen kerran aiemmin soutanut kympin, joskus puolitoista vuotta sitten. Nyt taas. Se veti sanattomaksi.

Ajattelin viidessä kilometrissä, että enää puolet jäljellä, mutta tajusin, että sitähän on vielä saman verran jäljellä.”

Lauantain thrusterit eivät olleet Koivulahdelle ongelma, uinti ei sentään ollut vahva.

Koivulahti nosti 55 rinnalle kaksi kertaa, jolla hän sivusi aiempaa ykkösrivenostoa.
”Olin tyytyväinen, että pääsin nykyiseen maksimipainoon, tykkäsin lajista.”

Finaali sujui hyvin.
”Ajattelin että se on lyhyt, joten pitää mennä täysillä. Noh, täysillä ja täysillä. Tempaukset ovat minulla heikkous, mutta köysi sujuu ja yoke meni mukavasti.

Tunnelma ja paikka oli mahtava! Yleisöä ollut tosi hyvin paikalla. Oli hienoa olla tuossa ja yrittää ylöstyöntöä, kun väki taputtaa ja kannustaa.”

_DSC6868

50+ naiset
1. Heli Koivulahti
2. Hannele Korhonen
3. Johanna Vasara