Karjalan Kovimman viralliset karsintatulokset ovat valmiit - mitä karsinnoista sanovat sarjojensa voittajat? - Karjalan Kovin
204
post-template-default,single,single-post,postid-204,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Karjalan Kovimman viralliset karsintatulokset ovat valmiit – mitä karsinnoista sanovat sarjojensa voittajat?

Karjalan Kovimman karsinnat on nyt suoritettu ja tulokset tarkistettu. Täydelliset tuloslistat löytyvät WodConnectista.

Ensin viralliset asiat tiedoksi:

Karjalan Kovin 2015 -kilpailuihin paikkansa lunastaneille lähtee pian sähköpostia. Miesten ja naisten sarjoista 55 parasta, masters +40v -sarjoissa 10 parasta ja masters +50v -sarjoissa 5 parasta urheilijaa ovat oikeutettuja kilpailemaan Karjalan Kovin 2015 -kilpailuissa.

Jos joku kieltäytyy paikastaan tai ei lunasta sitä eräpäivään mennessä, siirtyy paikka sijoituksissa seuraavalle.

Nyt voimme paljastaa myös uutisen:
Karjalan Kovin on tänä vuonna kolmipäiväinen. Kilpailut alkavat jo perjantaina 14. elokuuta. Tervetuloa siis paikalle jo perjantaina – muutkin kuin kilpailijat!

Sitten vähemmän viralliseen osioon:
Otimme haastattelukierroksen sarjavoittajien kanssa. Miten karsinnat sujuivat?

Miesten karsintojen 1. sija – Matti Knaapi / CrossFit Kuopio

_96B4374

Matti Knaapi vuoden 2014 Karjalan Kovimmassa. Kuva: Arttu Muukkonen

CrossFit Kuopion 24-vuotias Matti Knaapi vei miesten kovatasoisen karsinnan hyvillä tuloksilla. Kerran karsinnan suorittanut Knaapi veti 70 ctb:tä, tempaisi 107,5 kiloa ja keräsi kolmannessa lajissa 165 toistoa. Mies oli sijoituksestaan yllättynyt.
”Ilmeisesti lajit sopivat minulle ihan hyvin, kun voitto sattui tulemaan – tai sitten muilla on mennyt huonosti. Olin yllättynyt tuloksesta, koska aika kovaakin poikaa oli jostain syystä jäänyt taakse.”

Käsilläseisontapunnerruksia hän piti haastavina, mutta nekin menivät yllättäen hyvin. Niin meni myös tempaus, jossa hän sai yllättäen ylös uuden oman ennätyksensä.
”Jos kahdesta pahasta pitää valita, oli tempaus vähän parempi kuin rive ja ylöstyöntö.”

Knaapi lähtee Karjalan Kovinta kohti keulapaikalta. Yleensä hän ei kisoista stressaa, mutta haastattelupuhelu sai perhosia vatsaan.
”Yleensä karsintojen voittaja joutuu vähän sellaiseen valokeilaan, siinä mielessä olisin toivonut takaa-ajajan asemaa. Mutta en yleensä kisoja stressaa, katsotaan miten menee.”

Naisten 1. sija – Emilia Kärkkäinen / CrossFit Kuopio

emilia_karkkainen

Emilia Kärkkäinen Sawotan finaalissa 2015. Kuva: Tommi Ulmanen

Kuopioon meni karsintojen kaksoisvoitto, sillä naisten sarjan karsintojen ykkönen, Emilia Kärkkäinen, edustaa myös CrossFit Kuopiota. Kärkkäinen kertoo pitäneensä karsintalajeista. Erityisesti ctb:t olivat hänen mieleensä.
”Kun näin karsintalajit, tiesin että tulen pitämään hauskaa.”

Kärkkäinen oli latautunut ensimmäiseen karsintasuoritukseensa hyvin teki sen täysillä tehoilla.
”Tulos oli sellainen, ettei karsintaa tarvinnut uudelleen tehdä – ja jäi sellainen fiilis, etten todellakaan haluakaan yrittää uudelleen, sen verran kuollut olo oli suorituksen jälkeen. Kämmen aukesi tosin chest to bareissa, niitä olisin voinut tehdä vielä enemmän. Toivottavasti niitä tulee myös kisoihin.”

Karjalan Kovinta Kärkkäinen odottaa innolla. Lappeenrannassa on Kärkkäisen mukaan aina pidetty kilpailijoista huolta, eikä aikatauluista tai muista ole tarvinnut itse stressata.
”Lajit tulevat myös varmasti olemana kovia ja kilpasiskot ovat saakelin kovia, joten hommia saa paiskia, jos aikoo pärjätä tänäkin vuonna.”

Kärkkäisen odotuksia lisää myös nouseva tuloskäyrä. Viime vuonna hän sijoittui Karjalan Kovimmassa 20:nneksi, Winter Warissa tänä keväänä sijoitus oli 12:s ja Sawotassa tuli jo voitto.

Jotain kalakukkojen seudulla tehdään siis oikein. Sekä Kärkkäinen että miesten karsintaykkönen Knaapi sanovat, että CrossFit Kuopion Ville Huttusen tekemä ohjelmointi tuntuu toimivan hyvin.
”Olemme oikeasti paneutuneet heikkouksiin ja niitä yritetään poistaa tehokkaasti. Myös Kallaveden rantojen raitis ilma on varmasti vaikuttanut tuloksiin,” Kärkkäinen ja Knaapi arvioivat.

Masters miehet 40-49  1. sija / Corey Perry

_96B4030

Corey Perry Karjalan Kovimmassa vuonna 2014. Kuva: Arttu Muukkonen

Miesten 40+ -masters-sarjan karsintojen voiton vei yhdysvaltalainen Corey Perry, 40. Viime vuonna hän kilpaili yleisessä sarjassa, mutta tänä vuonna tuli siirto aikuisten miesten sarjaan.
”Karsinnat olivat hieno kuntotesti, joka kattoi niin voiman, aerobisen puolen sekä voimistelun osa-alueet. Osat olivat haastavia mutta kuitenkin tehtävissä. Vähän piti käyttää myös strategiaa, ettei ensimmäisessä lajissa tuhonnut mahdollisuuksia toisessa ja kolmannessa,” entinen Games-urheilija sanoo.

Kolmatta osiota Perry muistelee haastavimpana. Salilla, jolla hän karsinnan suoritti, oli 35 astetta lämmintä ja kokonaisuus oli haastava myös henkisesti.
”Painot olivat kevyet, mutta jos olisi tehnyt liian nopeasti, olisi seinä tullut vastaan. Eikä etukyykyissä tanko rinnan päällä helpottanut ainakaan hengittämisessä!”

Perry saapuu Lappeenrantaan Saksasta, jossa hän työskentelee Yhdysvaltain armeijan tukikohdassa. Kisatapahtumaa hän odottaa innolla.
”Jos karsinnoista voi vetää johtopäätöksiä, uskon että kilpailu on laadukas ja haastaa urheilijoita kaikilla osa-alueilla. Myös viime vuoden kisat olivat mielettömän hienot, ohjelmointi oli loistava, eikä ensimmäisen päivän painonnostopainotteisuus haitannut, kun toisena päivänä testattiin voimistelupuolta. Ainoa mikä jäi kaivelemaan viime vuodelta oli se, etten päässyt finaaliin asti – se näytti nimittäin brutaalilta!”

Masters naiset 40-49 1. sija / Merituuli Kallio Reebok CrossFit Turku

Naisten masters 40+ -sarjan karsinnat vei Turun Merituuli Kallio. Karjalan Kovimmat ovat Kallion ensimmäiset yksilökisat.
”Tosi hyvältä tuntuu, kun sijoituin näin hyvin. Olen osallistunut aiemmin tiimikisoihin ja oman salin aloittelijakisoihin, mutta nyt ovat vuorossa ensimmäiset oikeat yksilökisat. Nyt tietysti jännittää, hirveät paineet lähteä kisaan karsinnan voittaneena.”

Karsintalajeista käsilläseisontapunnerrukset tuottivat etukäteen eniten stressiä Kalliolle. Hän oli tottunut tekemään hupsuja AbMatin kanssa, mutta nyt niitä pitkin punnertaa tiukkoina.
”Nekin menivät onneksi hyvin. Kaikki kunnia kuuluu kyllä valmentajalleni Tuomo Liukkoselle, hän on niin hyvä koutsi ja hän teki hyvät strategiat, joiden mukaan mentiin.”

Kallio saapuu ensimmäistä kertaa elämässään itärajalle.
”Hyvillä mielin olen tulossa, tosin vähän harmittaa, ettei muita ole Lappeenrantaan lähdössä, mutta pidän yksin siellä sitten lippua korkealla!”

Masters miehet 50-59 1. sija / Pete Auvinen CrossFit Espoo

_96B3509

Pete Auvinen Karjalan Kovimmassa vuonna 2014. Kuva: Arttu Muukkonen

Pete Auvinen vei tuoreena tosimiesten sarjalaisena 50+ -sarjan karsintojen voiton.
”Tietysti tuntuu hyvältä aina, jos pääsee kisoihin mukaan. Ja me papathan teemme naisten painoilla, ja aina kun naisiin verrataan niin tuntuu hyvältä, eli kaikki on hyvin!”

Lajit olivat Auviselle ”ihan ok hyviä”. Mies kun on heikko, sopivat kevyet painot hänelle hyvin. Auvinen oli myös hieman katsellut, miten muut sarjansa osallistujat olivat karsintalajeista suoriutuneet.
”Oli hyvä, että kolmannessa lajissa oli mukana käsilläseisontapunnerrus, koska jos se olisi ollut pelkkä ylöstyöntö, olisi ohjelmointi mennyt mielestäni liikaa painonnoston puolelle.”

Odotukset ovat Karjalan Kovimman kohdalla tietysti kovat. Myös sarjan vaihtuminen innostaa viikko sitten 50 vuotta täyttänyttä Auvista.
”On hyvä, kun ne nelikymppiset urhot eivät ole mukana enää, ne on aikamoisia. Kiva olla nyt tosimiesten sarjassa. Ei pidä liikaa ottaa paineita, mennään ja tehdään ja katsotaan mitä pojat ovat lajeiksi keksineet ja toivotaan, että joku jää sijoituksissa taaksekin.”

Naisten masters 50-59 1. sija / Tarja Aho CrossFit Hämeenlinna

_96B3428

Tarja Aho Karjalan Kovimmassa vuonna 2014. Kuva: Arttu Muukkonen

Naisten 50+ mastersissa oli tänä vuonna osanottajaryntäys viime vuoteen verrattuna. Silloin Tarja Aho sai kilpailla Karjalan Kovimmassa yksin, mutta nyt karsijoita oli jo nelinkertainen määrä.

Karsintalajeissa Aho jännitti eniten olkapäähän kohdistuvia liikkeitä, sillä hänellä on ollut siellä hiukan ongelmia. Olkapää kesti kuitenkin hyvin.
”Periaatteessa leuanvedoissa pitäisi minun pystyä parempaankin, mutta oli pakko säästää voimia käsilläseisontapunnerruksiin. Kaiken kaikkiaan meni ehkä paremmin kuin odotin, olen tyytyväinen suoritukseeni.”

Aho on myös iloinen, että hän saa omaan sarjaansa kilpakumppaneita.
”Viime vuonna olin ainoa, joten menestys oli erinomaista. Totuushan on, että minun ikäisiä hupsuja akkoja on niin vähän, ettei tässä sarjassa vielä ole tunkua, mutta on oikeasti kivaa, että muitakin kilpasiskoja on tänä vuonna mukana.”

Lappeenrantaan Aho saapuu innolla.
”Nehän ovat loistavat kisat, enkä mistään hinnasta jäisi pois. Olen meidänkin salilta innostanut porukkaa lähtemään karsimaan ja nyt näyttää siltä, että kisoihin asti on mahtumassa meiltä ainakin kaksi miestä ja naista.”

Lippuja Karjalan Kovin -kisoihin 15.-16.8.2015 voit ostaa Tiketistä.

Ilmoittaudu räätälöityihin Karjalan Kovin -bussikuljetuksiin Lappeenrantaan ympäri Suomen täällä.