Karjalan Kovimmiksi vuonna 2018 kruunattiin Satu Kansikas ja Henrik Haapalainen - Karjalan Kovin
17230
post-template-default,single,single-post,postid-17230,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Karjalan Kovimmiksi vuonna 2018 kruunattiin Satu Kansikas ja Henrik Haapalainen

Karjalan Kovimman yleisten sarjojen voittoihin nousivat CrossFit Kuusankosken Satu Kansikas ja CrossFit Basementin Henrik Haapalainen.

Kansikkaan mitali kirkastui viime vuoden pronssista kultaan. Haapalaiselle KK:n voitto oli toinen, sillä hän voitti myös vuonna 2016. Viime vuonna Haapalainen oli paras suomalainen, tuloksena kolmas sija.

Tasaisuus Kansikkaan voiton salaisuus

_DSC1658

Kun viime vuonna Kansikkaan paras lajisijoitus oli 1. ja huonoin 22:s, oli tämän vuoden teemana tasaisuus. Sijoitukset menivät sarjana 2-9-3-5-1-2. Kisa oli tiukkaa toiseksi sijoittuneen Laura Isopoussun kanssa, sillä Isopoussu hävisi Kansikkaalle vain kahdella pisteellä.

Voitto ratkesi finaalilajissa, jossa Isopoussun olisi pitänyt voittaa ja Kansikkaan olla enintään neljäs, jotta voitti olisi kääntynyt Isopoussulle. Kansikas souti muutaman sekunnin hitaammin kuin kovimmat vetäjät, mutta Grace sujui häneltä joukon nopeiten, joten Kansikas piti kokonaiskisan ykkössijan itsellään.

”Voitto johtui varmaan tasaisuudesta. Viimeinen laji oli aikamoinen. Piti näyttää, että kuinka paljon haluaa voittaa. Piti ajatella, että se oli viimeinen asia, mitä tänään tehdään. Soudin kyllä niin kovaa kuin siinä tilanteessa vain pystyi. 

Grace tuntui pahalta. Siinä vain mietti, että toisto kerrallaan.”

_DSC2213

_DSC5560

Kansikas treenaa Mikko Salon ohjelmoinnilla.
”Se sujuu hyvin ja toimii minulle hyvin. Pystyy luottamaan, että on tehnyt oikeita asioita. Se on vienyt eteenpäin varmasti paljon.”

Karjalan kovimmasta Kansikas vie treenisalille tasaisen parantamisen tarpeen.
”Tasaisesti pitää kaikkea vaan treenata, tästä on hyvä jatkaa.”

 

Henrik Haapalaiselle jo toinen Karjalan Kovimman titteli

Henrik Haapalainen. Kuva: Eino Ansio

Henrik Haapalainen. Kuva: Eino Ansio

Miesten yleisen sarjan vei vakuuttavalla esityksellä Henrik Haapalainen. Finaalilajissa hänen 500 metrin soutuaikansa 1:27,50 riitti kokonaiskisan kuudenneksi, mutta Gracen Haapalainen vei ajalla 2:15, kun toiseksi osalajissa punnertaneen Tommy Gäddan aika oli 2:22.
”Saatoin olla oman heatin nopein soudussa. Gracesta olin aika varma, että se menee varmaan hyvin, mutta soudusta ei voinut olla yhtään varma.”

_DSC5584

Henrik Haapalainen, Karjalan Kovin. Kuva: Eino Ansio / Karjalan Kovin

Haapalaisen sarja oli myös tasaisen vahva. Sijoitukset lajeissa olivat sarjana 4-2-2-1-1-1.
”Todella hyvältä tuntuu voitto.  Kaikkensa sai antaa kyllä kaikessa lajeissa, ei tullut helpolla. Kyllä tässä oli paineita läpi viikonlopun, joten nyt on hyvä fiilis, koko ajan sai pistää täysillä.”

Haapalaisenkin voitto varmistui vasta finaalissa, sillä toiseksi kokonaiskisassa sijoittunut Ludvig Hahnsson hengitti jatkuvasti muutamien pisteiden päässä Haapalaisesta.

Henrik Haapalainen. Kuva: Eino Ansio / Karjalan Kovin

Henrik Haapalainen. Kuva: Eino Ansio / Karjalan Kovin

Oman lisämausteensa viikonloppuun toi se, että kärkikaksikko asui samassa majoituksessa – eri huoneissa tosin.
”Kyllä meillä oli kämpillä hyvä huumori päällä koko ajan, mutta pientä tarkkailua oli puolin ja toisin ilmassa. Basementin liven voittajaveikkauksia oli vähän välillä haastava seurata,” Haapalainen naurahtaa.

Haapalainen oli tasaisen vahva sekä juoksussa, taidoissa että voimassa. Hän kiitteleekin valmentajiensa ohjelmointia: painonnostosta vastaa Laura Niemelä ja yleisohjelmoinnissa Haapalainen seuraa Mikko Salon The Systemiä.

Viikonloppu ei tuonut jatkoa ajatellen suuria yllätyksiä.
”Ei mitään isoja aukkoja tullut viikonlopun aikana eteen. Minulla on ollut voimakausi päällä ja olen huomannut, että kyykyt ovat menneet paljon eteenpäin.”

 

Leaderboard Wodconnectissa.