Karjalan Kovimpaan uutuutena varhaismasters-sarja - myös karsintoihin voi nyt ilmoittautua - Karjalan Kovin
763
post-template-default,single,single-post,postid-763,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Karjalan Kovimpaan uutuutena varhaismasters-sarja – myös karsintoihin voi nyt ilmoittautua

Karjalan Kovimman masters-sarjat saavat tänä kesänä toivotun lisäyksen, kun kisaohjelmaan lisätään oma sarja 35-39-vuotiaille kilpailijoille. Tähän varhaismastersien sarjaan otetaan Kimpiseen kilpailemaan 10 miestä ja 10 naista.

Jo aiemmin Karjalan Kovimmassa on ollut yleisten sarjojen lisäksi omat luokat yli 40-vuotiaille ja yli 50-vuotiaille.
– Tätä on paljon toivottu ja ajattelimme, että lunastamme huutelumme sosiaalisessa mediassa. Nyt ei (Antti) Akonniemelläkään ole mitään tekosyytä olla kilpailematta, kertoo kisajohtaja Atte Kaasinen.

 

Uusi sarja tuo uutta haastetta vanhemmille lajin harrastajille

Uuden kisaluokan taustalla on monta syytä. Yksi on ihan fysiologinen. Yli 35-vuotiaiden voi olla vaikea kisata parikymppisiä kilpailijoita vastaan, mutta ikä ei vielä riitä 40+ -sarjaan. Siksi uusi ikäluokka voi tuoda uutta motivaatiota lähteä kisatouhuun mukaan.

Lisäksi CrossFit on houkutellut jo pitkään mukaan aikuisia harrastajia, joille tarjoutuu nyt ensimmäistä kertaa suomalaisissa kisoissa mahdollisuus kisata omassa sarjassaan.
– Suomessa on paljon yli 35-vuotiaita kovia urheilijoita, ja on hienoa tarjota heille mahdollisuus kilpailla keskenään. On myös hyvä antaa heille kisakokemusta, sillä jos suoraan hyppäisi 40-vuotiaiden sarjaan, voisi siellä kyyti olla kovaa. Samalla esitämme toki (Dave) Castrolle toiveen, että tällainen sarja saisi olla Gameseissakin, Kaasinen sanoo.

Karjalan Kovimman Masters-sarjoissa on aiempinakin vuosina nähty kovia kamppailuita, kuten vuonna 2015 Tapio Mustosen ja Pete Auvisen välillä.

Karjalan Kovimman Masters-sarjoissa on aiempinakin vuosina nähty kovia kamppailuita, kuten vuonna 2015 Tapio Mustosen ja Pete Auvisen välillä.

 

Karjalan Kovimman karsintaan voi nyt ilmoittautua

Karjalan Kovimpaan järjestetään karsinnat myös tänä vuonna. Karsintojen ajankohta on 27.6.-9.7.2016.

Karsintoihin voi ilmoittautua jo nyt Wodconnectissa.

Karsintojen perusteella kilpailuihin otetaan seuraavat määrät urheilijoita:

  • Yleinen sarja: 50 miestä ja 50 naista
  • 35+ -sarja: 10 miestä ja 10 naista
  • 40+ -sarja: 10 miestä ja 10 naista
  • 50+ -sarja: 5 miestä ja 5 naista