Karjalan Kovimpia urheilijoita - Kuinka märkä peräroopesi oikein on, Kristian Santikko? - Karjalan Kovin
16496
post-template-default,single,single-post,postid-16496,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Karjalan Kovimpia urheilijoita – Kuinka märkä peräroopesi oikein on, Kristian Santikko?

Karjalan Kovimman karsinta julkaistiin tänään kello 12, Kristian Santikko ilmoitti tehneensä lajin läpi jo kello 12.45. Otimme yhteyden syvälle Savoon.

Ensin faktat:
– Kristian Santikko, 27, Mikkeli
– Pituus, paino, hauiksen ympärysmitta: 170 cm, 83 kg, 43 cm. Pituus viimeisenä.
– Urheilutaustaa nyrkkeilyssä ja potkunyrkkeilyssä. CrossFit ensin oheislajina, mutta vuonna 2012 ensimmäiset CF-kisat Keravalla.
– Kilpaillut Karjalan Kovimmassa vuosina 2015 ja 2016.
Sawotta-kilpailun järjestäjä. (Kisat ensi viikon viikonloppuna)

santikko

#eka

 

Olit vuoden 2017 ensimmäinen urheilija, joka teki karsinnan läpi. Olet ykkösenä tällä hetkellä Leaderboardilla! Miltä karsinta tuntui?
”Muuten tosi kiva, mutta wall ballit ovat ultimaattinen heikkouteni, se tappoi.”

Heikkouksiahan pitää treenata. Oletko unohtanut wall ballit?
”Olen kyllä treenannut wall balleja, mutta en näköjään tarpeeksi. Pitää siis treenata lisää. Ongelma on, että kun on lyhyt ja ei-räjähtävä, mutta heittokorkeus on kaikille sama, niin se ei ole lyhyen ja ei-räjähtävän urheilijan laji. Thruster on esimerkiksi paljon kivempi, kun siinä voi punnertaa.”

13413162_10154610925130715_4805376404818010438_n

Kristian Santikko on mies Sawotta-kisan takana. Hän käärii myös hihoja, jotta hauikset näyttävät isolta. Kuva: Rami MIraftabi / Sawotta 2016

 

Oletko tumma ja tulinen eli pimeä ja hätäinen, kun teit karsinnan heti alta pois?
”Ei ehkä niinkään, mutta ensi viikolla on Sawotta, jota järjestän, joten KK-karsinta piti hoitaa tänä viikonloppuna pois. Sama se oli tehdä heti. Sovimme valmentajani Metsämuurosen Juhan kanssa, että otan lämmöt alle, katsotaan laji kello 12 ja sitten suorittamaan. Suunnilleen kello 12.10 ryhdyin hommiin. Eipähän tarvitse enää miettiä sitä.”

Onko nopeasta tekemisestä mitään etua?
”Ainakin saa näköjään julkisuutta, jos ei muuta. Karjalan Kovin on kauden pääkilpailu itselleni, joten jos siihen tähdätään, pitää kunto olla tässä vaiheessa vuotta sellainen, että karsinta tehdään kerran ja sen pitäisi riittää. Jos ei riitä, ei ole kyllä asiaa kisoihinkaan.”

Millaisia vinkkejä antaisit muille urheilijoille nyt, kun oma karsintaurakka on takana?
”Stressatkaa paljon, lämmitelkää kolme tuntia, heittäkää wall ballit ykkösinä, ottakaa kaikki tempaukset kyykkyyn, tehkää hupsut strictinä ja soutakaa kaikessa rauhassa, ettei sykkeet nouse.”

13923852_543595292507956_1975728996812713633_o

Myös Santikko on tarkka kisa-asustaan. Värien pitää mätsätä ja parran näyttää hyvältä. Kuva: Eino Ansio

 

Olet taas treenannut vuoden enemmän. Mitä luulet, millaisessa kunnossa olet?
”Testasin viime viikonloppuna viime vuoden karsinnan, kun ei ole tullut tehtyä sellaisia treenejä juurikaan. Niiden tulosten valossa olen paremmassa kunnossa kuin viime vuonna. Mutta siinä on se ongelma, että muutkin ovat treenanneet vuoden, ei se pelasta yhtään.”

Pyysit muitakin tekemään karsinnan nopeasti, jotta selviää pitääkö kisapartaa ajaa. Aiotko tulla kisoihin juniorilta näyttävänä posliiniposkena, siis?
”Eijei. Jos pääsen kisoihin, parta pysyy, jos en pääse, se lähtee. Meillä on Suomalaisen Teemun kanssa yhteinen partaprojekti. Olemme sopineet, että parrankasvatus alkaa, kun pojat julkaisevat kisan päivämäärät. Kerroin tästä Atelle ja Tonille (Karjalan Kovimman järjestäjät), ja nehän julkaisivat päivät sitten todella ajoissa. En ole ehtinyt trimmata partaa vielä kertaakaan.”

Teemun kanssa teillä on usein peräroope märkänä. Kuinka märkänä peräroopesi oikein on?
”Se on yhtä märkä kuin jonkun toisen, jolla on yhtä märkä.”

 

Miksi peräroopeus on teille tärkeää?
”Kaikki lähti yhdestä vastalihasvideosta, jossa Teemu esitteli peräroopehikeään. Siitä se sitten lähti, eikä ole loppunut.”

 

Mahajumppaa @suomalainenteemu kanssa! #crossfitsln #persehiki

A post shared by Kristian Santikko (@krantikko) on

Mikä voitokkaassa parikisapartnerissasi Teemussa on parasta?
”Se on yhtä sekaisin kuin minä. Teemu on se vaaleampi, mutta jokainen brunettihan tarvitsee blondin ystävän ja jokainen blondi brunetin, joten täydennämme hienosti toisiamme.”

18402066_819674474849102_5974450193892097570_o

Peräroopet märkänä – CTC Openin parikisan voittajat Santikko ja Teemu Suomalainen. Kuva: Aleksi Niemistö / Instagram anie_mist

 

13923789_883090471824739_8188681903806656972_o

Peräroopet taka-alalla. Suomalainen ja Santikko Karjalan Kovimmassa 2016.

 

Mitäs Sawotalle kuulu tässä vaiheessa? Ensi viikolla urheillaan, eikös niin?
”Joo, hyvällä mallilla on, kovaa vauhtia etenee ja ensi viikolla sen kun kiihtyy. Viimeinen järjestelyviikko on hektinen, siksikin karsinta oli hyvä tehdä alta pois, ettei jää mielen päälle.”

Kerrataan vielä lyhyesti Karjalan Kovin -historiasi. Olet kilpaillut kahdesti aiemmin KK:ssa, eikä kaikki ole tullut helpolla. Millaiset tavoitteet ovat tälle vuodelle?
”Sairastin 1,5 vuotta mykoplasmaa, mutta maaliskuun lopussa vuonna 2015 sain terveen paperit. Aloin treenata ja muutaman kuukauden treenijakson jälkeen tulivat KK-karsinnat, joista pääsin puolihuolimattomasti läpi yllättävän hyvällä sijoituksella, olin karsinnoissa 10:s. Lajit olivat minulle hyvät.

No, kisat olivat huomattavasti pidempikestoiset kuin yksi rypistys, joten puolentoista vuoden treenaamattomuus alkoi näky, eikä lopputulos ollut ihan sama kuin karsintatulos. Olin siis 44:s. Ei vaan jaksanut painaa yhtä lajia enempää. Kisojen jälkeen aloitin Metsämuurosen valmennuksessa.

Viime vuonna tavoitteeni oli puolittaa sijoitukseni. Kaikki oli hyvin, kunnes kuulin, että on sitä perkeleen uintia, sillä en osaa uida. Sijoitus oli lopulta 24:s, tavoitehan oli 22:s. Mutta jos on viimeinen uinnissa, niin se tiputtaa rumasti sijoituksia.

Nyt olen koko syksyn ja kevään treenannut uimista ja aika paljon wall balleja. Uinti ei ole enää este, mutta lajivoitoista en tule vieläkään siinä taistelemaan. Tänäkin vuonna yleistavoite on taas puolittaa sijoitus.”

Mikä on mielestäsi pahinta KK:ssa?
”Atte Kaasinen.”

Entä parasta KK:ssa?
”Atte Kaasinen.”

Miltä Aten wattbike-haasteen lopputulos, yli 2000 kaloria, vaikuttaa?
”Äärettömän hyvä juttu. Jos hommaatte toisen Wattbiken salille, voin tulla Aten kaveriksi polkemaan.”

Milloin Sawotasta tulee isompi kuin Karjalan Kovimmasta?
”Sehän on jo isompi. Pojilla on aika paljon tekemistä, jos he haluavat tehdä Karjalan Kovimmasta edes lähellekään yhtä ison yhden päivän kisan kuin Sawotta on jo. Että tsemppiä järjestelyihin!”

Karjalan Kovimman karsintoihin voi edelleen ilmoittautua täällä.

Karsintojen Leaderboard löytyy täältä.