Karjalan Kovin Elämysalue tarjoaa ilmaista kiipeilyä, laser-ammuntaa ja testattavaa koko perheelle - Karjalan Kovin
445
post-template-default,single,single-post,postid-445,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Karjalan Kovin Elämysalue tarjoaa ilmaista kiipeilyä, laser-ammuntaa ja testattavaa koko perheelle

Kimpisen edustalle nousevien Street food -ruokatorin ja Kumppanikylän rinnalle rakennetaan myös Elämysalue, jossa yleisö pääsee koettelemaan taitojaan ja testaamaan itseään monenlaisissa pisteissä.

Yhtenä vetonaulana toimii BoulderSaimaan rakentama kiipeilyseinä. Seinä kohoaa jopa kolmen metrin korkeuteen. Seinälle tehtävillä erilaisilla reiteillä siitä saadaan sekä helppo ensikertalaiselle että haastava kokeneellekin boulderjyrälle.
”Korkeus ei ole boulderkiipeilyssä olennaisinta, vaan reittien vaikeus syntyy fyysisistä ja teknisistä haasteista”, kertoo BoulderSaimaan perustaja ja kova kiipeilijä Tuomo Lankinen (pääkuvassa).

BoulderSaimaan tilat ovat avarat.

BoulderSaimaan tilat ovat avarat.

BoulderSaimaa tuo paikalle myös aivan taaperoikäisille suunnitellun pienen lasten kiipeilyseinän.

Jyrkälle seinälle on tulossa neljästä viiteen reittiä, joista helpoimpia pääsevät ylös myös aivan perheen pienimmät, mutta vaikein reitti tuottaa pohdittavaa jo kovillekin kiipeilijöille. Kaikkia reittejä saa toki testata.

Mitä luulet, miten CrossFit-harjoittelua harrastaneet pärjäävät ylipäänsä kiipeilyseinällä? Onko tämä heille helppoa kuin burpeiden vääntäminen?
”Jos hallille tulee porukkaa, ei CrossFit-urheilija valitettavasti pärjää juuri sen paremmin kuin joku peruskunnossa oleva tyyppi. Vaikka CrossFit-harrastajille on voimaa, ei se yksin riitä, sillä haastavilla reiteillä myös liikkumisen ja tekniikan täytyy olla kunnossa. Mutta ei sillä, CrossFit on hyvä pohja kiipeilyä ajatellen. Ja toisaalta turhaanhan minä kenenkään pärjäämistä arvioin, sillä elämysalueella ja hallillahan tuota pääsee testaamaan!”

Lisätietoja Bouldersaimaa.fi

Maasotakoulu tuo alueelle laser-ammuntaradan ja puristusvoimatesterit

maasotakoulu-logoLappeenrannan Maasotakoulun pisteellä on mahdollisuus kokeilla laser-ammuntaa ekoaseilla. Tarkkuusammuntaitojaan voi testata sekä kiväärillä että pistoolilla.

Maasotakoululla kuntoaan pääsee mittaamaan myös puristusvoimamittareilla, joita löytyy jokaiseen käteen sopivaa kokoa.

CF Imatra tarjoaa hikisen burpee-kisan

cf-imatra

Elämysalue saa vierailijoita naapurikaupungista, kun CrossFit Imatran väki tuo Elämysalueelle burpee-kisan. Burpee on nopeasti hien pintaaan nostattava lämmittelyliike, joka mittaa monipuolisesti kropan tehoja.
”Sehän tunnetaan suomeksi yleisliikkeenä, eli koko kroppa joutuu koetukselle. Burpee haastaa kestävyyttä, räjähtävyyttä ja voimaa monipuolisesti”, kuvailee CrossFit Imatran Suvi Korhonen.

Kilpailuun voi haastaa vaikka oman kaverin. Burpee-kisassa tavoitteena on minuutin aikana tehdä mahdollisimman monta burpeeta. Voittajalle on luvassa hyvät palkinnot.
”Saa nähdä, minne taso nousee, mutta uskon, että voittoon tarvitaan useita kymmeniä toistoja”, Korhonen arvioi.

Burpee-kilpailu on avoinna lauantaina noin kello 13 alkaen.

Lisätietoja crossfitimatra.fi

Testaa polkemistehosi WattBikella

UCI-Wattbike-01Jos burpeet eivät vielä väsyttäneet riittävästi, on Elämysalueella mahdollisuus testata myös omaa polkemistekniikkaansa WattBiken pisteellä.

WattBike on erittäin tarkkaa dataa tuottava kuntopyörä, joka on tekijöidensä mukaan kategoriassaan maailman paras. Uskomme tähän, sillä WattBiket ovat käytössä myös Karjalan Kovimman urheilijoiden lämmittelyalueella yhdessä soutu- ja hiihtolaitteiden kanssa.

WattBikea polkemalla selviää muun muassa oma polkemistekniikka – testipyörittämisen perusteella pyörästä saadaan ulos polaarinen voimakäyrä, jonka perusteella näkee esimerkiksi tekeekö toinen jalka enemmän töitä kuin toinen.
”Käyrältä näkee myös, onko polkeminen tehokasta ja tekniikka oikea. Tällainen on paitsi kiinnostavaa tietoa, myös hyödyllistä esimerkiksi leikkauksen jälkeisen kuntoutuksen seuraamisessa”, kertoo Markku Heiskanen WattBike Finlandista.

WattBike-testaus on avoinna lauantaina.

Lisätietoja finnrowing.com

Elämysalue on auki kilpailuiden ajan lauantaina noin kello 08.30-19.30 ja sunnuntaina noin kello 8.30-15.30. Elämysalue, Street food -ruokatori ja Kumppanikylä ovat ilmaisia, joten et tarvitse pääsylippua tullaksesi paikalle.

Karjalan Kovin -kilpailun pääsyliput, eli sisäänpääsy stadionille, edullisesti ennakkoon Tiketti.fistä.

Karjalan Kovimman viralliset jatkot Old Cockin Clubilla lauantaina 15.8.2015 – esiintyjänä Suomen kovin Lyömättömät. Liput ennakkoon täältä.