Karjalan Kovin kasvoi isoksi - ensi vuonna parannetaan entisestään - Karjalan Kovin
689
post-template-default,single,single-post,postid-689,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Karjalan Kovin kasvoi isoksi – ensi vuonna parannetaan entisestään

Karjalan Kovin 2015 on saatu pakettiin. Olemme sopineet kisaorganisaation johtajien kanssa haastattelun CrossFit Lappeenrannan Telakalle. Tiistaiaamu on aurinkoinen, mutta näky salin näköalaterassilla hurja.

Karjalan Kovimman johtajat Juha Metsämuuronen ja Atte Kaasinen – tai kuten Emilia Leppänen duoa osuvasti kutsuu, Batman ja Robin – tuijottavat hiljaa kaukaisuuteen. Metsämuurosen silmäpussit ovat edelleen yhtä isot kuin hänen rintalihaksensa, eikä Kaasinen ole suostunut vaihtamaan kullattua Presidentti-paitaansa pois, vaan siinä näkyy koko viikonlopun ja alkuviikon ruokalista samalla tavalla kuin miehen haituvaisessa parrassa.

Paikalle on myös saapunut – tai oikeammin kannettu – tuottaja Arttu Muukkonen, joka tamppaa tiheällä askeleella ympyrää, puhuu puhelimeen vaikkei kukaan ole toisessa päässä ja toistelee hermostuneesti ääneen ”sähköt menivät, sähköt menivät, sähköt menivät, rekka sulaa, Jami, missä Jami, Jami auta!”

DSC_8083

Kilpailujohtaja Juha Metsämuuronen on a mission. Kuva: Eino Ansio

DSC_8061

Karjalan Kovin presidentti Atte Kaasinen ja kaiken kantamistyön estävä oikean käden vakava vamma. Kuva: Eino Ansio

DSC_9907

Vasemmalla tuottaja Arttu Muukkonen, oikealla urheilija Mikko Salo. Sen kyllä huomaa. Kuva: Eino Ansio

Mitenhän tästä oikein saadaan haastattelu aikaiseksi? Metsämuuronen näyttää edelleen olevan henkilökohtaisella kaukopartioretkellä, Kaasinen harmittelee kun ei saanut ajaa Kimpisen pääporteista mersulla kuten Glassman Gameseissa ja Muukkonen karkaa etsimään kännykän laturia.

Otetaan käyttöön kovat keinot. Haastamme trion etukyykkymaksimiin, ehkä sillä he saavat vähän fokusta peliin. Metsämuuronen nappaa 170 kiloa yhdellä jalalla, mutta pyörtyy sen jälkeen. Muukkoselta pettää 140 kilossa yläkroppa, kuten koko kesän ajan on pettänyt, Kaasinen näyttää muumilaastaroitua etusormeaan ja puhuu muut pyörryksiin, joten häneltä jää nostamatta.

Saamme kuitenkin esitettyä ensimmäiset kysymykset.

Kilpailut sujuivat tänä vuonna hyvin, jopa myös esteradan työnimellä kulkenut katujuoksu perjantaina, joka keräsi yli 500 hengen yleisön juoksureitin varrelle.
”Laji oli hyvin meidän kaltainen, kuten Mikko Salo asiaa luonnehti. Matka ei ollut sitä mitä luvattiin, oli ylä- ja alamäkiä ja ties mitä. Mutta kukaan urheilijoista ei eksynyt eikä kuollut, joten voi sanoa, että onnistuimme,” sanoo Robin, tai Batman, eli Atte Kaasinen tuplaespressoa samalla siemaillen.

DSC_8761

Lappenranta Sightseeingin tässä vaiheessa Auvinen uskoi vielä voittavansa Mustosen. Kuva: Eino Ansio

Myös kisajohtaja Batman, tai Robin, eli Juha Metsämuuronen, oli tyytyväinen kokonaisuuteen.
”Kisaviikonloppu oli onnistunut. Toki meillä oli haasteita, kun kohotimme tasoa niin stadionin sisä- kuin ulkopuolellakin. Välillä esimerkiksi sähköä taisi olla enemmän kyykkytangoissa kuin pihalla, mutta kaikki meni lopulta hyvin. Tiimi toimi ja asiat hoituivat,” Metsämuuronen sanoo tähän maailmaan palattuaan.

Tosin emme tiedä puhuuko hän pilke silmäkulmassa vai ei, sillä taistelijamoodin mukaisesti hän on maalannut myös silmäpussinsa mustaksi.

DSC_2380

Köysikiipeilyllä testattiin ylävartalon voimaa. Kuva: Eino Ansio

Näyttää myös siltä, että tapahtuma oli eteläkarjalaisittain poikkeuksellinen. Vaikka maakunnan puolelta ei tapahtumalle tukea tullutkaan, ei Karjalan Kovin silti tehnyt persnettoa. Kukaan ei ole konkurssissa, ellei henkistä tilaa oteta huomioon.
”Se tarkoittaa, että ensi vuonna voimme taas parantaa kokonaisuutta. Toki hieman enemmän olisi saanut olla porukkaa, takasuoran aurinkokatsomo oli vielä aika tyhjänä.”

Karjalan Kovimman kolmen kisapäivän katsojamäärä nousi lopulta 3800 henkeen.
”Ei se yllättänyt, koska olimme asettaneet riman niin korkealle. Odotusten mukainen meininki”, Batman tai Robin kommentoi.

Lajiohjelmointi toimi järjestäjien näkökulmasta hyvin.
”Kaikki meni kuten olimme ajatelleetkin, tai itse asiassa vielä paremmin. Saimme kaivettua esiin heikkouksia, ja finaali oli varmasti raskas. Vuoden kehitystyön tulos nähtiin tänä viikonloppuna, Metsämuuronen sanoo.

Ensimmäistä kertaa rakennetut Kumppanikylä ja Street food -ruokatori onnistuivat hienosti

DSC_3138

Kumppanikylä kylpi auringossa läpi viikonlopun. Kuva: Eino Ansio

DSC_3135

Street food -ruokatori tarjosi neljää erilaista katuruokaa. Liesikiesi, Sirkka Peitsoman vetykioski, Kristian Perkolan Karjalan Kovin Curry sekä Säräpirtti Kippurasarven säräkeitto tekivät kauppansa.

Kimpisen stadionin ulkopuolelle kohosi tänä vuonna ensimmäistä kertaa Karjalan Kovimman historiassa täysiverinen tapahtuma-alue. Kumppanikylä oli myyty loppuun jo hyvissä ajoin, samoin Street food -ruokatorin osallistujat oli varmistettu jo keväästä alkaen.
”Tämähän lähti ihan lapasesta. Yleensä yhteistyökumppaneita kiitellään kohteliaisuudesta, mutta nyt kyllä pisteet menevät aidosti kaikille mukana olleille tahoille. Kun ensimmäistä kertaa ponnistetaan tällainen kokonaisuus pystyyn, vaatii se hurjasti yhteistyöhalukkuutta kaikilta osapuolilta. Näin laajan, siis yli tuhannen neliön kokoisen alueen rakentaminen puolessa päivässä oli hieno osoitus tähän lajiin liittyvästä meiningistä. Ja anteeksi niistä sähköistä.” herkistelee tapahtumatuottaja Arttu Muukkonen.

11888106_417465828454237_7042369310593027914_n

DSC_2218

Good Supplyn myyntipisteellä oli tarjolla muun muassa Hito hyvässä kahvilassa tarjottua Percolin laatukahveja. Kuva: Eino Ansio

DSC_0818

DSC_2223

Northforcen kotimaiset lisäravinteet kiinnostivat kovasti. Kuva: Eino Ansio

DSC_1910

Boulder-Saimaan kiipeilyseinälle oli lähes jatkuva jono. Kuva: Eino Ansio

DSC_0815

Liesikiesin sliderit valmistuivat kymmenissä sekunneissa, ja taas oli jono hoidettu! Kuva: Eino Ansio

DSC_1236

Ota atomi tai vety, et pety. Kuva: Eino Ansio

Ensi vuotta ajatellen Kimpisen tenniskenttien varaamisesta tapahtumatorin käyttöön on käyty jo neuvotteluja.
”Sirkusteltta olisi siisti, miksei myös parkettilattia”, Muukkonen visioi.

”Totta kai oli hienoa kuulla kommentteja, joiden mukaan missään isommassakaan urheilutapahtumassa ei ole ollut samantasoista ruoka- ja kumppanipuolta. Ensi vuonna pyrimme parantamaan puitteita entisestään, ehkä sähkötkään eivät kosahda juuri ennen lounasaikaa silloin. Mutta iso kiitos kuuluu pop up -ravintoloitsijoille, jotka rakensivat pariksi päiväksi laadukkaan ja monipuolisen valikoiman syötävää,” Muukkonen jatkaa, kun kukaan ei vaadi häntä lopettamaan.

Erityisesti Percolin reilun kaupan kahvit keräsivät Hito hyvässä kahvilassa kehuja.
”Italiano tuntui uppoavan porukkaan aivan määrättömästi. Myös ensi vuonna aiomme tarjota Percolin kahveja, koska eihän noiden jälkeen tarjouskahvit maistu miltään,” Muukkonen ei lopeta vieläkään.

DSC_0809

Netti ja live kovia juttuja

Kesän alussa avautui myös tapahtuman oma uutispalvelu, eli juuri tällä hetkellä lukemasi Karjalan Kovin Media. Kesän aikana sivustolla on vieraillut yli 45 000 lukijaa ja artikkeleita on luettu noin 75 000 kertaa.
”Sehän meni kyllä hyvin. Suosituimmat artikkelit olivat kaikkien lajien paljastaminen sekä Jonne Kosken haastattelu, jotka molemmat keräsivät noin 10 000 lukijaa,” paljastaa myös median päivittämisestä vastannut Muukkonen.

Myös livelähetystä kiiteltiin Amerikasta asti. Joillakin vanhoilla käyttöjärjestelmillä lähetys ei toiminut, mutta livelähetyksen ammattitaitoinen kuvaustiimi toimitti kauniisti kuvattua ja ohjattua lähetystä lähes tuhannelle tilaajalle.
Jos palvelu ei toiminut, totta kai maksettu tilaus palautetaan, ellei ole jo palautettukin. Voimme ostaa myös ensi vuotta ajatellen uusia puhelimia, joissa ei mustavalkoinen matopeli enää toimi” Metsämuuronen kommentoi, ennen kuin muut hiljentävät hänet.

Ensi vuonna tullaan taas

Karjalan Kovin järjestetään myös ensi vuonna.
”Silloin on entistäkin isompaa ja kovempaa luvassa,” Metsämuuronen sanoo, emmekä ole varmoja mistä hän puhuu.

Lausunnon jälkeen mies hiljenee ja siirtyy hyvin ansaitun GT:n pariin. Toimitus suosittelee myös nukkumista.

Kaasinen jää kertomaan juttujaan ja syömään creme bruleeta paidaltaan. Muukkonen pohtii mitä tehdä kaikkien grillimakkaroiden kanssa.

Täältä tähän, Karjalan Kovin Media vaikenee, mutta vain hetkeksi.