Karjalan Kovin käynnistyi äkkilähdöllä ja soutumatkalla pimeyteen - Karjalan Kovin
16750
post-template-default,single,single-post,postid-16750,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Karjalan Kovin käynnistyi äkkilähdöllä ja soutumatkalla pimeyteen

Karjalan Kovin 2017 starttasi perjantaina yllättäen aurinkoisella säällä Imatran Ukonniemessä.

Niin urheilijat kuin yleisökin löysivät uudelle kisakentälle, ja katsomo täyttyi jo iltapäivällä, kun neljältä kisat käynnistyivät Äkkilähdöllä.

 

Ensimmäinen laji: ÄKKILÄHTÖ

_DSC5487

Petteri Peuronen syöksyi voittoon. Kuva: Eino Ansio

 

Äkkilähtö sisälsi 50/40 leukaa ja 10 maastavetoa. Maastavedon painot vaihtelivat sarjojen mukaan.

Laji oli räväkkä ja yleisöystävällinen aloitus, jossa ensin pelattiin urheilijoiden yläselkä pois ja raskaissa maastavedoissa taas koko takaketju. Leuat väsyttivät paitsi selkää myös otevoimaa, joten maastavedot osoittautuivat monille hyvin raskaiksi.

Miesten sarjassa nähtiin kova kilpailu kärkipaikoista, kun kuuman erän Petteri Peuronen ja kakkoserässä kisat aloittanut Björn Kullberg pinkoivat maaliin samalla sekunnilla ajassa 1:20. Henrik Haapalainen otti kolmospaikan vain kolme sekuntia kärkikaksikon perässä.

”Tiesin, että laji voi olla hyvä minulle, ja hyvin tuntui menevänkin. Kyllähän leuat jonkin verran söivät grippiä, mutta onneksi sieltä sai hyvin mavet puristettua. Kiva laji alkuun, sai pahimmat jännitykset pois,” Petteri Peuronen sanoi.

Miesten sarjassa kuultiin kohahdus, kun CF Kuopion Matti Knaapi joutui jättämään maastavedot kesken. Ensimmäisen suorituksen jälkeen selkä näytti sanovan vastaan, eikä selkävammojen kanssa aiemmin kamppaillut mies pystynyt viimeistelemään maastavetoja.

Illan toiseen lajiin, 10 km soutuun, Knaapi kuitenkin lähti ja sijoittui kolmanneksi, joten ilmeisesti ilman selkääkin voi soutaa.

_DSC8929

Matti Knaapi ja mavetanko. Kuva: Eino Ansio

Naisten sarjassa Sanna Venäläinen oli omalla kymmenluvullaan tykittämällä 40 leukaa unbrokenina ja perään 10 kappaletta 110 kilon maastavetoa putkeen ajassa 1:09. Kauas ei jäänyt Anna Ollikainen, joka ylitti maaliviivan kolme sekuntia Venäläisen perässä ajalla 1:12.
”Olen tosi tyytyväinen. Ajattelin etukäteen, että jos saan leuat putkeen, niin voin olla vahvoilla. En ole koskaan kokeillut tuollaista määrään, joten etukäteen en tiennyt meneekö.

Anna antoi kovan vastuksen, sillä tulimme maastavetoihin samaan aikaan. Siinä ei voint vetää yhtään hengitellä tai pudottaa painoja, piti vaan vetää täysillä,” Venäläinen kommentoi ensimmäistä lajia.

 

_DSC5327

Sanna Venäläinen äkkilähdön maalissa. Kuva: Eino Ansio

 

Toinen laji: Pitkä veto by Concept Finnrowing Oy

Illan toinen laji vei urheilijat sisäsoudun ihmeelliseen maailmaan. Imatran kylpylälle oli rakennettu 50 soutulaitteella hypnoottisen suhinan areena. Kuuma oli kaikilla urheilijoilla, katsojat mahtuivat seuraamaan suorituksia vain takaovelta.

Tunnelma oli harras ja maalin lähestyessä raivokkaan kannustava.

Naisten sarjassa ykköseksi veti Laura Isopoussu ajalla 40:43.
”Soutu lähti alusta asti hyvin rullaamaan. Tavoitteeni oli, että 5 kilometrin kohdalla pystyn vähän kiristämään, ja se onnistui. Lähdin mentaliteetilla, että voin saada tästä lajivoiton, ja se mikä maastevedoissa hävittiin otetaan nyt takaisin. Mikko (Salo, valmentaja) on pistänyt aika paljon soutamaan viimeisen kahden vuoden aikana, siitä rytmittyi. Jäi hyvä fiilis.”

_DSC5722

Laura Isopoussu 10 kilometrin soudun jälkeen. Kuva: Eino Ansio

Miesten ykköseksi nousi Roman Khrennikov. Hän oli yllättynyt lajivoitostaan, joka tuli noin 1:44:n keskivauhdilla kokonaisaikaan 34:50.
”Olin todella yllättynyt, koska pisin matka, jonka olen aiemmin soutanut, on 2000 metriä, sekin vedessä. Kokeilin alkuun 1:40-1:42 vauhtia, ja kun vauhti hidastui 1:44:ään, pysyttelin siinä loppuun asti.”

_DSC5873

Roman Khrennikoville riitti. Kuva: Eino Ansio

Khrennikov on suorittanut kandidaatin tutkinnon yliopistossa juuri soudussa, joten sinänsä hurja soututahti ei ehkä jälkikäteen ollut yllätys sittenkään.

Khrennikov on myös entinen uimari, joten hän odottaa lauantaiaamua innoissaan.
”Olen todella innoissani, olen valmis peliin.”

Khrennikov johtaa kilpailua ensimmäisen päivän jälkeen. 22-vuotias pietarilainen on ensimmäistä kertaa Suomessa ja ylipäänsä ulkomailla.
”Kaikki ovat olleet todella ystävällisiä ja rentoja ja Imatra on ollut mukava paikka. Kisakin on tuntunut tähän mennessä hyvältä, siistiä olla täällä.”

Ensimmäisen päivän jälkeen tilanne eri sarjoissa:

Miehet
1. Roman Khrennikov
2. Björn Kullberg
3. Arthur Semenov

Naiset
1. Sanna Venäläinen
2. Satu Kansikas
3. Laura Isopoussu

Miehet 35+
1. Jukkis Peltonen
2. Juha-Mikko Saviluoto
3. Petri Siitonen

Naiset 35+
1. Paula Sorjonen
2. Tuula Andreasen
3. Anna Kupila

Miehet 40+
1. Heikki Hämäläinen
2. Pertti Kiiskinen
3. Mikko Veistelehto

Naiset 40+
1. Kaisu Pajunen
2. Sari Veistelehto
3. Liinu Muranen

Miehet 50+
1. Tapio Mustonen
2. Miikka Lintusaari
3. Jyrki Rantanen

Naiset 50+
1. Heli Koivulahti
2. Hannele Korhonen
3. Johanna Vasara

 

Lauantai alkaa Ukoskan uimarannalla

kk_kartta

Ensimmäinen kisapäivä Imatralla oli myös järjestäjien mieleen.

”Karjalan Kovin otti kyllä stadionin haltuun. Ensimmäinen laji toimi juuri niin hyvin kuin tiimimme oli ajatellut, se tarjosi urheilullisia elämyksiä.

Soutu vei osan synkille vesille, mutta katsotaan lipuuko lautta takaisin Tuonelan porteilta seuraavien kahden täyden kisapäivän aikana. Huomenna Bikini Bayssa suoritetaan sitten palauttava huljuttelu”, kertoo Karjalan Kovimman presidentti Atte Kaasinen.

 

Lauantain ohjelma:

 

3. “Märkä”
8.30-10.30 Yleinen sarja ja Masters 35
10.30-11.00 Masters 40 & 50

Aikaa vastaan
Uinti
21 thrusteria
Uinti
15 thrusteria
Uinti
9 Thrusteria
Aikaraja on 7 minuuttia.
Thruster suoritetaan normaalia paksummalla tangolla.

4. ”Hitoksee nätti”
10.00-13.00 Yleinen sarja ja Masters 35

Mahdollisimman monta kierrosta 12 minuutin aikana
3 Muscle up -liikettä
6 pistoolikyykkyä
12 etuheilautusta kahvakuulalla

5. ”Ehkä thrusteri”
13.40-17.10 Kaikki sarjat

Lajissa suoritetaan levytankokompleksi nousevalla painolla minuutin välein.
Painot nousevat 10 portaan verran.
Kompleksi on:
2 rinnallevetoa
2 ylöstyöntöä

 

6. Masters-finaali
17.20-18.00 Masters 40 & 50

Laji paljastetaan myöhemmin.