Karjalan Kovin käynnistyy perjantaina erikoisvalaistulla ja ilmaisella iltakilpailulla - Karjalan Kovin
753
post-template-default,single,single-post,postid-753,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Karjalan Kovin käynnistyy perjantaina erikoisvalaistulla ja ilmaisella iltakilpailulla

Karjalan Kovin käynnistyy ennennäkemättömällä tavalla, kun Kimpisen stadion valaistaan perjantai-iltana ulkoa ja sisältä festivaalityylisillä valoilla ja väreillä.

Perjantain kilpailua pääsee katsomaan ilmaiseksi, joten paikalle odotetaan runsaasti yleisöä. Myös stadionin ulkopuolelle pystytetyt Kumppanikylä ja Street food -ruokatori palvelevat kisakansaa jo ensimmäisenä iltana. Kilpailut järjestetään 12.-14.8.2016.

Stadionille kutsutaan koko kaupunki

Vaikka stadionilla on hyvät ja nykyaikaiset valaisujärjestelmät, ei kentälle suunnattuja isoja valoja käytetä perjantaina, vaan kaikki tarvittava ja haluttu valaisu rakennetaan itsenäisesti. Pääsuora kehystetään katsomoilla ja kisaradat valaistaan omilla valoilla niin, että kokemus on varmasti ainutlaatuinen niin kilpailijoille kuin yleisöllekin.
– Kimpinen on kaunis stadion, joka on rakennettu jo vuonna 1939. Halusimme tuoda kisapaikkamme erityislaatuisuutta esiin, ja valaiseminenhan toimii aina. Ajattelimme myös, että olisi hienoa kutsua lappeenrantalaiset tutustumaan lajiin kunnolla, sillä moni ehti viime kesänä fiilistellä Kumppanikylän ja ruokatorin tarjontaa, kertoo Karjalan Kovimman tuottaja Arttu Muukkonen.

Jokainen urheilija valaistaan voimakkailla spottivaloilla. Iltakilpailu alkaa nimensä mukaisesti vasta kahdeksalta. Kisa-alue aukeaa pari tuntia aiemmin.

– Yleensä lajien suunnittelu alkaa siitä, että mietimme miten haluamme urheilijoita testata. Iltakisassa pitää ottaa huomioon myös se, miltä laji näyttää valaistuksessa ja yleisön ympäröimänä. On myös kiinnostavaa nähdä millainen fiilis urheilijoille syntyy, kun he pääsevät kirjaimellisesti valokeilaan kilpailemaan ja savukranaattien keskelle suorittamaan, kilpailunjohtaja Atte Kaasinen sanoo.


Kimpisen valaiseminen on laaja ja haastava projekti, sanoo valaisija

Kimpisen valaisemisen hoitaa Livelight Oy, jolla on kokemusta muun muassa Haloo Helsingin ja Sami Hedbergin Hartwall Arena -keikkojen valaisusuunnittelusta ja toteutuksesta.
– Tämähän ei ole mikään normikeikka, jollaisia teemme festareille tai bändeille, vaan erikoistuotanto. Valaistavat ja pimennettävät alueet ovat aika laajoja, ja pyrimme tekemään tehokkaasti näyttävää valaisua. Kesäillat ovat valoisia, mutta saamme varmasti luotua hienon tunnelman Kimpiseen, kertoo Juho Isokangas Livelightista.


Perjantai-illan 12.8.2016 alustava aikataulu: kisatori aukeaa kello 18, kilpailut alkavat kello 20. Stadionin edustalla Kumppanikylä ja Street food -ruokatori palvelevat laajoilla valikoimillaan kello 18 alkaen.

 


Voit ostaa edulliset ennakkoliput tapahtumaan täältä.