Karjalan Kovin siirtyy syvemmälle itään: edessä ihmeellinen Imatra - Karjalan Kovin
16416
post-template-default,single,single-post,postid-16416,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Karjalan Kovin siirtyy syvemmälle itään: edessä ihmeellinen Imatra

Karjalan Kovin tekee gamesit ja vaihtaa tänä vuonna sijaintiaan. Aiemmin Lappeenrannassa käydyt kilpailut vaihtavat paikkakuntaa syvemmälle Etelä-Karjalan sydämeen.

Tänä vuonna kilpailukeskuksena toimii Imatran Ukonniemen stadion. Ukonniemen vapaa-ajan alue on valmistunut vuonna 2015 ja edustaa nykyaikaista urheilupaikkarakentamista. Katetut katsomot, kentän päädyn täyttävä näyttö, kansainväliset mitat täyttävä ampumahiihtorata, kuplahalli sekä Saimaan liplattelevat vedet löytyvät kaikki Imatran ympäristöstä – puhumattakaan Imatran kylpylän majoituspalveluista.

Imatra sijaitsee noin 40 moottoritiekilometrin etäisyydellä Lappeenrannasta. Imatra on todellinen rajakaupunki – Svetogorskiin on keskustasta vain seitsemän kilometriä.

Sanotaan, että Alvar Aallon suunnittelemaan kaupungin yleiskaava oli mitoitettu yli 100 000 asukkaan metropoliksi. Tällä hetkellä siellä asuu noin 27 500 ihmistä.

imatra_96B9821

Atte Kaasinen ja Toni Immonen (Kaasisen massiivisen selän takana kauempana) mittailevat rigin leveyttä ja sijaintia Ukonniemessä.

 

Karjalan Kovimman presidentti Atte Kaasinen katselee tyytyväisenä normaalisti Superpesisseura IPV:tä palvelevan kentän mittoja.

”Tultiin Imatralle, koska tänne tulee hyvä tie ja saatiin kalliit autot, joilla pääsee perille”, Kaasinen kertaa perusteluja tapahtuman siirrosta.
”Ei vaan. Vasta valmistuneet puitteet tarjoavat mielestämme paremmat olosuhteet niin urheilijoille, katsojille kuin talkooporukalle. Stadion pitää nähdä itse, niin ymmärtää mistä on kyse.”

Yritetäänpä silti avata hieman etuja niillekin, jotka eivät ehdi Imatralle ajoissa. Stadionilla pesäpallokatsomon tapaan penkit kiertyvät puolikaaren muotoon, joten parhaille katsomopaikoille mahtuu parituhatta ihmistä.

Alueen vieressä sijaitseva pysäköintialue on mitoitettu samalle yleisömäärälle, joten autolla pääsee hyvin paikalle. Katsomo on katettu ja sähköpistokkeita löytyy rakenteista esimerkiksi kännykänlatausta varten. Katsomosta pääsee kentän alueelle tsemppaamaan urheilijoita.

Urheilijoille on varattu laaja lämmittelyalue, joten tila ei tule vastaan. Sieltä on myös näköyhteys suorituspaikoille. Kentän päädyssä on isotehoinen, 60 neliön kokoinen, näyttö, josta kisatilannetta on hyvä seurata.

Stadionin ulkopuolella on asfalttialue Kumppanikylälle ja ruokatorille – yhteistyökumppanit arvostavat myös lähellä sijaitsevia vesipisteitä ja sähkön helppo saatavuutta.
”Siirto mahdollistaa muun muassa isomman ja monipuolisemman rigin, toisin sanoen myös monipuolisemmat lajit. Yleisö pääsee lähelle kilpailijoita. Uskomme, että tunnelma tiivistyy entisestään. Katettu katsomo ja stadionin tilat mahdollistavat kaikkea pientä, kuten kahvikioskit ja vastaavat heti katsomon viereen. Ja kahvinystäville mainittakoon, että Suomen paras paahtimo vuonna 2017, lappeenrantalainen Lehmus Roastery, tulee pyörittämään kahvilaa tänä vuonna,” Kaasinen luettelee.

imatra_96B9888

Ukonniemessä pääsee myös veden äärelle.

 

Imatran kylpylällä pakettiin kuuluu oma treenisali

Myös Imatran kylpylän majoituspaketista on rakennettu houkutteleva. Samaan hintaan saa yöpyä, lillua kylpylän poreissa, syödä isot aamiaiset JA treenata. Kylpylälle pystytetään kisaviikonlopun ajaksi täysiverinen CrossFit-sali, jota CF Lappeenranta hallinnoi.
”Sitä on itse aina kisatapahtumissa katsojana kaivannut, että pääsisi helposti käymään treenaamassa. Valmentajille ja urheilijoillehan se on helpompaa, mutta Imatran kylpylän ansiosta voimme tarjota kisasalin myös katsojille,” Kaasinen kertoo.

Karjalan Kovin järjestettiin vuosien ajan Lappeenrannassa. Moni yllättyi, kun tieto siirrosta tuli. Atte Kaasinen, tuntuiko haikealta jättää kotikaupunki taakse?

”Totta kai sitä mietti, että mitähän tästä tulee, mutta nyt vaikuttaa tosi hyvältä. Karjalan Kovin on isompi tapahtuma kuin Lappeenranta tai CrossFit Lappeenranta. Se on kesän isoin CF-tapahtuma Suomessa, ja siten myös Suomen CF-yhteisön tapahtuma. Juuri yhteisöä haluamme palvella paremmin. Siksi uskomme, että tämä avaa vain uusia siistejä juttuja.”

Karjalan Kovimman uudistetuilla nettisivuilla muun muassa majoituspaketit ja pääsyliput jo myynnissä.