Karsinta - Karjalan Kovin
17505
page-template-default,page,page-id-17505,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Karsinta

KARJALAN KOVIN 2022 – KARSINTA

 

 

Yksilöt ja joukkue karsinta, 30 min aikaikkunassa kolme erikseen pisteytettävää lajia.
Lue huolella karsinnan FLOW ja liikestandardit ennen karsinnan suorittamista.

 

TULOSKORTTI

 

KARJALAN KOVIN 2022 KARSINTA

 

1.laji, 4 min AMRAP

11 Thruster (35/25 kg)

7 Bar facing burpee   

(tie break 3. kierroksen jälkeen) 

 

2.laji, 6 min aikaa

3 rm Frontsquat

 

2 min rest

 

3. laji, for time (18 min time cap) 

90 Double under

10 Ground to overhead (60/45 kg)

30 Pull-up

60 DU

10 GTOH

30 HSPU

30 DU

10 GTOH

15/10 BMU

 

KARSINNAN FLOW:

Kello asetetaan pyörimään 0.00:00- 0:30:00 ylöspäin  Kaikki kolme lajia suoritetaan juoksevalla kellolla, yhtenäisenä suorituksena. 

 

Ajalla 0.00:00 – 0.04:00
Laji 1 on 4 minuutin AMRAP.

Urheilija suorittaa mahdollisimman monta kierrosta annetussa ajassa: 11 thrusteria ja 7 bar facing burpeeta. Tulos on suoritetut toistot 4 minuutin aikana.  

Osion tie break on kolmannen kierroksen loppuaika. Tie break -aika merkitään kokonaisaikaa käyttäen (kellossa oleva aika). 

 

Ajalla 0.04:00 – 0.10.00
Lajissa 2 urheilijalla on 6 minuuttia aikaa etsiä 3 toiston etukyykkymaksimi. 

 

Urheilija suorittaa 3 yhtäjaksoista etukyykkyä. Tangon saa ottaa telineestä. Tulos on maksimikuorma (kg), jolla kolme toistoa on suoritettu hyväksytysti. Tulos merkitään kilogrammoina 0,5 kg:n tarkkuudella. 

Urheilija saa käyttää apua tangon lastauksessa ja painojen vaihdossa. 

Ajalla 0.10:00 – 0.12.00
Pakollinen 2 minuutin tauko. 

 

Ajalla 0.12.00 –
Lajissa 3 urheilija suorittaa aikaa vastaan, eli mahdollisimman nopeasti seuraavat liikkeet: 90 DU, 10 GTOH, 30 leuanvetoa, 60 DU, 10 GTOH, 30 HSPU, 30 DU, 10 GTOH, miehet 15 ja naiset 10 BMU. 

GTOH paino: miehet 60kg, naiset 45kg

 

Tulos on kokonaisaika viimeisen hyväksytysti suoritetun BMU:n jälkeen. 

Mikäli lajia ei saada valmiiksi, on tulos kokonaisaika + 1 s. / tekemättä jäänyt toisto. Tällöin lajin Tie break -aika on viimeisen kokonaan suoritetun kierroksen aika (aika kun leuanvedot tai HSPU:t on suoritettu). Tie break -aika merkitään kokonaisaikaa käyttäen (kellossa oleva aika). 

 

 

LIIKESTANDARDIT:

Thruster

Tanko lähtee maasta. Urheilija saa ottaa ensimmäisen toiston rinnallevetona suoraan kyykkyyn tai nostaa tangon ensin rinnalle ja suorittaa kyykyn tämän jälkeen. 

Kyykyn ala-asennossa lonkan tulee olla polven alapuolella ja koko jalkapohjan maassa. Ylös tullessa tanko työnnetään, yhtäjaksoisella liikkeellä suorille käsille. Yläasennossa polvi–lonkka-linjan tulee olla täysin ojennettu ja tanko suorilla käsillä pään päällä samassa linjassa. Yläasennossa tanko tulee olla hallinnassa. 

 

Bar facing burpee

Urheilija lähtee ensimmäiseen toistoon suorana, polvi–lantio-linja täysin ojennettuna. Urheilija menee alas päinmakuulle, jolloin rintakehä ja reidet osuvat maahan. Urheilija nousee ylös ja ylittää tangon tasajalkahypyllä, burpeet tulee tehdä kasvot kohti tankoa. 

 

Etukyykky – FS

Urheilija saa ottaa tangon telineestä. Urheilija ottaa tangon rinnalle ja suorittaa etukyykyt. Etukyykyn ala-asennossa lonkan kulma käy polven tason alapuolella. Yläasennossa urheilija seisoo jalat vierekkäin, lonkat ja polvet täysin ojennettuina tangon levätessä rinnalla, kyynärpäät tangon etupuolella.

 

Tuplanaruhyppy – DU

Toistossa naru pyörähtää jalkojen ali kaksi kertaa yhden hypyn aikana.

 

Groud to over head – GTOH

Urheilijan tulee saattaa tanko maasta pään yläpuolelle. Tangon voi tempaista suoraan ylös tai urheilija voi vetää tangon rinnalle ja työntää siitä suorille käsille. Tangon tulee päätyä urheilijan pään yläpuolelle suorille käsille. Ylä-asennosssa polvi – lonkka-linjan tulee olla täysin ojennettu ja tanko suorilla käsillä pään päällä samassa linjassa. Yläasennossa tangon tulee olla hallinnassa. 

 

Leuanveto – pull-up

Leuat saa vetää tiukkoina, kippaamalla tai perhostyylillä. Ala-asennossa kilpailijan kyynärvarsi on suora, yläasennossa leuan tulee olla tankotason yläpuolella. Leuanvedosta saa toiston, kun liike on suoritettu ala-asennosta yläasentoon.

 

Käsilläseisontapunnerrus – HSPU

Maahan piirretään laatikko joka on 91 cm leveä ja 60 cm syvä. Urheilijan sormet saavat olla viivojen ulkopuolella, mutta kämmenet tulee olla laatikon sisäpuolella. 

Toisto alkaa yläasennosta, jossa lantio, polvet, olkapäät ja kyynärpäät ovat täysin ojennettuna ja suorassa linjassa.  Yläasennossa ainoastaan kantapäät saavat koskettaa seinää. Kantapäiden tulee olla laatikon rajojen sisäpuolella. Ensimmäistä toistoa ei lasketa jos urheilija ei näytä ensin yläasentoa. 

Ala-asennossa pää koskettaa maahan. Toisto on valmis kun urheilija palaa alhaalta yläasentoon. Ylös saa tulla tiukkana tai kippaamalla. 

Mikäli toiston aikana urheilijan jalka tai muu ruumiinosa kuin kädet tai pää osuu maahan, on toisto hylätty.

 

Bar muscle-up – BMU

Toisto alkaa roikkumalla tangossa olkapäät ja kyynärpäät täysin ojennettuina. Urheilija nousee tangon päälle ja näyttää täyden ojennuksen kyynärpäistä. Toisto tulee olla hallittu yläasennossa, urheilija ei saa heittää itseään alas ennen kuin on pysähtynyt ja näyttänyt lukituksen. 

Kippaaminen on sallittu mutta kipin aikana ylöspäin edettäessä urheilijan jalat eivät saa käydä tangon tason yläpuolella. Sääntö koskee kaikkia jalan osia. Sallittu suoritustapa on vain ns. perinteinen bar muscle-up. 

Muut ns. epätavalliset suoritustekniikat kiellettyjä.

 

Yleiset ohjeet:

Karsintaa suoritettaessa tulee olla tuomari, joka on perehtynyt standardeihin ja varmistaa, että liikkeet suoritetaan annetuilla ohjeilla.
Karsinta tulee myös videoida epäselvyyksien ja pistokokeiden varalle.

 

Karsinnassa kiellettyjä välineitä ovat otetta avustavat remmit ja muut välineet kuten koukut. Nostovyö, kämmensuojat (lämsät), hanskat ja polvituet ovat sallittuja. Muut poikkeukselliset välineet tulee varmistaa kisaorganisaatiolta.

 

Karsinnan väliaikoja varten asettakaa kello pyörimään yhtäjaksoisesti ylöspäin. Väliajat ilmoitetaan kokonaisajan väliaikoina. Lajin kaikki osiot tulee suorittaa annetusti yhtäjaksoisesti ja tulokset tulevat jokaisen osasuorituksen perusteella.

Kaikki normaalista poikkeavat suoritustavat ovat kiellettyjä, ellei niitä erikseen sallita.

 

 

Karjalan Kovin 2022 karsinta: 6.-16.5.2022
Ilmoittautuminen karsintaan on nyt auki!

 

Tänä vuonna Karjalan Kovinta etsitään jälleen yksilösarjoissa, että tiimisarjassa. Karsinta järjestetään 6.-16.5.2022 ja yhdestoista Karjalan Kovin kilpailu kisataan 15.-17.7.2022 Ukonniemessä, Imatralla.

Karjalan Kovin 2022 sarjat: 

  • Yleinen sarja: 30 naista ja 30 miestä
  • Masters +35: 10 naista ja 10 miestä
  • Masters +40: 10 naista ja 10 miestä

 

  • Joukkueet: 10 joukkuetta (2naista+2miestä/joukkue)

 

Karsinta järjestetään 6.-16.5.2022 ja tulee olemaan muodoltaan yksi moniosainen laji, jonka osiot pisteytetään erikseen. Karsinnan hinnat yksilöt 15 € joukkueet 60€ lajien julkaisuiden jälkeen karsinnan hinnat nousee yksilöt 25€ joukkueet 100 €
Karsintaan voi nyt ilmoittautua


YKSILÖT

MASTERS

JOUKKUEET

 

Karsinta FAQ
-Karsinta aika 6.-16.5.2022
-Laji on yksi moniosainen testi
-Samalla karsinta tuloksella voi osallistua useampaa sarjaan mutta jokaiseen sarjaan pitää ilmoittautua erikseen ja suorittaa maksu.
-Karsintaan tarvitset tuomarin, joka on perehtynyt karsinnan standardeihin
-Emme vaadi nähdä kaikilta urheilijoilta videoita mutta karsinta tulee videoida pistokokeita ja epäiltyjä sääntörikkomuksia varten. 
-Video tulee tallentaa esim. youtubeen tai vimeoon josta tarvittaessa KK organisaatio pääsee videon tarkistamaan.
-Kilpailupaikan hyväksyntä 22.5.2022 klo 23:59 mennessä


Joukkue FAQ
-Joukkue koostuu kahdesta miehestä ja kahdesta naisesta
-Joukkue karsinta on sama kuin yksilö karsinta, joukkue laskee kaikkien neljän urheilijan ajat/kilot/toistot yhteen ja ilmoittaa tämän tuloksena.
-Joukkueen ei tarvitse tehdä karsintaa samassa paikassa ja samaan aikaan.
-Joukkueen tulokseen vaikuttavat urheilija ei voi ottaa yksilökisapaikkaa vastaan.

Masters FAQ
-Kilpailijan tulee masters sarjassa kilpaillakseen täyttää tänä vuonna kilpailun ikähaarukkaan vaadittu ikä.
-Yli 39 vuotias ei voi karsia 35-39v sarjaan.
-Masters urheilija voi karsia sekä yleiseen että masters sarjaan. Sama karsinta suoritus kelpaa molempiin mutta karsintoihin täytyy ilmoittautua erikseen.