Karsinta lajit 2021 - Karjalan Kovin
17925
page-template-default,page,page-id-17925,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Karsinta lajit 2021

Karjalan Kovin 2021 yksilökarsinta

 

7 min AMRAP

40 Double unders (DU)

12 Front squat (FS) 60/45 kg

10 / 8 Hand stand push up (HSPU)

 

5 min FIND MAX WEIGHT for

1 clean + 1 hang clean + 1 shoulder to over head (STOH)

 

2 min rest

 

FOR TIME

30 /25 cal Row

30 Rower over burbee (ROB)

30 Toes to bar (T2B)

20 / 17 cal Row

20 Rower over burbee (ROB)

20 Chest to bar (C2B)

10 / 8 cal Row

10 Rower over burbee (ROB)

10 Bar Muscle-up (BMU)

KARSINNAN FLOW

Aseta kello pyörimään ajasta 0.00:00 ylöspäin. 

Ajalla 0.00:00 – 0.07:00
Ensimmäinen osio on 7 minuutin AMRAP, eli suorita mahdollisimman monta kierrosta annetussa ajassa 40 DU, 12 FS ja miehet 10 HSPU tai naiset 8 HSPU. Tulos on suoritetut toistot 7 minuutin aikana.  Tie break aika on viimeisen kokonaan suoritetun kierroksen aika, tie break aika merkataan kokonaisaikaa käyttäen (kellossa oleva aika). 

Ajalla 0.07:00 – 0.12.00
Toisessa osassa on 5 minuuttia aikaa etsiä maksimi paino kompleksille 1 rinnalleveto + 1 rinnalleveto riipusta + 1 ylöstyöntö. Kun tanko irtoaa maasta ei se hyväksytyssä kolmen noston kompleksissa saa enää osua uudelleen maahan. Urheilija saa käyttää apuja painojen vaihdossa. Tulos on maksimi kuorma (kg), jolla kompleksi on suoritettu hyväksytysti läpi. Tulos merkataan kilogrammoina 0,5 kg:n tarkkuudella. Tie break on hyväksytyn kompleksin aika. Tie break aika merkataan kokonaisaikaa käyttäen (kellossa oleva aika). 

 

Ajalla 0.12:00 – 0.14.00
Pakollinen 2 minuutin tauko. 

 

Ajalla 0.14.00 –
Suoritetaan aikaa vastaan, eli mahdollisimman nopeasti seuraavat liikkeet.  Miehet 30 / naiset 25 cal soutu, 30 ROB, 30 T2B, miehet 20 / naiset 17 cal soutu, 20 ROB, 20 C2B, miehet 10 / naiset 8 cal soutu, 10 ROB, 10 BMU. Tulos on kokonaisaika viimeisen hyväksytysti suoritetun BMUn jälkeen. Tie break aika on viimeisen kokonaan suoritetun kierroksen aika (aika kun T2B tai C2B on suoritettu), tie break aika merkataan kokonaisaikaa käyttäen (kellossa oleva aika). 

 

LIIKESTANDARDIT

 

Tuplanaruhyppy – DU
Toistossa naru pyörähtää jalkojen ali kaksi kertaa yhden hypyn aikana.

 

Etukyykky – FS

Etukyykkyä varten tanko lähtee maasta. Urheilija nostaa tangon rinnalle ja suorittaa etukyykyt. Tangon voi nostaa rinnalle raakana tai suoraan kyykkyyn, jolloin ensimmäinen ylösnousu lasketaan toistoksi. Etukyykyn ala-asennossa urheilijan lonkan kulma käy polven tason alapuolella. Yläasennossa urheilija seisoo jalat vierekkäin, lonkka ja polvi täysin ojennettuina tangon levätessä rinnalla kyynärpäät tangon etupuolella. 

Painot ovat miehet 60 kg ja naiset 45 kg,

 

Käsilläseisontapunnerrus – HSPU
Maahan piirretään laatikko joka on 91 cm leveä ja 60 cm syvä. Sormi saa olla alueen ulkopuolella, mutta kämmenen tulee olla laatikon sisäpuolella. Toisto alkaa nousemalla yläasentoon, jolloin lantio, polvet, olkapää ja kyynärpää ovat täysin ojentuneena ja suorassa linjassa. Ensimmäistä toistoa ei lasketa jos urheilija ei näytä ensin yläasentoa. Yläasennossa molemmat kantapäät koskettavat seinää laatikon rajojen sisäpuolella ja asento pystytään pitämään hallittuna. Lantion tulee olla täysin ojennettu, eikä se saa koskea seinään. Ala-asennossa pää koskettaa maahan. Toisto on valmis kun urheilija palaa alhaalta yläasentoon. Ylös saa tulla tiukkana tai kippaamalla. Mikäli toiston aikana urheilijan jalka tai muu ruumiinosa kuin kädet tai pää osuu maahan, on toisto hylätty.

 

Rinnalleveto – CLEAN
Tanko lähtee maasta, kilpailija vetää tangon rinnalle valitsemallaan tavalla (muscle, power tai squat clean).  Mikäli tanko vedetään rinnalle raakana, tulee suorittaa myös etukyykky. Rinnallevedon ala-asennossa urheilijan lonkan kulma käy polven tason alapuolella.  Rinnallevedon loppuasennossa polvi – lantio-linjan tulee olla täysin ojennettu, tangon tulee levätä kilpailijan rinnalla ja kyynärpään tulee olla tangon etupuolella.

 

Rinnalleveto riipusta – HANG CLEAN
Tanko lähtee riipusta polven yläpuolelta. Kilpailija vetää tangon rinnalle valitsemallaan tavalla (muscle, power tai squat clean).  Mikäli tanko vedetään rinnalle raakana, tulee suorittaa myös etukyykky. Rinnallevedon ala-asennossa urheilijan lonkan kulma käy polven tason alapuolella.  Rinnallevedon loppuasennossa polvi – lantio-linjan tulee olla täysin ojennettu, tangon tulee levätä kilpailijan rinnalla ja kyynärpään tulee olla tangon etupuolella.

 

Ylöstyöntö – Shoulder to overhead / STOH
Ylöstyönnön kilpailija saa suorittaa valitsemallaan tavalla (press, push press, push jerk, split jerk, squat jerk). Tanko lähtee rinnallevedon loppuasennosta ja päätyy kilpailijan pään yläpuolelle suorille käsille, työnnön loppuasennossa polvi – lonkka-linjan tulee olla täysin ojennettu ja tanko suorilla käsillä pään päällä samassa linjassa, liikkeen tulee olla hallinnassa, tämän jälkeen kilpailija saa toiston.

 

Soutu – Row
Urheilija istuu laitteessa kellon käynnistyessä. Soutulaitteen kapulan tulee olla laitteen pidikkeessä ja siitä saa ottaa kiinni vasta kellon käynnistyessä. Urheilija saa valita vastuksen vapaasti. Soutulaitteesta saa nousta vasta kun laitteessa lukee ensimmäisellä kierroksella 30/25 kaloria, toisella kierroksella 20/17 kaloria ja viimeisellä kierroksella 10/8 kaloria. Soutulaite tulee nollata kierrosten välillä, tämän voi tehdä tuomari tai avustaja.  

 

Rower over burbee
Urheilija aloittaa soutulaitteen vierestä. Urheilija askeltaa tai hyppää alas, päinmakuulle, jolloin rinta ja reidet osuvat lattiaan. Urheilija askeltaa tai hyppää ylös ja suorittaa tasajalkahypyn laitteen yli. Tämä on yksi toisto. 

 

Varpaat tankoon – T2B
Liike alkaa kun urheilija roikkuu tangossa täysin ojennettuna, ala-asennossa kantapäiden tulee käydä tankolinjan takapuolella ja lantion ojentua, yläasennossa kilpailijan molempien jalkojen tulee osua yhtä aikaa tankoon, jalkojen tulee osua tankoon käsien väliin.

 

Chest to bar leuanveto – C2B
Ala-asennossa urheilija roikkuu tangossa olkapää ja kyynärpää täysin ojennettuina. Yläasennossa urheilijan rintalasta osuu tankoon. Rintalastaksi lasketaan miekkalisäkkeen yläpuolinen osa solisluuhun asti. Sallittuja tekniikoita ovat tiukka leuka, kippileuka ja perhosleuka. 

 

Bar muscle-up – BMU
Toisto alkaa roikkumalla tangossa olkapää ja kyynärpää täysin ojennettuina. Urheilija nousee tangon päälle ja näyttää täyden ojennuksen kyynärpäästä. Toisto tulee olla hallittu yläasennossa, urheilija ei saa heittää itseään alas ennen kuin on pysähtynyt ja näyttänyt lukituksen. Kippaaminen on sallittu mutta kipin aikana ylöspäin edettäessä urheilijan jalat eivät saa käydä tangon tason yläpuolella. Sääntö koskee kaikkia jalan osia. Sallittu suoritus tapa on vain ns. perinteinen bar muscle-up. 

 

 

 

Karjalan Kovin – joukkue karsinta 2021

 

Karsinta on kolmiosainen ja suoritetaan juoksevalla kellolla (0:00 – 48:00). 

1.osa (MM+NN)

Aikaa vastaan

100 Wall ball 9/6kg

80 Box over jump 60/50cm

60 Handstand push up

40 Clean and jerk 60/45kg

Aikaraja 24 min

2.osa (MM+NN)

Alkaa kello 24:00

  1. a) Max reps in 2 min

Ring muscle ups

  1. b) Max weight in 4 min

1 Snatch + 1 Hang snatch 

 

3.osa (M+M+N+N)

Viesti aikaa vastaan

Alkaa kello 36:00

20/15 Calorie row

15 Rower over burpee

20/15 C2b

Aikaraja 12 min

 

Karsinta loppuu 48min kohdalla.

 

Yleiset ohjeet:

Karsinta tulee suorittaa virallisella CrossFit salilla. Karsintaa ei tarvitse videoida mutta karsintaa suoritettaessa tulee olla tuomari, joka on perehtynyt standardeihin ja varmistaa, että liikkeet suoritetaan annetuilla ohjeilla.

 

Karsinnassa kiellettyjä välineitä ovat otetta avustavat remmit ja muut välineet kuten koukut. Nostovyö, kämmensuojat (lämsät), hanskat ja polvituet ovat sallittuja. Muut poikkeukselliset välineet tulee varmistaa kisaorganisaatiolta.

 

Karsinnan väliaikoja varten asettakaa kello pyörimään yhtäjaksoisesti ylöspäin. Väliajat ilmoitetaan kokonaisajan väliaikoina. Lajin kaikki osiot tulee suorittaa annetusti yhtäjaksoisesti ja tulokset tulevat jokaisen osasuorituksen perusteella.

Kaikki normaalista poikkeavat suoritustavat ovat kiellettyjä, ellei niitä erikseen sallita.

Flow:

 

Pari A (MM tai NN) aloittaa ja tekee 1. osion aikaa vastaan. Heti kun pari A on valmis, aloittaa pari B oman osion tekemisen aika vastaan. Vaihto, tapahtuu “läpsystä”. Tulos on aika, jos aikaraja tulee vastaan niin tekemättömät toistot muutetaan sekunneiksi ja lisätään aikaan. 

 

  1. osio alkaa ajassa 24:00. Tässä kohtaa keskeytyy 1. osio, jos se on kesken. Pari A tai pari B aloittaa tekemällä kahden minuutin ring muscle up testi ja heti perään 4 minuutin voimatestin. Toinen pari aloittaa ajassa 30:00 ja suorittaa samat testit. Toisen parin 2. osio päättyy ajassa 36:00

 

  1. Osio alkaa ajassa 36:00. Viimeinen tempaisija läppää vaihdon ensimmäisen soutajan kanssa. Urheilijat vuorotellen, haluamassaan järjestyksessä suorittavat oman osionsa. Vaihto tapahtuu “läpsystä”. Osio ja laji päättyy ajassa 48:00.

 

 

Lajistandardit:

 

1.osa (MM+NN)

Aikaa vastaan

100 Wall ball 9/6kg

80 Box over jump 60/50cm

60 Handstand push up

40 Clean and jerk 60/45kg

Aikaraja 24 min

 

Osa 1 suoritetaan aikaa vastaan mies-mies ja nainen-nainen pareittain, aikaraja on 24 minuuttia. 

Komennolla 3-2-1- aika alkaa ja ensimmäinen pari aloittaa ja suorittaa 100 kpl wall ball heittoja, kun nämä ovat kaikki suoritettu siirrytään tekemään 80 boxi hyppyä. Kun kaikki boxihypyt on tehty, tehdään 60 kpl käsilläseisonta punnerruksia, kun nämä on valmiit tehdään vielä 40 kpl rinnalle vetoja ja ylöstyöntöjä. Kun ensimmäinen pari on saanut suoritettua kaikki toistot, suoritetaan vaihto ja toinen pari siirtyy tekemään samat liikkeet samoilla toistomäärillä. Vaihto tapahtuu “läpsystä”. Kun toinen pari on suorittanut kaikki liikkeet ja toistot hyväksytysti aika pysähtyy. Tulos on aika, jolloin molemmat parit ovat suorittaneet kaikki toistot hyväksytysti. Jos aikaraja tulee vastaan niin tekemättömät toistot muutetaan sekunneiksi ja lisätään aikaan.  

Pari voi jakaa toistot haluamallaan tavalla. 

 

2.osa (MM+NN)

Alkaa kello 24:00

  1. a) Max reps in 2 min

Ring muscle ups

  1. b) Max weight in 4 min

1 Snatch + 1 Hang snatch 

 

  1. osio alkaa ajassa 24:00. Pari A tai pari B aloittaa tekemällä kahden minuutin ring muscle up testi ja heti perään 4 minuutin voimatestin. Toinen pari aloittaa ajassa 30:00 ja suorittaa samat testit. Toisen parin 2. osio päättyy ajassa 36:00

Tulos 2a osiosta on joukkueen yhteenlasketut hyväksytysti suoritetut muscle upit ja 2b osiosta miesten ja naisten raskaimpien hyväksyttyjen nostojen tulos.

 

3.osa (M+M+N+N)

Viesti aikaa vastaan

Alkaa kello 36:00

20/15 Calorie row

15 Rower over burpee

20/15 C2b

Aikaraja 12 min

 

Karsinta loppuu 48min kohdalla.

 

  1. Osio alkaa ajassa 36:00. 2.osan viimeinen tempaisija läppää vaihdon ensimmäisen soutajan kanssa. Urheilija soutaa määrätyt kalorit, miehet 20 cal ja naiset 15 cal. Soudun jälkeen urheilija suorittaa 15 kpl burbeeta soutulaitteen yli. Burbeiden jälkeen tehdään chest to bar leuanvedot, miehet 20 kpl ja naiset 15 kpl. Urheilijat suorittavat vuorotellen, haluamassaan järjestyksessä oman osionsa. Vaihto tapahtuu “läpsystä”. Osio ja laji päättyy ajassa 48:00

Tulos on aika, jolloin kaikki joukkueen urheilijat ovat hyväksytysti suorittaneet kaikki toistot. Jos aikaraja tulee vastaan niin tekemättömät toistot muutetaan sekunneiksi ja lisätään aikaan.  

 

 

 

Liikestandardit:

 

Wall ball

Miehet 9 kg ja naiset 6 kg pallo, korkeus miehet 305 cm/ naiset 275 cm

Urheilija käy ensin kyykyn ala-asennossa, lonkkakulman tulee käydä polven tason alapuolella. Urheilija nousee ylös kyykystä ja heittää pallon merkkiin tai sen yläpuolelle, osuen maaliin.Pallo tulee kuolettaa pudotuksen jälkeen ennen seuraavaa nostoa, pallon kiinniottaminen suoraan pompusta on siis kielletty. 

 

Box over jump

Boxin korkeus miehet 60 cm/ naiset 50 cm.

Boxille tulee hypätä tasajalka ponnistuksella ylös, alas saa askeltaa tai hypätä. Molempien jalkojen tulee osua boxin päälle, suora hyppy boxin yli ei ole sallittu.

 

Handstand push up – HSPU

Seinän viereen tehdyn laatikon koko

HSPU yksi urheilija kerrallaan seinällä, saa jakaa haluamallaan tavalla. Kämmenet seinällä olevan laatikon sisällä, sormi saa olla alueen ulkopuolella, mutta kämmenen tulee olla laatikon sisäpuolella. Toisto alkaa nousemalla yläasentoon, jolloin lantio, polvet, olkapää ja kyynärpää ovat täysin ojentuneena ja suorassa linjassa. Ensimmäistä toistoa ei lasketa, jos urheilija ei näytä ensin yläasentoa. Yläasennossa molemmat kantapäät koskettavat seinää laatikon rajojen sisäpuolella ja asento pystytään pitämään hallittuna. Lantion tulee olla täysin ojennettu, eikä se saa koskea seinään. Ala-asennossa pää koskettaa maahan. Toisto on valmis, kun urheilija palaa alhaalta yläasentoon. Ylös saa tulla tiukkana tai kippaamalla. Mikäli toiston aikana urheilijan jalka tai muu ruumiinosa kuin kädet tai pää osuu maahan, on toisto hylätty.

 

Clean and jerk

Painot miehet 60 kg/ naiset 45 kg.

Clean – Rinnalleveto

Tanko lähtee maasta, kilpailija vetää tangon rinnalle valitsemallaan tavalla (muscle, power tai squat clean).  Mikäli tanko vedetään rinnalle raakana, tulee suorittaa myös etukyykky. Rinnallevedon ala-asennossa urheilijan lonkan kulma käy polven tason alapuolella.  Rinnallevedon loppuasennossa polvi – lantio-linjan tulee olla täysin ojennettu, tangon tulee levätä kilpailijan rinnalla ja kyynärpään tulee olla tangon etupuolella.

Jerk – Työntö

Ylöstyönnön kilpailija saa suorittaa valitsemallaan tavalla (press, push press, push jerk, split jerk, squat jerk). Tanko lähtee rinnallevedon loppuasennosta ja päätyy kilpailijan pään yläpuolelle suorille käsille, työnnön loppuasennossa polvi – lonkka-linjan tulee olla täysin ojennettu ja tanko suorilla käsillä pään päällä samassa linjassa, liikkeen tulee olla hallinnassa, tämän jälkeen kilpailija saa toiston.

 

Rengas muscle up – Ring muscle up

Toisto alkaa roikkumalla renkaissa olkapää ja kyynärpää täysin ojennettuina. Urheilija nousee renkaiden päälle ja näyttää täyden ojennuksen kyynärpäästä. Toisto tulee olla hallittu yläasennossa, urheilija ei saa heittää itseään alas ennen kuin on pysähtynyt ja näyttänyt lukituksen. Kippaaminen on sallittu mutta kipin aikana ylöspäin edettäessä urheilijan jalat eivät saa käydä renkaiden alapinnan tason yläpuolella. Sääntö koskee kaikkia jalan osia.

 

Tempaus – Snatch

Urheilijan tulee nostaa tanko maasta pään päälle yhdellä yhtäjaksoisella liikkeellä. Sallittuja tekniikoita on muscle snatch, power snatch, squat snatch ja split snatch. Toisto on hylätty, mikäli tanko osuu urheilijaa hartioihin tai päähän. Press out on sallittu mutta jos lukituksen jälkeen kyynärpää koukistuu uudestaan, on toisto hylätty. Yläasennossa jalkojen tulee olla samassa linjassa vierekkäin koko jalkapohja maassa. Toiston aikana polvi tai muu ruumiinosa ei saa käydä maassa.

 

Tempaus riipusta – Hang snatch

Urheilijan tulee nostaa tanko polven yläpuolelta pään päälle yhdellä yhtäjaksoisella liikkeellä. Sallittuja tekniikoita on hang muscle snatch, hang power snatch, hang squat snatch ja split snatch. Toisto on hylätty, mikäli tanko osuu urheilijaa hartioihin tai päähän. Press out on sallittu mutta jos lukituksen jälkeen kyynärpää koukistuu uudestaan, on toisto hylätty. Yläasennossa jalkojen tulee olla samassa linjassa vierekkäin koko jalkapohja maassa. Toiston aikana polvi tai muu ruumiinosa ei saa käydä maassa.

 

Soutu – Row

Urheilija soutaa valitsemallaan tyylillä mahdollisimman monta kaloria.

 

Rower over burpee

Urheilija aloittaa soutulaitteen vierestä. Urheilija askeltaa tai hyppää alas, päinmakuulle, jolloin rinta ja reidet osuvat lattiaan. Urheilija irrottaa kämmenet lattiasta liikkeen ala-asennossa. Urheilija askeltaa tai hyppää ylös ja suorittaa tasajalkahypyn laitteen yli. Tämä on yksi toisto.

 

Chest to bar leuanveto – C2B

Ala-asennossa urheilija roikkuu tangossa olkapää ja kyynärpää täysin ojennettuina. Yläasennossa urheilijan rintalasta osuu tankoon. Rintalastaksi lasketaan miekkalisäkkeen yläpuolinen osa solisluuhun asti. Sallittuja tekniikoita ovat tiukka leuka, kippileuka ja perhosleuka.