Karsintojen parhaat - Karjalan Kovin
17037
post-template-default,single,single-post,postid-17037,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Karsintojen parhaat

Karjalan Kovin 2018 karsintojen parhaat kilpailijat ovat taas selvillä. Kaikki tulokset löytyvät leaderbordilta. Karsintojen parhaat pääsevät kilpailemaan Imatralle Ukonniemen stadionille 20-22.7.2018

Kilpailijoita Ukonniemen areenalle nähdään kussakin sarjassa seuraavasti

Yleinen miehet ja naiset 40 paikkaa / sarja

35+ miehet ja naiset 10 paikkaa / sarja

40+ miehet ja naiset 10 paikkaa / sarja

45+ miehet ja naiset 5 paikkaa / sarja

50+ miehet ja naiset 5 paikkaa /sarja

Kisakutsut lähtevät maanantaina 11.6 ja viimeinen päivä ottaa kisapaikka vastaan on 18.6. Täydennyserät kutsutaan 19.6!

Kilpailijoita karsintaan osallistui 370 urheilijaa. ”Täytyy sanoa että saatiin kyllä hieno määrä karsijoita mukaan tänäkin vuonna. Eri tasoisten kilpailuiden tarjonta on Suomessa lisääntynyt valtavasti mutta on hieno nähdä että Karjalan Kovin on selkeästi vakiinnuttanut paikkansa. Taso oli karsinnassa kova kuten tietysti täytyykin olla kun Karjalan Kovinta etsitään.” sanoo Karjalan Kovin kilpailuiden presidentti Atte Kaasinen.

Yleiset sarjat

Yleisten sarjojen puolella karsintojen ykköseksi taisteli tiensä kokeneet Karjalan Kovin kilpailijat Satu Kansikas ja Petteri Peuronen.

Satu KansikasSatu sijoittui viime vuonna Karjalan Kovimmassa sijalle 3. Alkuvuonna Winter Warissa Satu oli kuudes ja CrossFit Openista Satu pokkasi itselleen Suomen neljänneksi kovakuntoisimman naisen tittelin. Näillä tuloksilla Satu on vaikiinnuttanut itsensä Suomen kovimpien CrossFit urheilijoiden joukkoon.

”Ensin ajattelin, että lajeja oli paljon. Kokonaisuus oli kuitenkin monipuolinen ja kaikki lajit ehti tehdä hyvin. Lempilaji oli laji 4 ja kaikessa epämiellyttävyydessään myös pitkä amrap. Laji 1 oli näistä oma inhokki. Itse kilpailuun lähden odottavaisella mielellä. Edellisenä vuonna kisajärjestelyt toimivat Ukonniemessä hyvin ja odotan, mitä tänä vuonna kisoissa on luvassa!” Satu Kansikas kommentoi.

Petteri PeuronenMiesten puolella Petteri Peuronen on niin ikään menestynyt mainiosti Suomen kilpailukentillä. Viimevuoden Karjalan Kovin kilpailun 4. sija sai vuoden alussa jatkoa Winter Warin hopealla. Heinäkuussa Ukonniemessä nähdään kirkastuuko Petterin Karjalan Kovin 2016 hopea mitali.

”Karsinta sujui hyvin, suoritukset olivat tasaista omaa tekemistä. Yleisesti olen melkoinen karsinnoista stressaaja, mutta tällä kertaa pystyin upottamaan yksittäiset karsinnat muun treenaamisen sekaan hieman paremmin vaikka lajeja olikin aikaisempaa enemmän. Suosikkikarsintalaji oli numero 1: Näin jostain Mikkelin lempeän partasuun Santikon tuloksen ja sitä lähdettiin jahtaamaan, mutta herra oli vipeltänyt sellaista vauhtia, että tauluunhan siinä taas tuli.” Petteri sanailee.

Masters +35 sarjat

Paula SorjonenViime vuoden Karjalan Kovin karsinnan sekä itse kilpailun mestari Paula Sorjonen hoiti tämänkin vuoden karsinnan tyylikkäästi läpi. Ihan rutiinilla ei Paula kuitenkaan karsintaa hoitanut.

”Suomessa on niin hulluja +35 vuotiaita CrossFit naisia, että milliäkään ei voi kyllä antaa periksi. Kisoissa aloitetaan ihan samalta viivalta kaikkien kanssa. Olisihan se tietenkin mukavaa päästä taas podiumille, mutta se nähdään heinäkuun lopussa miten käy.” kertoo Paula.

”Osa lajeista oli minulle parempia ja osa huonompia, mutta niin kai se on kaikilla. Ensimmäinen laji oli ehkä minun lempi laji, vaikka siinä olikin aika paljon haastetta minulle. Toinen laji oli varmaan sitten se inhokki laji, koska jostain syystä en oikein tule toimeen hyppynarun kanssa. Tulen kyllä hyvillä mielin kisoihin. Siellähän sitä vasta päästään oikeasti kilpailemaan kilpasiskojen kanssa. Sen jo tiedän, että ihan turha on arvailla tulevia lajeja, koska kaksikko Kaasinen/Hirvi keksii varmasti taas jotain mitä kukaan ei osaa etukäteen odottaa.” kommentoi Paula karsinnan menestystä sekä tulevaa kilpailua.

Miesten puolella Rami Laitinen otti karsinnasta selkeän voiton.

”Karsinta sujui mainiosti ja tulokset puhuvat myös sen puolesta. Pidin erittäin paljon tästä uudesta karsinta formaatista. Kun pystyy keskittymään yhteen lajiin kerralla ja antamaan siinä kaikkensa. Tykkäsin kerranki kaikista lajeista mutta lempi laji oli ehdottomasti laji 2. Inhokein oli varmaan sitte 4 laji”. Pilke silmäkulmassa Rami kertoo vievänsä kisan yhtä selkeällä erolla kuin karsintaa, toki siihen saattaa kilpakumppaneilla olla sanansa sanottavana.

Henri Kokkonen ja Sari veistelehto sijoittuivat kärkeen masters +40 sarjassa.

Henri Kokkosen mietti karsintaa näin: ”Karsinta meni sijoituksen mukaan ihan yllättävästi En olisi uskonut, että sijoitus on noin hyvä. Kertavedolla jokainen laji purkkiin ja kesälomille. Tämä karsinta oli ihan kivaa vaihtelua, sai tuntea tuskaa yhden pitkän vedon sijasta useamman kerran. Toki aikatauluttaminen toi omia haasteita, kun sattui työkiireitä juuri tälle viikolle. Kyllä nopea 4. laji oli minulle ok ja pitkä amrappi viimeiseiseksi herkuksi jätettynä aivan syvältä. Karjalaa odotellaan kesäloman merkeissä… Sawotta alta pois, pari hengenvetoo ja valmistautuminen KK:aan. Kiva lähteä toista kertaa KK radalle. toivottavasti jotain kivaa esim. tikanheittoa luvassa.”

Sari Veistelehdon mietteet karsinnasta.

”Eihän tässä muuta voi sanoa kuin että hyvin meni, koska 4/5 osiosta tuli lajivoitto. Formaatti oli mielekkäämpi näin ja antoi paremmin mahdollisuuksia suunnitella milloin tekee mitäkin lajia ja missä järjestyksessä. Koin, että sain lajeista enemmän irti, vaikka teinkin ”kerralla purkkiin” periaatteella. Lempilaji oli ykkönen, koska kerrankin oli vähän enemmän skill-painotusta. Inhokki oli kolmonen pituutensa vuoksi. Kilpailuun lähden taistelemaan palkintopallisijoituksista. Ideaalitilanteessa korokkeilla voisi olla kaksi Veistelehtoa!”

Masters +45 sarja

Mikko VeistelehtoMiesten sarjan kärkeen kiilasi Mikko Veistelehto. ”Karsinnat menivät loppujen lopuksi ihan hyvin, mutta kyllä loppuun asti joutui jännittämään kun koskaan ei tiedä tarkalleen missä muut menevät. Jos lajin koittaa saada tehtyä yhdellä vedolla, niin se on aina hieman kompromissi. Ekan ja vikan olisi tehnyt mieli vielä uusia ja vetää ne ihan päätyyn, mutta ehkä niiden kanssa voi vielä kesällä hakea maitohappoja esiin.”

”Tämän kertainen formaatti oli kivempi, kuin aikaisempi kun siinä pystyi hakemaan eri strategioita eri lajeihin ja yksi kuormittava laji ei pilannut myöhemmin tulevia. Happojen kanssa päästiin tutuiksi kolmoslajia lukuunottamatta. Karsinnan lempilaji oli minulle eka laji, jossa oli paljon vetäviä liikkeitä kuten leuat, c2b ja BMU ja se tuli tehtyä kevyesti ”comfort zonella”. Ei voi sanoa inhokkilajiksi, mutta haastavin laji oli burbee-tupla kokonaisuus. Siihen vielä kun sai yhdistettyä narun hajoamisen, niin katastrofi oli lähellä. Itse kilpailua kohti mennään painottaen enemmän ulkona tehtäviä lajeja ja koittaen pitää paikat kunnossa. Toivottavasti tänä vuonna myös masteripuolella päästään haastamaan itseämme myös teknisimmillä liikkeillä ja voikkaa ei voi ikinä painottaa liikaa. Kisassahan on aina ollut huikea fiilis ja siitä lähdetään imemään enegiaa tekemiseen.”

+45 naisten karsinnan vei Nina Fagerlund. Nina varmisti karsinnan voiton sijoittumalla joka lajissa hienosti viiden parhaan joukkoon. Heinäkuussa nähdään jatkuuko samanlainen tasaisuus Imatrallakin. Ninan kommenttia emme saaneet artikkelia varten.

Masters +50

Miesten ykkös sijan vei Jukka Marttila

Kim NyströmKK veteraani Kim Nyström tekee uuden aluevaltauksen 50 vuotiaiden aikuisten miesten sarjassa. Kimillä on mennä vuosilta vankkaa kisa kokemusta Karjalan Kovin kilpailuista mutta astelee nyt ensimmäistä kertaa Ukonniemen areenalle karsinnan toiselta sijalta.

”Karsinnan uusi malli oli hyvä kokeilu. Kaikki lajit olivat hyviä ja varmaan tuli koneen kunto tarkastettua – voimakestävyys ehkä kuitenkin jäi pois.
Masters näkökulmasta oli liikaa skaalausta – esim tyttöjen painot, ei muscleuppeja yms – huhhuh eihän me nyt sentään rullatuoleissa kurvita yms.”

CrossFit Roudan Marja-Liisa Antila sekä CrossFit Porin Eija Kivi jakoivat tasapisteillä naisten yli 50 vuotiaiden sarjan kärkisijan joten Ukonniemessä on odotettavissa tiukkaa taistelua Karjalan Kovimman tittelistä.

 

Liput Karjalan Kovin kilpailuun on NYT myynnissä Liveton nettikaupassa