Karsintojen sarjavoittajat nauttivat pitkitetystä kärsimyksestä - vahvistetut tulokset ovat täällä - Karjalan Kovin
16587
post-template-default,single,single-post,postid-16587,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Karsintojen sarjavoittajat nauttivat pitkitetystä kärsimyksestä – vahvistetut tulokset ovat täällä

Karjalan Kovimman karsinnat on nyt käyty ja karsinnoista kilpailuihin selvinneet kilpailijat pantu järjestykseen.

Vahvistetut tulokset löydät Leaderboardilta. Karjalan Kovimmille kilpailijoille lähtee tänään kutsukirje. Mahdollinen toinen kierros kutsuja lähetetään juhannuksen jälkeisellä viikolla.

Miesten ja naisten yleisissä sarjoissa kisapaikkoja on miehille 50 ja naisille 50
35+ -sarjoissa M 10 N 10
40+ -sarjoissa M 10 N 10
50+ -sarjoissa M 5 N 5

 

Karsintoihin osallistui tänä vuonna yhteensä 432 urheilijaa.
”Taso oli jälleen kova jo heti karsinnoissa. Vaikka tällä kertaa karsintaan sai osallistua lajin jo tietäen, nousi osallistujamäärä viime vuodesta  – ilmeisesti urheilijat eivät haastetta pelänneet,” sanoo Karjalan Kovimman presidentti Atte Kaasinen.

Otetaanpa sitten kierros urheilijoilta. Miltä tuntuu, sarjojensa karsinnan voittajat?

Miehissä vieraita naapurimaasta

Roman Khrennikov Open-videollaan. Kuva: Kuvakaappaus/Youtube

Roman Khrennikov Open-videollaan. Kuva: Kuvakaappaus/Youtube

Miesten yleisen sarjan kaksi kärkisijaa menivät Venäjälle. Ykköseksi nousi 22-vuotias Pietarin Sever CrossFitiä edustava Roman Khrennikov. Hän tuli ensimmäisessä osiossa toiseksi keuhkokone Kristjan Beekmannin perässä, toisessa osiossa neljänneksi ja kolmannessa toiseksi.

182-senttinen ja Gamesien tietojen mukaan peräti 97-kiloisen Khrennikovin taustalta löytyy kilpasoutua ja voimistelua (gymnastics), Khrennikov kertoo sähköpostitse.

”Olin tyytyväinen karsintasuoritukseeni. Oli hieman hankala päättää miten sen tekee, mutta sinänsä lisäsin karsinnan vain normaaliin viikottaiseen treeniohjelmaani.”

Khrennikov on harjoitellut CrossFit-tyylisesti noin vuoden ajan. Openeissa hän sijoittui 111:ksi. ”Ensi vuonna tavoitteeni on olla listalla korkeammalla.”

Odotukset Karjalan Kovimman suhteen ovat myös korkealla.
”Tulossa ollaan, hienoa päästä kilpailemaan. Kunhan viisumeiden kanssa ei tule ongelmia, niin näemme heinäkuun lopulla!”

Jännityksellä odotamme, millainen kilpailu Imatralla nähdään, kun Pietarin karpaasit saapuvat haastamaan Petteri Peurosta (karsintojen 3.), Matti Knaapia (4.) ja kumppaneita.

 

Naisissa Venäläiselle ykkössija

13923757_543604885840330_7970297031792466900_o

Naisten yleisen sarjan karsinnassa ykköseksi nousi kahden viime vuoden KK-voittaja Sanna Venäläinen.
”Ihan hyvinhän se meni, kun kerran ykkösenä ollaan. Luulin aluksi, että olisin ollut kakkoslajissa parempi ja ykkösessä ja kolmosessa huonompi, mutta menikin toisinpäin. Eipä sillä niin väliä, hyvä näin.”

Venäläinen teki karsinnan yhdellä yrityksellä ja se riitti.
”Tärkeintä on päästä kuumaan erään mukaan, jotta näkee missä kilpasiskot menevät. Karsinnan sijoituksella ei ole niin merkitystä.”

28 minuutin hikinen laji oli Venäläisen mielestä rankka, mutta mukava.
”Kun sain ensimmäisen osion tehtyä, niin siitä lähtien se oli selviytymistaistelua ja koko ajan vain mukavampaa. Jollakin kipeällä tavalla nautin taistelusta.”

 

35+ miehissä Saviluoto aloitti liian arasti

13925839_543604285840390_5219877973389735727_o

Varhaismastersien eli yli 35-vuotiaiden miesten karsinnan voitti Juha-Mikko Saviluoto.
”Nyt tuntuu tietysti äärimmäisen hyvältä, kisapaikka on varmistettu kisoihin ollaan tulossa. Viime vuonna olin kisoissa neljäs, joten nyt lähdetään parantamaan.”

Viime vuonna 38-vuotias Saviluoto sijoittui karsinnoissa seitsemänneksi. Onko kunto parantunut huimasti vai mistä johtui nousu kärkipaikalle?
”Ehkä nämä lajit sopivat tällaiselle pohjanmaalaiselle juntille paremmin tällä kertaa, kävi tuuri lajien arvonnassa.”

Saviluodon sijoitukset osioissa olivat 9., toinen ja toinen. Mistä ensimmäisen osion sijoitus johtui?
”Otin vähän turhan aran lähdön. Ajatuksena oli, että kun aloittaa varman päälle, niin vanhan kone kestää loppuun asti. Oli ehkä vähän liiankin rauhallinen, mutta ei sen väliä, yhdellä vedolla purkkiin.”

 

35+ naisissa kärkeen itsensä yllättänyt Paula Sorjonen

13987619_542775419256610_2767468823770287584_o
Puhelimen toisessa päässä on hetki hiljaista, kun KK Media onnittelee Paula Sorjosta, 35, varhaismastereiden karsintavoitosta.
”Apua. En kyllä olisi halunnut tehdä kovinta tulosta, koska en kuvittele että olisin ykköspallilla kisan jälkeen. Karsintaan vain sattui hyviä lajeja, esimerkiksi raskaat thrusterit ovat minulle hyviä. Mutta tiedän, että jos lähdetään vaikkapa juoksemaan, häviän ihan sata-nolla muille.”

Nyt kun luulot on otettu tällä tavoin pois, voidaan keskittyä odotuksiin. Sorjonen pokkasi Sawotassa juuri viime viikonloppuna kolmannen sijan 35-39-vuotiaiden sarjassa, joten jotain sentään voidaan odottaa?
”Noo, kunhan en olisi ihan viimeisenä. Olen kyllä viime talven jumpannut kovemmin kuin aiemmin, ajattelin että karsinta voisi mennä paremmin kuin viime vuonna. Mutta olen tällainen kolmen pienen lapsen äiti, aika paljon on sovittamista arjessa, että ehtii treenata.”

Toinenkin tavoite on sijoituksen lisäksi.
”Jos niistä lajeista selviää, niin hyvä homma. Viime vuodelta muistan, että tuollainen kolmipäiväinen kisa on päällekin kova homma, kun pitää lämmitellä niin monta kertaa, se on ihan eri peli kuin yksipäiväiset kisat.”

 

Miesten 40+ -karsintojen kärkeen tuore nelikymppinen Timo Kuitunen

13975488_543604179173734_1710472051600670770_o


Timo Kuitunen 
nappasi 40+ -mastersien karsinnan kärkipaikan tänä vuonna. Tänä vuonna todelliseen masters-ikään noussut CrossFit Jyväskylän edustaja piti karsintalajeista.
”Hyvältä nyt tuntuu kärkisija, vaikka ei se karsinta sinänsä hyvältä tuntunut. Puoli tuntia se kestää, mutta toisaalta kertarykäisynä mielestäni miellyttävämpi kuin jos pitäisi monena viikkona tehdä. Ja jos se tuntuu pahalta, niin kyllähän se tuntuu pahalta muistakin.”

Viime vuonna KK:n 35+ -sarjan voittanut Kuitunen siirtyy nyt uuteen ikäluokkaan. Onko sarjan juniorille kisa yhtä läpilaskua kohti voittoa?
”Ei varmasti. Vaikkapa Miska Viiri (karsinnan 2.) on hurjassa kunnossa. Siellä on ylipäänsä kova ryhmä lähdössä kilpailemaan, tiukka kisa tulee varmasti. Saa nähdä miten lajit osuvat, kaikilla on omat heikkoutensa ja vahvuutensa.”

Kuitunen on käynyt kilpailemassa myös ulkomailla. Tänä vuonna Unkarin European Masters Throwdownista irtosi kolmas sija.
”Kotimaiset kisat on hyvin järjestetty, aikataulu ei veny tuntikaupalla kuten Unkarissa. Hyvien järjestelyjen ohella odotan monipuolisia ja kovia lajeja. Harmi, että nyt kisat kestävät masterseilla vain kaksi päivää, mutta ehtiipähän sunnuntaina seurata muiden edesottamuksia.”

 

Naisten 40+ -sarjassa kärkeen Sari Veistelehto

11863326_417466128454207_2669318620045293735_n

Naisten 40+ -sarjan karsinnan ykkösenä heinäkuun KK:hon lähtee CrossFit Herttoniemen Sari Veistelehto.
”Kyllä se karsinta tuntui, sai itsensä ihan tappiin asti vetää. Kolmososiossa kävin niin sanotusti kauhukammiossa asti. Alku oli tarkoitus mennä järkevästi lujaa, kakkos-osuudella yritin mennä järkevästi ja kolmannessa saikin nautiskella koko ajan edestä. Viimeiset wall ballit ja tuplanarut olivat aikamoista urheilun riemua.”

Karsinnan ykkössija tuli jossakin määrin yllätyksenä.
”Odotin näkeväni muutamia nimiä listoilla, mutta syystä tai toisesta jäi muutama kilpasisko tulematta. Mutta kyllä nytkin sai ja saa lujaa mennä, esimerkiksi Kaisu (Pajunen, 2.) on kova, tällä kertaa pisteet taipuivat minun puolelleni.”

Miesten 50+ -sarjan karsinnassa nimi ykkössijalla: Janne Jaakkola

Jo pari vuotta Tapio Mustonen on päässyt kertomaan tunnelmiaan karsinnoista, mutta nyt puheenvuoro siirtyy Janne Jaakkolalle Reebok CrossFit Turkuun. Vastikään 50-vuotiaiden aikuissarjaan siirtynyt Jaakkola ei elättele liian suuria toiveita kisojen suhteen.
”Noo, nyt lajit sattuivat ehkä hyvin. Mutta siellä on vahvempia, nopeampia ja kestävämpiä urheilijoita mukana kuin minä.”

Jaakkola on ollut CrossFit-piireissä mukana jo vuodesta 2012, mutta kilpaillut säästeliäästi. Muutama vuosi sitten hän teki KK-karsinnankin, mutta nyt kun sarja vaihtui, ajatteli hän kokeilla taas.
”Olen seurannut aina kilpailuita, ja teillä on aina ollut ilmeisen hyvät kisat. Ajattelin, että jos kokeilisi miltä se karsinta maistuu, ja pahaltahan se maistui. Liian kovaa aloittamisesta saa maksaa viimeisessä vaiheessa.”

Karsinnan kärjestä kisoihin lähteminen ei tuota Jaakkolalle paineita.
”Lähinnä odottelen mukavaa kisaviikonloppua ja kaunista kesäkeliä. Tai mistä siitä kelistä tietää. Mutta tietysti tällä tavoin aikuisurheilijoille on myös se, että tärkeintä on että paikat kestävät, ettei vaan riko itseään. Se on iso tavoite.”

 

Naisten 50+ -sarjan karsinnan ykköspaikka Heli Koivulahdelle Seinäjoelle

Naisten 50+ -sarjan karsinnan ykkönen meni Seinäjoelle. Heli Koivulahti siirtyi tänä vuonna 50-vuotiaisiin ja heti tuli lähtö kisaan paalupaikalta.
”En sillä lailla tiennyt oman ikäisten tasoa, joten en osannut odottaa, että ainakaan ykkösenä olisin. Mutta nyt sattuivat sellaiset lajit, jotka olivat minulle hyviä.”

Koivulahti on kerran aiemmin osallistunut KK-karsintaan, mutta ei päässyt 2015 40-vuotiaiden sarjassa kisaan asti. ”Siellä on niin valtavan kovia kilpailijoita, että siellä on ihan mahdoton menestyä.”

Viime vuonna Koivulahti oli Karjalan Kovimmassa katsomon puolella, mutta nyt mennään katselemaan kisaa täysin toisesta näkökulmasta. Koivulahti on harrastanut lajia pian neljä vuotta. Alun OnRamp-kurssin kahdesta viikkotreenistä on siirrytty jo neljään viikkotreeniin. Laji vei mennessään, samoin viime vuonna Karjalan Kovimman tunnelma.
”Tapahtuma oli mahtava jo viime vuonna, että olin varannut hotellinkin ajoissa jo tätä vuotta varten. Olisin viihtynyt hyvin katsomonkin puolella, mutta nyt lähdetäänkin kilpailemaan.”

 

Uuden skaalatun sarjan kärkikolmikot

Karjalan Kovimmassa järjestettiin tänä vuonna myös skaalatun sarjan karsinnat, jotka olivat samalla myös itse kilpailu, sillä karsinnoista ei ollut jatkomahdollisuutta kilpailuihin.

Kärkeen nousivat seuraavat nimet:

Miehet:
1. Nestori Nuutinen (CrossFit 10K)
2. Ville Pekala (CF Kuusankoski)
3. Timo Vartiainen (Reebok CrossFit 33100)

Naiset:
1. Kati Kannari (CrossFit Oulu)
2. Ulla Nuutinen (CrossFit Siilijärvi)
3. Hannamari Holopainen (CrossFit Kuusankoski)

Onnittelut voittajille, otamme yhteyttä palkintoasioissa!

Karjalan Kovin Imatran Ukonniemessä 28.-30.7.

Osta pääsyliput ennakkoon Livetosta.