Kimpisen stadionille pystytetään street food -ruokatori ruokarekkoineen Karjalan Kovin -viikonlopuksi - Karjalan Kovin
335
post-template-default,single,single-post,postid-335,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Kimpisen stadionille pystytetään street food -ruokatori ruokarekkoineen Karjalan Kovin -viikonlopuksi

Katuruoka rantautuu Lappeenrantaan Karjalan Kovin -viikonlopun ajaksi, kun Kimpisen stadionin edustalle pystytetään laaja ruokatori palvelemaan sekä Karjalan Kovin -kilpailuiden yleisöä että ketä tahansa alueelle saapuvaa. Stadionin edustan ruokatori ja viereen rakennettava myyntialue sekä elämyspuisto ovat avoimia ja ilmaisia kaikille.

Liesikiesi-ruokarekka vetää joukkoa

liesikiesi

Liesikiesi on tuttu näky erilaisissa katuruokatapahtumissa Helsingissä.

Street food -ruokatorilla on tarjolla makuja ympäri maailman. Päävastuun ottaa helsinkiläinen Liesikiesi-ruokarekka. Sen slider-tyyliset hampurilaisannokset valmistuvat osaavissa käsissä, sillä Liesikiesin keittiömestari Risto Tepponen on kilpaillut Suomen nuorten ja aikuisten kokkimaajoukkueissa fine dining -puolella.
”Lappeenrannan reissu on meille tähän mennessä kaukaisin kohde, jossa olemme olleet ruokarekallamme. Poikkeuksellinen ja kiinnostava tapahtuma, ja itse odotan paitsi kaunista ilmaa ja kovaa myyntiä myös särän maistamista, sehän on sellainen kuuluisa klassikko itsessään”, Tepponen kertoo.

liesikiesi_sliderit

Top Chef -huippukokki tuo Lappeenrantaan aitoa currya

kristian_perkola

Kristian Perkola.

Helsingistä saapuu myös Top Chef -tv-kokkiohjelmasta tuttu Kristian Perkola, joka valmistaa omassa ravintolapisteessään Thai Currya yrttiquinoalla.
”Ihastuin tähän ruokaan matkustellessani Aasiassa ja sen jälkeen työskenneltyäni Helsingissä aasialaisissa huippuravintoloissa, kuten Yumessa aasialaisten kokkien kanssa.”

Perkola on työskennellyt aiemmin muun muassa Chez Dominique´ssa, Demossa, Kämp-hotellin Yumessa sekä Tukholmassa  Oaxen Krogissa, joka oli silloin valittu maailman top50 -ravintolan joukkoon.

Vety ja atomi nautitaan pannukahvin kanssa

vetykioski

Sirkka Peitsoman vetykioski on palvellut Lappeenrannan kauppatorilla ja 1960-luvulta asti. Nyt kioskia vetää perheyrityksen kolmas sukupolvi. Vasemmalla Jasmiina Pyysing, joka on tuttu näky Telakan aamulähdöistä.

Karjalan Kovimpaan saapuu väkeä ympäri Suomen, joten ruokatorilla tarjoillaan myös paikallisia erikoisuuksia, kuten Tepposen mainitsemaa särää säräkeiton muodossa sekä t:mi Sirkka Peitsoman vetyjä, atomeita ja aitoja karjalanpiirakoita.

Vedyt ja atomit ovat lappeenrantalainen erikoisuus. Molempien pohjana on Kesämäen leipomon lihapiirakka, joka täytetään toiveiden mukaan joko kinkulla ja keitetyllä kananmunalla, jolloin kokonaisuudesta tulee vety.

Jos täytteeksi haluaa vain kinkun tai munan, kutsutaan valmista tuotetta atomiksi. Myös muun muassa tasavallan presidentti Sauli Niinistö on nauttinut Sirkka Peitsoman kioskin antimista, joten tuotteet ovat herkullisia ja pitävät nälän pitkään loitolla.

Vedyn ja atomin kanssa nautitaan perinteisesti pannukahvia, mutta myös lasi maitoa tai erimakuiset trippimehut sopivat elämykseen.

Lisätietoja Fb-sivuilta.

Säräpirtin säräkeitto tuo tuhatvuotisia terveisiä Lemiltä

sarapirtti_sarakeitto

Säräkeittoa on tarjolla myös Lappeenranna kauppatorin kauppahallin ravintolassa.

Ruokatorilla on tarjolla myös lemiläisen Säräpirtin herkullista säräkeittoa. Särä eli pitkään koivukaukalossa kypsytetty lampaanpaisti ja perunat on yksi Suomen seitsemästä ihmeestä, ja sitä tullaan nauttimaan Säräpirtti Kippuransarveen Lemille ympäri Suomen. Säräpirtin väki tuo särää Karjalan Kovimman ruokatorille säräkeittona.

Särän valmistus on peräisin yli tuhannen vuoden takaa. Alun perin lihat säilöttiin talvea varten, mutta nyt paistit asetetaan kokonaisesta koivupölkystä veistettyyn kaukaloon ja kokonaisuus työnnetään leivinuuniin tuntien ajaksi. Valmis paisti on erittäin maukasta ja kaukalon alla uunissa savuavat leppäkalikat antavat oman arominsa lihalle.

Säräpirtissä paistia syödään perunoiden kanssa, mutta Kimpisessä on tarjolla toinen perinteinen tapa nauttia särää, eli säräkeittoa rieskan ja kotikaljan kanssa.

Säräpirtissä voi vierailla myös viikonlopun aikana. Tarkista kattausajat Säräpirtin sivuilta. Mainitse tilausta tehdessäsi olevasi Karjalan Kovin -vieras, niin saat aterian tarjoushintaan!

Reilun kaupan kahvia, jäätelöä ja marjoja jälkiruoaksi

Ruokatorilla palvelee myös Hito hyvän kahvila virvoitusjuomineen ja laadukkaine Reilun kaupan Percol-kahveineen , laajan valikoiman jäätelökioski pehmiksineen sekä lähialueelta kerättyjä marjoja myyvä kioski. Tervetuloa!

Ruokatorille ja myyntialueelle on ilmainen sisäänpääsy. Karjalan Kovin -kisat käydään Kimpisen stadionilla 15.-16. elokuuta. Voit ostaa pääsyliput etukäteen Tiketti.fistä tai portilta.