Kun kisa päättyy ensimmäiseen lajiin - Karjalan Kovin
1123
post-template-default,single,single-post,postid-1123,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Kun kisa päättyy ensimmäiseen lajiin

CrossFit Takomon Tero Kotilainen oli tehnyt kaiken niin kuin pitää. Selvittänyt karsinnan, treenannut tosissaan, levännyt viimeisen viikolla ja asettanut tavoitteen: 15 parhaan joukkkoon Karjalan Kovimmassa.  Kaikki oli valmiina kolmanteen peräkkäiseen Karjalan Kovimpaan. Kotilaisen taistelu päättyi V8:n push jerkkiin.
”Vitutti. Puoli tuntia myöhemmin tiesin, että mun kisat oli siinä.”

Avauslaji V8 käytiin perjantain pimeässä illassa vaikuttavan valoshow’n keskellä. Tuhatpäinen yleisö osoitti suosiotaan kilpailijoille. Tero Kotilaisen osalta alkui sujui odotusten mukaan.
”V8 meni siihen asti hyvin. Ihan lopussa menin push jerkin alle ja reidestä kuului ’TIIIRRT’. Mietin vähän, että mikäköhän se oli, mutta jatkoin siinä lajin loppuun. Oli niin hieno showkin päällä, ettei kipua edes tuntunut.”

Vasta lajin päätyttyä Kotilaiselle valkeni, että jotain meni oikeasti rikki. Viisi minuuttia myöhemmin mies ei päässyt enää edes kyykystä ylös. Reiden revähdys päätti Karjalan Kovimman ennen aikojaan.

DSC_6950

Tero Kotilainen V8:n pyörteissä. Kuva: Eino Ansio

Lappeenrannan viilenevä yö toi urheilijoille omat haasteensa. Kilpailijat lämmittelevät etukäteen stadionin ulkopuolella ja lämmön pitää pysyä yllä oman erän lähtöä odotellessa. Kotilainen epäilee, että kohtalokas virhe tuli juuri viime hetken valmistautumisessa.
”Voi olla, että otin lämmöt vähän liian aikaisin. Omaa erää odotellessa meni vähän kylmäksi ja kun lähdettiin areenalle niin ei ollu enää kunnolla lämmin, muttei oikeastaan kylmäkään”, Kotilainen kertoi.

Uneton yö ja sitten kannustamaan muita

Loukkaantumisen jälkeen pettymys oli suuri, eikä CrossFit Takomon miestä perjantaina juuri nukuttanut. Epäonnistumisesta piti kuitenkin päästä yli. Kotilainen on toinen Takomon salin omistajista ja muut seuran urheilijat jatkoivat kisaurakkaansa lauantaina. Nyt Kotilaisen tehtävänä on koutsata ja auttaa omiaan.
”Mielelläni olisin ollut itekkin messissä, mutta ei tälle mitään voi. Pääsinpähän ainakin tekemään uudestaan V8:n. Kyllä mä paremman tuloksen tein kun kaksi vuotta sitten.”

tero_96B0790

Sunnuntaina Kotilainen kuvasi livelähetystä Laura Pihkalan suorituksesta. Kuva: Arttu Muukkonen