KK:n ruokatorilla laaja valikoima ruokaa ja Suomen parhaan paahtimon kahvia - oluttelttaa unohtamatta - Karjalan Kovin
16705
post-template-default,single,single-post,postid-16705,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

KK:n ruokatorilla laaja valikoima ruokaa ja Suomen parhaan paahtimon kahvia – oluttelttaa unohtamatta

Karjalan Kovimmassa on perinteisesti syöty hyvin ja monipuolisesti. Tämä vuosi ei tee poikkeusta. Uutuutena on myös lauantai-illan grillibuffet Imatran kylpylällä, josta lisätietoa artikkelin lopussa.

Imatran Ukonniemen stadionin ulkopuolelle pystytetään jälleen ruokatori, jossa on tarjolla jokaiselle jotakin – ja Suomen parhaan kahvipaahtimon kahveja.

peitsoma_kk

Ruokatorilla palvelee jälleen aito vetykioski, kun Kahvikioski Sirkka Peitsoma tuo herkulliset täytetyt lihapiirakat kisavieraiden luo. Atomi (täytetty lihapiirakka munalla tai kinkulla), vety (sama mutta sekä munalla että kinkulla) ja muut herkut täyttävät vatsan ainakin puoleksi päiväksi.

Vetykioski löytyy olutteltan läheltä, pääkatsomon toisesta päädystä.
”Tänä vuonna meiltä vetykioskilta saa myös suoraan koodisanoilla Karjalan kovin piirakka niin ison vedyn, että ei pitäisi jäädä nälkä presidentillekään,”  kertoo Jasmiina Pyysing Sirkka Peitsomalta.

Luvassa myös pannukahvia ja makeaa syötävää.

Niin, olutkatsomo. Tänä vuonna kisoja voi seurata ihan aidolta anniskelualueelta. Se löytyy katsomon laidalta. Uskomme, että halukkaat löytävät perille.

 

kristian_perkola

Kristian Perkola tuo tuulahduksen thaikeittiöstä perinteisen suositulla curryllaan. Myös tänä vuonna tarjolla on Mussaman Coconut Currya riisillä ja pähkinöillä. Annoksia on luvassa sekä kanalla että täysin vegaanisena versiona.

 

bbq_96B8817Myös Pitbull Boysin 500-kiloinen Smoker lämpenee Imatralla, luvassa pulled porkia aidolla savun maulla ja coleslaw-salaatilla.

Uutuutena on tarjolla myös Karjalan Kovin kana & riisi. Kana & riisi on perinteinen vapaaehtoisten ja tuomareiden ruoka, mutta nyt sitä tarjoillaan kaikille halukkaille asialliseen hintaan.

 

20229846_1718220485139119_5400455142747684996_o

Ukonniemeen kahvibaarinsa avaa myös lappeenrantalainen pienpaahtimo Lehmus Roastery, joka valittiin keväällä Suomen parhaaksi paahtimoksi 2017. Vasta vuoden ikäinen paahtimo tuo mukanaan laadukkaita suodatinkahveja vaaleista hyvin tummiin asti.

 

Tarjolla on myös Karjalan Kovimmalle paahdettua nimikkokahvia, mustanpuhuvassa paketissa myytävää keskitummaa kahvia, jossa on hyvin maanläheinen ja tuhti maku.
”Kutsuimme CrossFit Lappeenrannan kovimman kahvipeikon, ja paahtimolle ylipäänsä usein hengailevan Iiro ”Holmberg” Kärkkäisen maistelemaan kahveja. Hän päätyi perulaisen arabica -pavun äärelle. Paahto on hieman tavallista tummempi, koska Karjalan Kovinkin vie usein synkille tasoille,” kertoo Lehmus Roasteryn markkinointijohtaja Arttu Muukkonen.

kkahvi

Lehmus Roasteryn paahtomestari ja Karjalan Kovin kahvi.

Karjalan Kovin kahvi on myynnissä vain Karjalan Kovimmassa. Myös urheilijat saattavat löytää kahvia kisakasseistaan.

Eikä sovi unohtaa ylipäänsä jäätelöä, jota on myös tarjolla Ruokatorin teltassa suoraan altaasta ja pehmiskoneen kautta nautittuna!

Karjalan Kovin Grilli-ilta kylpylällä lauantaina kello 19

grilli-ilta

Karjalan Kovimman yhteistyökumppani Imatran kylpylä on räätälöinyt loistavan tarjouksen KK:n hengessä lauantai-illalle.

Kello 19 aukeaa grillibuffet, jossa 25 euron hintaan saa syödä reilusti buffetin herkkuja. Eikä välttämättä tarvitse edes jutella pöytäkavereille, sillä DJ Marco viihdyttää rennolla musiikilla 19-23.

Soitimme kylpylälle ja varmistimme, että lihaa riittää varmasti, ja tämä on nyt virallisesti vahvistettua tietoa. Myös DJ:lle saa esittää toivemusiikkia.

Buffet on tarjolla 19-21, sen voi varata ennakkoon kylpylän infosta tai ravintolalta. Buffettiin voi myös saapua suoraan, ennakkovaraus ei ole pakollinen.