Läpivalaisussa Karjalan Kovimman lajit ja kisojen ennakkosuosikit - Karjalan Kovin
486
post-template-default,single,single-post,postid-486,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Läpivalaisussa Karjalan Kovimman lajit ja kisojen ennakkosuosikit

Eilen torstaina julkistettiin Karjalan Kovimman kaikki kilpailulajit. Kilpailun ohjelmointi näytti kiinnostavan ihmisiä, sillä artikkelia luettiin päivän aikana yli 7 000 kertaa ja jaettiin sosiaalisen median kanavissa yli tuhat kertaa.

Tämän vuoden ohjelmointi on syntynyt Karjalan Kovimman neljän aiemman kilpailuvuoden kokemuksista päivitettynä nyky-CrossFit-kilpailuiden vaatimuksilla, kertoo kilpailujohtaja Juha Metsämuuronen.
”Tänä vuonna meillä on entistä paremmat resurssit, joten pystymme toteuttamaan monipuolisempia lajeja kuin aiemmin.”

Yksi tällaisista kiinnostavista lajeista lienee esimerkiksi sunnuntaiaamun Kantosulkeiset X Maasotakoulu. Nimen ja lajiesittelyn perusteella Kimpisessä nähtäneen kovia sprinttejä ja painavia kantamuksia.

Ohjelmointi voi näyttää paperilla viimevuotista kevyemmältä, mutta näin ei Metsämuurosen mukaan ole.
”Itse asiassa tämän vuoden kilpailu vaatii enemmän voimaa, sen kilpailijat tulevat huomaamaan. Tuplanaruhypyillä ei Karjalan Kovinta ole koskaan voitettu, eikä tulla voittamaan tänäkään vuonna.”

Eri sarjojen ennakkosuosikit tarkastelussa

emppu_main

Naisten yleisen sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuva Emilia Leppänen vuoden 2014 Karjalan Kovimmassa.

Karjalan Kovin -kilpailijoiden kisaurakka alkaa perjantai-iltana juoksulla. Seitsemäs laji, Finaali X Rehband, odottaa vasta sunnuntai-iltapäivänä.

Naisten sarjassa odotukset ja ennakkosuosikin paineet kohdistuvat erityisesti Dubaissa nykyisin asuvaan Emilia Leppäseen, joka puolustaa kahta perättäistä KK-voittoaan. Toisaalta kilpailujohtaja Metsämuuronen ja KK-presidentti Atte Kaasinen arvioivat, että kilpailu on tänä vuonna tiukka. Muun muassa karsinnat voittanut CF Kuopion Emilia Kärkkäinen ja toiseksi karsinnoissa sijoittunut CF Jyväskylän Sanna Venäläinen ovat viimeisen puolen vuoden aikana tehneet kovia suorituksia. Myös CF Lappeenrannan Elina Pohjonen nousee seurattavien joukkon.
”Vaikka Leppänen on ennakkoon selvästi kovin, on kilpailutilanne on aina omanlaisensa, ja ohjelmointi voi olla toisille suosiollisempi kuin toisille. Se on varmaa, että Leppänen saa hikoilla täyden päivätyön voittaakseen,” Kaasinen ja Metsämuuronen arvioivat.

_96B3765

Matti Knaapi Karjalan Kovimmassa 2014.

Miesten sarjassa voittajaehdokkaiden joukkoon lasketaan karsinnankin voittanut CF Kuopion Matti Knaapi, joka teki karsinnassa tasaisen sarjan. Knaapi lähtee puolustamaan myös viime vuoden Karjalan Kovimman kolmostilaansa.

Samuli Kangas kuvassa taka-alalla mavehommissa KK2014:ssa.

Samuli Kangas kuvassa taka-alalla mavehommissa KK2014:ssa.

Myös muun muassa Reebok Crossfit 33100:n Samuli Kallio nousee ennakkolistoilla korkealle, samoin CrossFit Lappeenrannan Jyrki Montonen. Kiinnostava tulokas on samoin CF Lappeenrannan Teemu Mäntyniemi, joka Roikaleenakin tunnetaan. Entinen painija on varsinainen voimanpesä, joka taistelee viimeiseen asti.
”Hän on varmasti muutamassa lajissa kärjen tahdissa, katsotaan riittääkö tasaisuus tapella mitalipaikoista. Roikale on kaveri, joka pistää aina sielun peliin, sellaista urheilijaa on aina mukava katsoa”, Kaasinen arvioi.

Masterseissa kova kärki

Naisten Masters 40+ -sarjassa ennakkosuosikin paineita karistelee harteiltaan Reebok CrossFit Turun Merituuli Kallio, joka tuli niin sanotusti tuntemattomuudesta ja vei karsinnat nimiinsä. Kallion lisäksi kiinnostavia seurattavia ovat muun muassa Sawotan kaksi kertaa voittanut CrossFit Lappeenrannan Jutta Kontto, sekä myös kaakosta ponnistava Heidi Laurila.
”Heidi on varmasti kova juoksussa, mutta ylipäänsä naisten sarjassa on kova nippu urheilijoita, ja kilpailu varmasti tasaista,” Kaasinen sanoo.

Corey Perry on masters 40+ -sarjan etukäteen vahvimpia kilpailijoita.

Corey Perry on masters 40+ -sarjan etukäteen vahvimpia kilpailijoita.

Miesten nelikymppisissä selkeä suosikki on yhdysvaltalainen Corey Perry, joka sijoittui mukavasti viime vuoden Karjalan Kovimman yleisessäkin sarjassa.
”Entisenä Games-urheilijana Corey on kova, mutta voitto ei ole selvä täälläkään, sillä ainakin lauantaiaamuna on luvassa yksi Perryn heikkouksista,” Metsämuuronen naurahtaa.

Tarja Aho Karjalan Kovimmassa 2014.

Tarja Aho Karjalan Kovimmassa 2014.

Naisten masters 50 + -sarjassa kärkeen lähtee CF Hämeenlinnan Tarja Aho, jonka syksy jatkuu painonnoston ikäsarja-MM-kisat. Viime vuonna Aho kilpaili sarjassa yksin, mutta nyt hän on saanut kilpakumppaneita kirittäjiksi.
”Aho on vuoden tehnyt kovasti töitä, ja on varmasti valmis ottamaan haasteen muilta kilpailijoilta vastaan,” Kaasinen arvioi.

Pete Auvinen vs Tapio Mustonen - kuinka käy viikonloppuna masters 50+ -sarjassa?

Pete Auvinen vs Tapio Mustonen – kuinka käy viikonloppuna masters 50+ -sarjassa?

Miesten 50+ -sarjassa kilpailu on kovempaa kuin kaksikymppisillä, kuvailee Metsämuuronen. Sarjassa ovat mukana muun muassa taistelijaduo ”Pappa” Pete Auvinen ja Tapio Mustonen, jotka ovat monivuotisia Karjalan Kovin -kisailijoita ja kilpailuhenkisiä herroja.
”Kun vanhat tiikerit hymyilevät, ne paljastavat samalla kulmahampaansa. Masters ei ole todellakaan mitään täyteohjelmaa Karjalan Kovimmassa,” Kaasinen sanoo.

Karjalan Kovimman pääsyliput edullisesti ennakkoon Tiketti.fistä.

Karjalan Kovimman viralliset jatkot Old Cockin Clubilla lauantaina 15.8.2015 – esiintyjänä Suomen kovin Lyömättömät. Liput ennakkoon täältä.