Lauantain kisapäivän kruunasi Rantaralli - Karjalan Kovin
1062
post-template-default,single,single-post,postid-1062,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Lauantain kisapäivän kruunasi Rantaralli

Kimpisen stadion heräsi lauantaina täyteen tohinaan jo ennen aamuyhdeksää. Katsomossa hörpittiin vielä kahvia, kun urheilijoilla oli edessään köysikiipeilyä ja hikisiä metrejä täpötäyteen lastattujen kottikärryjen ohjaksissa. Miehet kipusivat köysiä rytmityksellä 5-3-1 ja kärryssä oli painoa 200kg, naiset systeemillä 3-2-1 ja 150 kg:n kärryillä. Aikaa päivän avausreippailulle oli kuusi minuuttia.

Omassa erässään nopeiten eteni Reebok CrossFit Turun Merituuli Kallio.
”Jännitti etukäteen, kun en tiennyt yhtään kuinka paljonko kärryssä on painoa ja kuin kiikkerä se voi olla. Yllättävän paljon otti forkkuihin eikä sen kanssa vaan yksinkertaisesti päässyt tuon lujempaa.” .

Paitsi urheilijat, myös kottikärryt laitettiin elämänsä testiin. Urheilijat kestivät, mutta pari kärryä laitettiin jäähylle heikon rakenteen vuoksi.

Kottikärryt olivat uusi juttu monelle urheilijalle, niin myös oman eränsä nopeimmalle Henrik Haapalaiselle:
”Kottikärryt oli aivan tuntematon vehje, mutta kelkkaa olen toki vetäny ja kärryt tuntuivat aika samanlaiselta.

Naisissa kovinta vauhtia piti CF Lappeenrannan Elina Pohjonen , miehissä köysi ja kärry meni CrossFit Lahden Samuli Henrikssonin nimiin. 

DSC_7314

Aamu alkoi köysikiipeilyllä. Kuva: Eino Ansio

DSC_7621

Sanna Venäläinen saapumassa kärrykierrokselta. Kuva: Eino Ansio

Päivä jatkui Keskivartalokeikalla. Lajiin kuului toes to bareja, käsilläkävelyä sekä käsilläseisontapunnerruksia. Laji paljastettiin hieman ennakkoon ja urheilijat olivat selvästi harjoitelleet pää alaspäin oleilua.

”Punnerrukset oli ehdottomasti vaikein osio tässä lajissa. Käsilläkävely on ollu mun heikkous, mutta sitä on treenattu ja nyt alkaa sujua. Meni kyllä ihan jees!” tiivisti oman eränsä voittanut Mirka Haapasalo CrossFit Lahdesta.

Keskivartalokeikan parhaat yleisessä sarjassa olivat Anette Nieminen, jolle lajivoitto oli viikonlopun toinen ja Henrik Haapalainen, joka kuittasi ensimmäisen lajivoittonsa.

DSC_8127

Käsilläkävelyssä nähtiin taidokkaita suorituksia. Kuva: Eino Ansio

DSC_7917

Isa Kaipainen toast to barien keskellä. Kuva: Eino Ansio

Lauantain viimeinen stadionlaji oli Voimatesti. Voimatestissä etsitään korkeinta painoa, jolla urheilija pystyy suorittamaan kolme peräkkäistä thrusteria. Etukäteen ilmoitettu ”pieni twisti” paljastettiin vasta edellisenä iltana. Thrustereja tehtiin tällä kertaa ladderina eli kevyemmältä tangolta siirryttiin aina painavammalle. Urheilijalla oli aikaa tehdä kolmoismaksiminsa 45 sekunnin aikana.

50+ masters sarjan Tapio Mustonen kävi ladderissa jo todellisuuden tuolla puolen:
”Oli yllättävän paha laji. Viimesessä nostossa tuli tanko rinnalle ja hetkeen en nähnyt enkä kuullut mitään. Varmaan se tanko painoi kaulasuonta ja silmissä sumeni. Onneksi sain jotenkin puristettua ylös ja porukat huusi että tee niitä maastavetoja! En mä ois tajunnu siinä tilanteessa. ”

”Paljon parempi tulos kun odotin. Oon tehny treeneissä ysikympillä kolmosen ja nyt tuli ysifemmalla yksi, se on hyvä”, Mustonen lisäsi.

 

Crossfit Jyväskylän Sanna Venäläinen oli varsin tyytyväinen omaan voimatestiinsä. Viime vuoden Karjalan Kovimman voittajaa eivät olosuhteet vaivanneet.
” Tanko ei ollut liukas eikä sadekaan haitannut, ku otti hyvän lämmön päälle.  Pakko olla tosi tyytyväinen, sillä olen nostanut 72,5 kg aiemmin tuoreilla voimilla, nyt se tuli tällaisilla.”

Miltä tällainen ladderi sitten tuntui verrattuna tavalliseen?
”Alku vaikutti helpolta, mutta loppua kohden oli aika rankkaa. Siinä syke nousi niin paljon ja voimat lähti sitä mukaa”, Venäläinen sanoi.

DSC_8301

Thruster ladder täydessä vauhdissa. Kuva: Eino Ansio

DSC_8584

Pietarilainen Arthur Semenov räjäytti pankin ja katsomon pelaamalla thruster ladderin läpi: 3x120kg plus hillitön määrä maveja. Kuva: Eino Ansio

Voimatesti kohtasi vertaisensa vasta viimeisellä kierroksella, kun itänaapurin vahvistus Arthur Semenov astui lavalle. Semenov pelasi testin läpi ja nosti 3x 120 kiloa kevyesti. Ylitsejääneellä ajalla Semenov paukutti maastavetoja ja virnisteli seisomaan nousseelle tuhatpäiselle yleisölle. Huhujen mukaan Semenovilla jäi reserviin paukkuja aina 150 kiloon asti.

Naisten yleisessä sarjassa vahvin oli CrossFit Jeppiksen Kajsa Ojala.

Päivän huipensi paljon ennakkosupinaa herättänyt Rantaralli.Urheilijat lähtivät 30 juoksijan erissä etenemään kohti Myllysaarta linnoituksen ja sataman kautta. Myllysaaressa heitä odotti yllättävän suuri yleisö sekä noin 300 metrin uintilenkki. Harmaassa kelissä SUP-lautailijat, veneet ja pintapelastaja valvoivat kilpailoiden polskuttelua.

Viimeisenä rutistuksena urheilijat spurttasivat rantavedestä hanhenpaskaisen nurmikon yli kohti maalia. Harvoin näkee Myllysaaren lastenranta yhtä lihaksikkaita uimareita.

DSC_8822

SF Lappeenrannan Elina Pohjonen nousee joukon ensimmäisenä Myllysaaren rantavedestä. Kuva: Eino Ansio

”Tämähän oli ihan mukavaa vaihtelua! Juoksun otin ehkä vähän liian rauhallisesti, mutta uinti meni helposti. Ekalle poijulle asti tulin vapaalla mutta vesi oli niin kylmää, että kädet alkoi krampata ja oli pakko vaihtaa tyyliä”, kommentoi 40+ mastersien Kimmo Sandvik.

Rantarallin jälkeen moni urheilija oli helpottunut, niin myös CF Kuopion Matti Knaapi.
”Oli vapauttavaa vihdoin päästä uimaan, kun se oli pyörinyt mielessä koko päivän. Ei ollut yhtään niin pahan kun ajattelin, kunhan muisti pitää tekniikan kasassa niin hyvin sujui. Välillä innostuin ottamaan edellä uivia kiinni, mutta sitten tekniikka hajosi kun ankanpaska.”

DSC_8987

Matti Knaapi sprinttaamassa maaliin. Kuva: Eino Ansio

Lauantain koko tulokset