Mitä muuta tehdä Lappeenrannassa kuin katsoa Karjalan Kovinta? - Karjalan Kovin
972
post-template-default,single,single-post,postid-972,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Mitä muuta tehdä Lappeenrannassa kuin katsoa Karjalan Kovinta?

Vaikka Karjalan Kovin on Lappeenrannan kesän huipentuma, saattaa kisaviikonlopusta löytyä hetkiä, jolloin katsoja saattaa käydä muuallakin kuin Kimpisen pääkatsomossa.

Toisin kuin monet saattavat virheellisesti olettaa, Lappeenranta ei ole pikkukaupunki, vaan yli 70 000 asukkaan vireä kansainvälinen metropoli, josta on meritie aina Intiaan asti hienojen kanavasulkujen ansiosta.

Kaupungissa on myös paljon omalaatuisia ja mukavia paikkoja, joissa virkistäytyä viikonlopun aikana.

Tässä viisi vinkkiä idän Monacon tarjonnasta:

_96B0348

Näkymä linnoituksesta kaupunginlahdelle – huomaa valtava suihkulähde!

 

 

Satama ja nähtävyydet

Monet hyvät asiat Lappeenrannassa ovat pakkautuneet kävelymatkan etäisyydelle toisistaan. Satama ja linnoitus muodostavat hienon duon Saimaan rannalla. Satamassa sijaitsee muun muassa laivaravintola Prinsessa Armaada ja Suvi-Saimaa, sekä Satama-Sannin ja muiden vetykojujen lisäksi miellyttävä Tullipizza-pitseria. Linnoituksen vallien juurella sijaitsee kaupungin parhaisiin ravintoloihin kuuluva bistro Wanha Makasiini. Annokset ovat hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia, eikä nälkä jää vaivaamaan.

_96B9578

Wanha Makasiini ulkoa.

96B9677-1024x682

Wanhan Makasiinin interiööriä.

Wanhalta Makasiinilta voi jatkaa matkaa kohti linnoituksen kärkeä, josta löytyy Hiekkalinna. Tänä vuonna teemana on ritarit ja keskiaika. Innokkaat treenaajat voivat vertailla omaa yläpeltiään linnan edustalla vartioivan ritarin ”haarniskaan”.

_96B0317

Huhujen mukaan ritarihahmon mallina on käytetty erikoisvahvan mainoskasvon eli Aleksi Vihosen vartalonmuotoa.

Ylös linnoitukseen noustessaan pääsee voi haistella kahvin aromia, sillä Lehmus Roastery -pienkahvipaahtimo sijaitsee vanhassa makasiinirakennuksessa Wanhan Makasiinin takana. Etelä-Karjalan museon edustalle, jossa sijaitsee suosittu Pokestoppi. Se on siis syy, miksi siellä pyörii niin paljon teinejä – lappeenrantalaiset eivät sentään suhtaudu aivan niin intohimoisesti historiaan.

_96B0332

Pokestoppi kuvassa keskellä.

Vanha kaupunki

Museota vastapäätä sijaitsee punaisena hehkuva Kehruuhuone, entinen naisvankila, palvelee nykyisin kulttuurikeskuksena ja lounaspaikkana sekä kahvilana. Sisätiloissa voi ihailla korkeaa salia, joka palveli pitkään tennispappojen omana tennispyhättönä, kunnes tila rempattiin laajemman kävijäkunnan kohtauspaikaksi.

96B9808-1024x683

Kehruuhuone linnoituksessa.

Lappeenrannassa on nykyään runsaasti itsenäisiä kahviloita. Toki Coffee Housekin löytyy, mutta se ei ole yhtä cool kuin esimerkiksi linnoituksen portin läheisyydestä löytyvä kahvila Majurska. Jo 30 vuotta 1800-luvulla rakennetussa miljöössä sijainnut Majurska tarjoilee kahvia asetilla ja teetä haudutettuna. Laaja valikoimia itsetehtyjä kakkuja ja leivonnaisia toimii oivasti hiilaritankkauksena.

 

Urbaani elämä

Lappeenrantaa halkoo puolitoista kilometriä pitkä Kauppakatu, joka ei ole pituudestaan huolimatta tie. Kun kävelee linnoituksesta kohti keskustaa, voi raakakakkuja ja Lehmus Roasteryn espressoa maistella Kafe Silmussa. Kauppakadulla sijaitsevan kahvilan yläpuolelta löytyy taas Wolkoffin viini- ja olutravintola, jos vuosikerrat kiinnostavat.

kafesilmu_96B3286

Kafe Silmu tarjoilee muun muassa kylmäuutettua kahvia.

Ostosmatkailu

Shoppailu on eläväisessä rajakaupungissamme varsin helppoa. Vastikään uudistettu ja suorastaan ”hesalaiselta” näyttävä kauppakeskus IsoKristiina tarjoaa kaikkea, mitä kauppakeskuksesta kuuluukin löytyä, konkurssimyyntiään suorittavasta Anttilasta lähtien. Täältä löytyvät myös Kimpistä lähimpänä sijaitseva Alko sekä K- ja S-Marketit.

_96B0351

IsoKristiinassa palaa loput rahat, joita ei saanut Kumppanikylässä tuhlatuksi.

Rantalomailu

Jos rantaelämä kiinnostaa, on Myllysaari uimalaitoksineen ja rantalentiskenttineen loikoilijan valinta. Toki adrenaliinitarpeita voi täyttää koriskentällä paikallisia staroja haastamalla, puisessa kelkkaliukumäessä suoraan veteen surffaamalla tai street gym -punttiksella dippiennätyksiä rikkomalla.

halkosaari_myllysaari_96B8533

Myllysaaren uimalaitos taustalla, Halkosaari etualalla.

Discoilu

Iltaelämää ei tarvitse juuri miettiä, sillä Karjalan Kovimman viralliset jatkot järjestetään lauantaina Old Cock -ravintolassa. Clubilla KK-kansaa viihdyttää kerrassaan loistava Reino Nordin. Liput ennakkoon täältä.

lo_ReinoNordin_AndreiKipahti 32

Reino Nordin esiintyy Old Cockissa lauantaina.

 

Tervetuloa iloiseen Etelä-Karjalaan!

 

 

Outoja faktoja Lappeenrannasta

Kaupungin alueella sijaitsee kolme golf-kenttää

Entinen psykiatrinen sairaala-alue Rauhassa on nykyään Holiday Clubin hotellikeskittymä

Lappeenrannasta löytyy Kasino, jossa voi käydä syömässä, mutta ei pelata uhkapelejä

Keskustasta on lyhyempi matka Pietariin kuin Helsinkiin.

Lappeenrannan vesitornin sisälle on jätetty vanha vesitorni. Tosin vanhaa eikä uutta vesitornia ei pääse katselemaan, koska portaikko ei muka riitä yksin kulkureitiksi.

Liput Karjalan Kovimman lauantaille ja sunnuntaille Liveto.fistä.