Monipuolisen lauantain jälkeen Karjalan Kovimman kärjessä Kansikas ja Haapalainen - Karjalan Kovin
17183
post-template-default,single,single-post,postid-17183,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Monipuolisen lauantain jälkeen Karjalan Kovimman kärjessä Kansikas ja Haapalainen

Lauantaina Karjalan Kovimman titteliä tavoittelevia urheilijoita testattiin monipuolisesti. Myös uusia lajivoittajia saatiin aikakirjoihin.
Kuvat: Eino Ansio / Teksti: Arttu Muukkonen

Laji 2: Sprinttikässäri

KK2018_Lauantai-22

KK2018_Lauantai-15

KK2018_Lauantai-58

Karjalan kovimman pisin päivä käynnistyi lauantaina Sprinttikässärillä. Nopeassa lajissa juostiin viivoja (40m-60m-80m-60m-40m) ja minuutin tauon jälkeen käveltiin käsillä vielä 30 metriä.

Monet urheilijat huomasivat, että kova juokseminen viivajuoksuissa verotti yllättävän paljon tehoja käsilläkävelystä.

Kaksiosainen lajikokonaisuus vaatii suunnitelmallisuutta ja omien voimavarojen tuntemista.
”Juoksussa ja käsilläkävelyssä etsitään sellaista keskivertotapausta taitojen ja tehojen yhdistelmästä. Taitoliikkeet väsytettyinä ovat aina haastavia”, Karjalan Kovin presidentti Atte Kaasinen kertoo.

Naisten yleisen lajivoittoon jälleen Laura Hämäläinen

Laura Hämäläinen oli naisten yleisen sarjan Sprinttikässärin voittaja. Kuva: Eino Ansio / Karjalan Kovin

Laura Hämäläinen oli naisten yleisen sarjan Sprinttikässärin voittaja.

Naisten sarjassa CrossFit Lahden Laura Hämäläinen jatkoi mihin perjantaina jäi ja vei jo toisen lajivoiton putkeen. Juoksu ja käsilläkävely sopivat entiselle esteratsastajalle hyvin.
”Aika yllättävältä tuntuu, siistiä! Painonnostovalmentaja Laura Niemelä on tehnyt minulle hyvän juoksuohjelman, jota olen noudattanut. Juoksua oli etukäteen vaikea arvioida, koska tuollaisia matkoja en ole hirveästi juossut. Siihen tehtiin kuitenkin suunnitelma, jota noudatin. Juoksu meni rauhallisesti ja sykkeet pysyivät hyvässä jamassa.”

Käsilläkävely Hämäläiseltä sujui hyvin – hän teki sen askelta vailla unbrokenina.
”Käsilläkävely oli ensimmäinen asia, jonka halusin CrossFitistä oppia, kun aloitin lajin vuonna 2014. Vanhalle esteratsastajalle se on osoitus siitä, että voi opiia mitä vain. Kun sähläsin sen vielä Winter Warissa, ajattelin että nyt vedetään se hyvin.”

Hämäläinen oli muuttanut hieman käsilläkävelytekniikkaansa, eikä hän huomannut maaliviivan olevan jo niin lähellä kuin se lopulta oli.
”Matka oli oma ennätykseni, mutta valmentaja sanoi, että ensi kerralla voisin katsoa missä olen. Lupasin muistaa katsoa.”

 

Miesten sarjassa lajivoitto Niklas Ahdille

_DSC0431
Miesten sarjassa lajivoiton vei CF Vantaan Niklas Ahti. Juoksussa Ahti sijoittui toiseksi juoksussa käsilläkävelyssä kolmanneksi. Kärkikuusikko oli vain muutamien sekuntien marginaalien sisällä molemmissa lajeissa.
”Juoksu on ihan vahva laji sinänsä, ja eilinen kolmetonninen oli niin surullinen, että tänään piti sitä paikkailla. Ajattelin, että 80 metriin asti kannattaa vähän tarkkailla ja sitten voi kiristää, se voisi olla avain onneen.”

Käsilläkävelykin sujui vauhdilla.
”Taisi olla elämäni ensimmäinen näin pitkä yhtämittainen suoritus.”

Miesten sarjassa nähtiin myös protesti, jonka johdosta CrossFit Basementia edustava Joonas Mäkipelto otti lajin lähdön kahteen kertaan.
”Viivoissa piti koskettaa kädellä maata, mutta tuomari ei huomannut osumaa ja jouduin juoksemaan viimeisen välin kahteen kertaan. Olen edelleen 100% varma, että osuin, mutta sain sitten uusia lajin.”

KK2018_Lauantai-75

Päätuomari Iiro Hirvi kertoo, että Joonas Mäkipellon protesti meni läpi…

 

KK2018_Lauantai-76

… joten Mäkipelto riisuu paitansa ja lähtee uudelle kierrokselle!

Mäkipelto joutui starttaamaan heti seuraavaan erään vain muutaman minuutin palautuksella, mutta juoksi eränsä kärkijoukoissa maaliin ja käveli käsillään vauhdikkaasti.
”Jos olisi saanut yhden erän huilata siinä välissä, niin olisin varmaan saanut saman ajan kuin ekassa. Muutaman minuutin tauko on vähän liian lyhyt räjähtävyyttä ja voimaa vaativassa lajissa, mutta hyvinhän se tuli. Mutta urheilu on tällaista, ei kannata olla murheissaan, se on vaan leikkiä!”

 

Laji 3: Farmarin kyykky

Farmarin kyykyn farmari-osiota. Kuva: Eino Ansio / Karjalan Kovin

Farmarin kyykyn farmari-osiota.

KK2018_Lauantai-150

Farmarin kyykyn kyykky-osiota.

 

Päivän toisessa lajissa flirttailtiin voimamieslajien kanssa. Farmarikävelyssä kannettiin farmarikahvoja pitkin Ukonniemen punaista hiekkatekonurmea ja kantamisen välissä vedettiin rinnalle kyykyn kautta – miesten lajeissa rivet vaihdettiin etukyykkyihin olosuhteiden pakosta.

”Meillä ei ole tänä vuonna niin sanottua perinteistä voimatestiä. Tämä edustaa kuitenkin voimapäätyä, ei pitäisi olla heikoille kovin hyvä laji.”

Oman mausteensa toi aamupäivän sade, joka sai urheilijat testaamaan otteensa pitävyyttä oikein kunnolla.

 

Naisten lajivoitto Ruotsiin

Emma Lagerqvist. Kuva: Eino Ansio / Karjalan Kovin

Emma Lagerqvist. Kuva: Eino Ansio / Karjalan Kovin

KK2018_Lauantai-124

Naisten sarjassa voiton vei selkeällä erolla Karjalan Kovimman ulkomaalaisvahvistus länsinaapurista, CF Kungälvan Emma Lagerqvist. Voitto irtosi entiselle yleisurheilijalle 39 sekunnin eron turvin.
”Rinnalleveto on suosikkiliikkeeni, joten se oli aika helppoa. Minulla on vahvat reidet ja selkä ja tykkään voimamieslajeista, nekin sopivat minulle hyvin.”

Göteborgin läheltä Imatralle saapunut 29-vuotias Lagerqvist on viihtynyt Karjalan Kovimmassa hyvin.
”Täällä on mukava ja tervetullut tunnelma. Halusin tulla kilpailemaan, kun kuulin että täällä on Suomen kovimpia naisia mukana. Ehkä hiljalleen saadaan muitakin kilpailijoita Ruotsista mukaan.”

 

Miesten lajivoitto Laakkoselle Mikkeliin

CrossFit Mikkelin Niko Laakkonen voitti Farmarin kyykyn. Kuva: Eino Ansio / Karjalan Kovin

CrossFit Mikkelin Niko Laakkonen voitti Farmarin kyykyn. Kuva: Eino Ansio / Karjalan Kovin

KK2018_Lauantai-184

Miesten sarjassa voiton vei eleettömästi kyykännyt ja kevyen näköisesti farmarikävelyistä hölkännyt CrossFit Mikkelin Niko Laakkonen. Jääkiekkoilun vuosi sitten lopettaneelle Laakkoselle kyykkääminen oli tuttua.
”Etukyykkyihin pystyin luottamaan, sitä on tullut tehtyä vuosien aikana paljon. Farmarikävelyn painot (yhteensä 134 kg) vähän mietityttivät, mutta nekin tuntuivat kevyiltä.”

Voitto nosti Laakkosen 12:lta sijalta kolmen lajin jälkeen viidenneksi.
”Kympin sakkiin olisi tavoite, katsotaan miten käy.”

 

Laji 4: Dumbbell Amanda

KK2018_Lauantai-192

KK2018_Lauantai-263

Lauantain kolmas laji, Dumbbell Amanda, kysyi urheilijalta taitoa, tekniikkaa ja nopeutta.

Lajissa tehtiin käsipainotempauksia kyykkyyn ja muscle upeja renkaissa.
”Taidot ovat tässä lajissa tärkeitä. Osaavalle ja taitavalle kaverille kyseessä on melkein sprinttilaji. Muiden kohdalla nähdään, kuinka hyvin muscle upit ovat hallussa,” luonnehtii Karjalan Kovimman presidentti Atte Kaasinen.

Ollikaiselle ensimmäinen lajivoitto

CrossFit Kuopion Anna Ollikainen.

CrossFit Kuopion Anna Ollikainen.

KK2018_Lauantai-245

Naisten yleisen sarjan lajivoiton vei CrossFit Kuopiota edustava Anna Ollikainen.
”Molemmat liikkeet ovat vahvuuksiani. Minulla on suht hyvä liikkuvuus ja tykkään tempauksista ja rengas -muscle upeista, joten hyvin meni.”

Kuumassa erässä kilpailu pysyi tasaisena lajin loppupuolelle asti. Ollikainen teki eroa muihin erityisesti viimeisen kierroksen, eli 10 tempauksen ja 5 muscle upin, aikana.
”Ei siinä ehtinyt muita katsella, täysillä vaan maalia kohti.”

Kyseessä oli Ollikaisen ensimmäinen lajivoitto kansallisen tason kisoissa.
”Kyllä lajivoitto tuntui superhyvältä. Oli kiva lopettaa päivä siihen.”

 

Miesten lajivoitto Haapalaiselle

Ludvig Hahnsson ja Henrik Haapalainen aloittivat lajin rinta rinnan.

Ludvig Hahnsson ja Henrik Haapalainen aloittivat lajin rinta rinnan.

 

Haapalainen viimeisteli muscle upit ensimmäisenä.

Haapalainen viimeisteli muscle upit ensimmäisenä. 

 

Haapalaiselle lajivoitto oli viikonlopun ensimmäinen.

Haapalaiselle lajivoitto oli viikonlopun ensimmäinen.

Miesten lajivoiton vei CrossFit Basementin Henrik Haapalainen. Miesten kuuma erä oli tasainen ensimmäisellä kierroksella, mutta hapottavat pitkät tempaukset ja muscle upit alkoivat synnyttää eroja. Haapalainen ja toiseksi sijoittunut Ludvig Hahnsson pysyivät pitkään tasatahdissa, mutta Haapalainen oli hieman nopeampi ja teki viimeisellä kierroksella toistoja omaan tahtiinsa.
”Tämä oli aika hyvä laji minulle, pääsin tekemään vahvuuksillani. Ludde oli nopea tempauksissa, minulla oli ideana että tehdään tasaisesti ja koitetaan säilyttää voimia loppuun asti. Olisin voinut tehdä viimeiset muscle upit putkeen, mutta katsoin että minulla on sen verran eroa muihin, että pystyin tekemään ne kahdessa erässä.”

 

Sunnuntaihin lähdetään Kansikkaan ja Haapalaisen johdolla

KK2018_Lauantai-131

Sunnuntaihin naisten yleisen sarjan johtoasemista lähtee Satu Kansikas ja miehissä Henrik Haapalainen.

Kansikas on tehnyt tasaista sarjaa lajista toiseen. Perjantaina 2. sija, lauantaina sijoituksina 9:s, 3:s ja 5:s.
”Ihan tasaisesti on mennyt, en ole tuloksia sinänsä seurannut. Tasaista suorittamista, ei ole ollut yksikään laji sellainen että olisi tuntunut että pääsee suoranaisesti viilettämään, mutta ihan tyytyväinen olen ollut.

Viimeisessä erässä on ollut hyvä tehdä, kun muut menee kovaa vieressä, yrittää pysyä siinä samassa tahdissa.”

Kansikas pitää pidemmistä lajeista ylipäänsä, joten perjantain laji hapokkaine juoksuineen oli mieleen. Myös Farmarinkyykky sopi Kansikkaalle.
”Pidän enemmän raskaista painoista ja toistoista kuin ykkösmaksimeista.”

Naisissa Laura Isopoussu (sijoitukset lajeissa 3-7-8-3) vaanii vain kahden pisteen päässä Kansikkaasta. Kolmas, Anna Ollikainen, on jo 14 pisteen päässä, mutta sinänsä kahdessa sunnuntain lajissa voi tapahtua vielä mitä vain.

Laura Isopoussu.

Laura Isopoussu.

Myös miesten puolella kärjen taisto on tiukkaa. Henrik Haapalainen on tehnyt tasaista sarjaa, sijoitukset 4-2-2-1. Toisaalta toisena neljän pisteen erolla sunnuntaihin lähtevä Ludvig Hahnsson on suoriutunut tasaisesti (2-3-5-2), samoin kolmannella sijalla majaileva Niklas Ahti (9-1-3-6).

Ludvig Hahnsson.

Ludvig Hahnsson.

Haapalainen on ollut tyytyväinen kisoihin tähän mennessä.
”On ollut kivaa kisata, edelliset kisani Openia lukuunottamatta olivat viime vuoden Karjalan Kovimmat (sijoitus kahden venäläisen jälkeen 3:s). Huonoin sija on ollut tosiaan neljäs, eli tasaisesti on mennyt.”

Haapalainen on lähdössä parikisaan Petteri Peurosen kanssa pian Swiss Alpine Battleen syyskuussa.
”Takana on hyvä pitkä treenikausi, tavoitteeni ovat kansainvälisissä kisaamisessa. Tulin tänne myös ottamaan tuntumaa kilpailemiseen ylipäänsä, sitäkin pitää harjoitella.”

KK2018_Lauantai-259

 

TULOKSET (Wodconnect)

LAJI 2: Sprinttikässäri

M Yleinen
1. Niklas Ahti
2. Henrik Haapalainen
3. Ludvig Hahnsson

N Yleinen
1. Laura Hämäläinen
2. Anna Ollikainen
3. Liina Vartia

M 35+
1. Rami Laitinen
2. Olli Suominen
3. Henri Maikkula

N 35+
1. Marika Viiri
2. Laura Tahvanainen
3. Outi Tahvanainen

M 40+
1. Henri Kokkonen
2. Janne Muhonen
3. Pasi Järvinen

N 40+
1. Sari Veistelehto
2. Satu Saarinen
3. Terhi Vuorio

M 45+
1. Mikko Veistelehto
2. Antti Rautio
3. Kimmo Sandvik

N 45+
1. Kirsi Kuukka
2. Nina Fagerlund
3. Sari Peltonen

M 50+
1. Kai Kantanen
2. Kim Nyström
3. Miikka Lintusaari

N 50+
1. Sari Olkkonen
2. Kirsi Sarimaa
3. Johanna Vasara

 

LAJI 3: Farmarinkyykky

M Yleinen
1. Niko Laakkonen
2. Henrik Haapalainen
3. Niklas Ahti

N Yleinen
1. Emma Lagerqvist
2. Piia Mannila
3. Satu Kansikas

M 35+
1. Henri Maikkula
2. Rami Laitinen
3. Petri Siitonen

N 35+
1. Paula Sorjonen
2. Nina Mäkinen
3. Hanna Bohm

M 40+
1. Henri Kokkonen
2. Heikki Hämäläinen
3. Tommi Martikainen

N 40+
1. Heidi Antila
2. Terhi Vuorio
3. Sari Veistelehto

M 45+
1. Eero Ketola
2. Mikko Veistelehto
3. Pauli Jokinen

N 45+
1. Nina Fagerlund
2. Kirsi Kuukka
3. Sari Peltonen

M 50+
1. Kim Nyström
2. Kai Kantanen
3. Markku Pietarinen

N 50+
1. Sari Olkkonen
2. Hannele Korhonen
3. Eija Kivi

 

LAJI 4: Dumbbell Amanda

M Yleinen
1. Henrik Haapalainen
2. Ludvig Hahnsson
3. John Tenhumäki

N Yleinen
1. Anna Ollikainen
2. Emilia Vihantola
3. Laura Isopoussu

M 35+
1. Rami Laitinen
2. Juha Sihvonen
3. Petri Siitonen

N 35+
1. Paula Sorjonen
2. Annastiina Aamurusko
3. Jenni Huuskonen

M 40+
1. Tommi Martikainen
2. Ville Tuominen
3. Tomi Ketolainen

N 40+
1. Sari Veistelehto
2. Miia Tiihonen
3. Satu Saarinen

M 45+
1. Kimmo Sandvik
2. Antti Rautio
3. Eero Ketola

N 45+
1. Nina Fagerlund
2. Sari Peltonen
3. Kirsi Kuukka

M 50+
1. Kim Nyström
2. Kai Kantanen
3. Miikka Lintusaari

N 50+
1. Eija Kivi
2. Sari Olkkonen
3. Johanna Vasara