Ruokarekka Helsingistä, Yli 500 kilon BBQ Smoker Teksasista, curry-ravintola ja vetykioski tarjoilevat makuelämyksia Kimpisen Street food -ruokatorilla - Karjalan Kovin
933
post-template-default,single,single-post,postid-933,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Ruokarekka Helsingistä, Yli 500 kilon BBQ Smoker Teksasista, curry-ravintola ja vetykioski tarjoilevat makuelämyksia Kimpisen Street food -ruokatorilla

Viime vuonna hurjan suosion saavuttanut Street food -ruokatori saa jatkoa myös tämän vuoden Karjalan Kovimmassa.

Kimpisen edustan ravintolamaailmassa palvelevat viime vuodelta tutut Liesikiesi-ruokarekka, Sirkka Peitsoman vetykioski tuplavetyineen, Karjalan Kovin Curry sekä uutuutena Pitbull Boysien BBQ Smokery-savustinlaitos.

BBQ Smokery -laitos suoraan Teksasista

bbq_96B8817

Pitmaster Marko Sutinen

Ruokatorin uutuutta, yli 500-kiloista rautamöhkälettä, isännöi Pitmaster Marko Sutinen. Jenkeistä Lappeenrantaan rahdatulla savustimella valmistuu Karjalan Kovimpaan hitaasti kypsytettyä pulled porkia.
”Aidot ribbsit ja pulled porkit valmistetaan omanlaisella savustusmenetelmällä. Tämä on käytännössä matalalämpösavustin, lämpö pysyy noin 110 asteessa. Sanotaan, että hidas kypsennys tuo maun ruokaan.”

Savustuksessa Sutinen käyttää hiiliä ja omenapuuta.
”Siihen mukaan vielä tietynlainen mausteseos, niin eiköhän ympäristön taloissakin kuolata savuisen tuoksun perään.”

bbq_96B8758

Pulled porkia ja coleslaw-salaattia tarjoillaan tietysti aidoissa jenkeistä haetuissa savustusasuissa. Sutisen taustalta löytyy jenkkiharrastusta autoista alkaen.
”Olen harrastanut pitkään autojen rakentelua, ja jenkkimeininki on aina ollut lähellä sydäntä.”

Sutisen ystäviä saattaa poiketa isoilla autoilla myös KK-viikonloppuna Kimpisessä, sillä Lappeenrannassa järjestetään samaan aikaan jenkkiautojen kokoontumisajot.

Liesikiesin suositut sliderit kutkuttevat makuhermoja

DSC_0815
Huippukokkien perustama Liesikiesi kurvaa jälleen palvelemaan nälkäisiä kisavieraita. Keittiömestari Risto Tepponen Liesikiesistä odottaa innoissaan Karjalan Kovinta. Liesikiesi tarjoilee jälleen Liesikiesin slider-hampurilaisia. Täytteinä hauki-jokirapu ja ylikypsä porsaanniska. Maalaisranskalaiset tulevat Pohjanmaan perunalta.
”Lappeenrantaan on tietenkin hienoa palata. Pääsee maistamaan maan parhaita vetyjä ja atomeita sekä tuomaan tuulahduksen Stadin katuruoasta perinteiden sivuun. Tavoitteena on myös käydä katsomassa kaiken lomassa itse kisojakin kokkailun välissä.”

liesikiesi_auto1

Liesikiesi on perustettu vuonna 2013.


Suomen kokkimaajoukkueissakin kilpailleet Liesikiesi-kokit heittävät hyvät vinkit myös ruokatorin vieraille.
”Kannattaa jättää aamupala syömättä, jotta jaksaa maistella kaikkia Ruokatorin maistuvia vaihtoehtoja!”

 

Tuplavetyä, vetyä ja atomeita – kahvikioski Sirkka Peitsomalta aidot paikalliset lihikset

peitsoma_kk

Sirkka Peitsoman kahvikioskin valikoimaa Karjalan Kovimmassa.

Lappeenrannan kauppatorilla jo kohta 50 vuotta lihapiirakoita nälkäisillä kansalaisille tarjoillut kahvikioski Sirkka Peitsoma tuo vedyt ja atomit jälleen Ruokatorille. Myös tänä vuonna Jasmiina Pyysing on varautunut runsain kananmunin ja savu- sekä keittokinkuin, sillä viime vuonna tuplavety vaikutti olevan kaikkien käsissä ja suussa.

”Tänä vuonna tarjoilemme myös supervetyjä, joiden sisältö selviää viikonloppuna. Mukana on tietysti myös gluteenittomat vaihtoehdot.”

Vetyjen ja atomien oheen Peitsomalta saa myös aitoa pannukahvia sekä muun muassa metsämansikka-trippimehuja.

 

Karjalan Kovin Curry tuo aidot thaimaut Lappeenrantaan

kristian_perkola

Helsinkiläinen kokki Kristian Perkola (tuttu CF-saleilta ja mm. Top Chef -ohjelmasta) tuo jälleen herkullisen currynsa Ruokatorille.

Aasiassa aikaansa aiemmin viettänyt Perkola on tottunut aasialaisten makujen kokkaaja, sillä hän on työskennellyt useissa helsinkiläisissä aasialaisissa huippuravintoloissa. Tänä vuonna ruokalistalla on Mussaman Coconut Currya riisillä ja pähkinöillä.
”On tosi mukava palata, viime vuonna oli hieno tunnelma ja jengi tuntui pitävän ruoasta. Maku on aitoa aasialaista ja itse tehtyä, ei mitään valmista curry-tahnaa. Tervetuloa maistelemaan niin tutut kuin uudetkin ruokailijat!”

Curry on maidotonta, gluteenitonta ja se on mahdollista saada vegaanisenakin versiona.

 

Karjalan Kovin kahvila pitää huolta kofeiinista ja jäätelövaunu makeantarpeesta

DSC_0095

Ruokatorin tunnelmaa viime vuodelta.

Viime vuoden kahvinjano yllätti KK-kahvilan pitäjät täysin, mutta tänä vuonna kahvinkeittovälineistöä on varattu niin, että jonot pysyvät lyhyinä ja kahvinjanoiset pääsevät juomaan tummapaahtoista kahvia aamusta iltaan.

Alueelle ajetaan jälleen myös Ingmanin jäätelövaunu, josta löytyy paitsi laaja sortimentti tavallista jäätelöä, myös laktoosittomia vaihtoehtoja ja tietysti pehmistä.

 

Tässä vielä ruokalista jo fiilisteltäväksi

menu_kk

Ruokatorille on vapaa sisäänpääsy låpi viikonlopun. Street food -ruokatori palvelee perjantai-iltana kello 18 alkaen. Lauantaina ja sunnuntaina koko päivän kisa-aikataulujen mukaisesti.

Ruokatorin teltassa CrossFit Games 2009 -mestari Mikko Salon luento treenaamisesta ja elämästä ylipäänsä perjantaina kello 18-19.


Pääsyliput Karjalan Kovimman launtaille ja sunnuntaille ennakkoon Liveto.fistä.