Sunnuntaina vedettiin kädet pumppiin, kannettiin telineitä ja haastettiin finaalilajia - Karjalan Kovin
16797
post-template-default,single,single-post,postid-16797,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Sunnuntaina vedettiin kädet pumppiin, kannettiin telineitä ja haastettiin finaalilajia

Karjalan Kovimman kolmas päivä aukeni jälleen Karjalan Kovimmalle epätyypillisesti aurinkoisella kelillä.

Päivä tarjosi uudenlaisia testejä, kun ensimmäisessä lajissa kiivettiin tavallista lyhyempää köyttä pitkin ja Merimiescooperissa tutustuttiin yoken kantamiseen.

”Molempia on ollut maailmalla käytössä jo pidempään, joten oli aikakin tuoda nämä Suomen kisoihin,” Karjalan Kovin presidentti Atte Kaasinen sanoi.

 

Isopoussu ja Peuronen selvisivät pumpista parhaiten

_DSC0806

Ensimmäisessä lajissa, Hanskapumpissa, urheilijoille tarjottiin mahdollisuus saada käsivarret tukkoon.

Lajissa tehtiin aikaa vastaan neljä kierrosta
60 tuplanaruhyppyä
9/6 käsilläseisontapunnerrusta
3/2 köysikiipeämistä lyhyeen köyteen

Aikaraja 10 minuuttia.

Naisten yleisen sarjan voiton vei Laura Isopoussu tiukan kirikamppailun jälkeen. Isopoussu, Mirka Haapasalo ja Sara Pihlflyckt suorittivat lajia rinta rinnan, ja maalissa eroa oli vain sekunti. Isopoussun tuuletuksissa näkyi, että voitto ei ollut etukäteen välttämättä hänellä mielessä.
”Yllätin kyllä itseni ja varmasti monet muutkin, sillä en ole kovin hyvä tiukoissa käsilläseisontapunnerruksissa. Köydet taas ovat vahvuuteni, joten ajattelin, että pitää vaan kiivetä niitä raivolla ja hyväksyä selkäsauna hspu:ssa.

Hspu:t kuitenkin lähtivät kulkemaan tosi hyvin, olemme niitä nyt alkukesästä treenanneetkin ja olen saanut hermotuksen toimimaan niissä.”

Viimeisiin köysiin Isopoussu, Haapasalo ja Pihlflyckt lähtivät samaan aikaan.
”Oli siistiä, kyse oli enää siitä, että kuka pystyy tekemään köydet nopeimmalla vedolla. Onnistuin ihan hyvin ja sitten vaan maaliin.”

_DSC7090

_DSC7092

Yllä Laura Isopoussu lähtee sprinttiin, alemmassa kuvassa Mirka Haapasalo juoksee perässä. Kuvat: Eino Ansio

 

Ennen hanskapumppia miesten sarjassa Roman Khrennikov oli selkeässä johdossa, mutta tuplanaruhypyt ja tiukat hspu:t eivät olleet vielä ehtineet tulla tutuiksi lajin pariin vastikään löytäneelle pietarilaiselle.

_DSC1065

_DSC7279

Petteri Peuroselle taas CrossFit-harjoittelun perusliikkeet olivat hyvin hallussa, ja mies voitti lajin selkeällä erolla toiseksi nousseeseen Henrik Haapalaiseen nähden.

Voitto osoitti Peurosen vahvan pohjakunnon, sillä lyhyttä köyttä hän kokeili ensimmäistä kertaa vasta nyt kisaviikonloppuna.
”Joo, on meillä salilla ollut sellainen roikkumassa varmaan vuoden verran, mutta en ollut ehtinyt kokeilla sitä. Köydessä olennaista oli mennä rauhallisesti ja hakea hyvä jalkalukko, jolla sai nostettua itsensä ylös, ettei polttanut ihan käsiä loppuun. Onneksi sen verran pysyi ote, että jaksoi vetää viimeisetkin kunnolla. Tosi tyytyväinen saa olla.

Hanskapumpin tulokset:

Naiset, yleinen
1. Laura Isopoussu
2. Mirka Haapasalo
3. Sara Pihlflyckt

Miehet, yleinen
1. Petteri Peuronen
2. Henrik Haapalainen
3. Joonas Mäkipelto

Naiset, 35+
1. Paula Sorjonen
2. Minna Oinonen
3. Jenni Huusko

Miehet, 35+
1. Juha Ylimäki
2. Jukkis Peltonen
3. Petri Siitonen

Merimiescooperissa lajivoitto Satu Kansikkaalle ja Niklas Ahdille

_DSC1121

Merimiescoopperin aikaan aurinkokatsomo oli hyvin suosittu. Kuva: Eino Ansio

Merimiescooperissa urheilijat kantoivat yokea eli merimiestelinettä painoineen noin 90 metriä, juoksivat ylä- ja alamäkeen Ukonniemen metsikössä ja kantoivat yoket vielä takaisin 90 metriä.

_DSC7402

Satu Kansikas kantamassa telinettään maalia kohti. Kuva: Eino Ansio

Naisten sarjan kärkipaikan vei CrossFit Kuusankosken Satu Kansikas. Kansikas toi yoken kentän päätyyn kolmantena, otti 400 metrin juoksussa kärkipaikan eikä luopunut siitä yoken takaisinkantomatkalla. Kansikas on entinen pesäpalloilija, joten punaisella hiekkatekonurmella urheileminen tuntui kotoisalta.
”Se meni hyvin, oli kiva laji. Juoksu sujui hyvin, yoken kanssa ajattelin että eteenpäin vaan, toivoin ettei vierestä tule kukaan ohi.”

Viime vuodesta Kansikas on ottanut selkeän loikan ylöspäin. Mitä teet nykyisin eri tavalla?
”Olen nyt kolmisen vuotta harrastanut CrossFitiä ja treenaan kisaryhmässä. Vaihdoin vastikään The Systemiin, joten sieltä on tullut varmaan joitakin juttuja mukaan.”

 

_DSC1257

Niklas Ahti toisen unbroken-kantonsa keskellä, viisitoista sekuntia maalista. Kuva: Eino Ansio

Miesten merimiestelinettä kantoi nopeimmin CrossFit Myrskyn Niklas Ahti.
”Katselin muiden suorituksia ja taktiikka alkoi muodostua. Päätin mennä unbrokenina yokenkannon, ja sen verran kova kannustus oli matkalla, ettei sitä kehdannut pudottaa.

Juoksuun pääsin ensimmäisenä. Björn Kullbergin kanssa kisattiin juoksussa, mutta pääsin takaisin tultaessa ylämäessä edelle ja ensimmäisenä yokelle. Paluumatkan etenin myös ub:na. Ei siinä voinut sivuille katsella, mutta hyvin kyllä huudettiin katsomosta, että takaa tulee jätkiä.” 

_DSC1260

Ahdin perässä rivistö oli vahva. Kuva: Eino Ansio

Lajivoitto oli Ahdille ensimmäinen isommissa kisoissa. Lopputuloksissa seitsemänneksi sijoittunut CF Myrskyn urheilija oli tyytyväinen Merimiescoopperiin. Entisenä suunnistajana (”noin 15 kiloa sitten”) juokseminen oli veressä.
”Tässä oli mahdollisuus ottaa ensimmäinen lajivoitto, ja päätin että nyt se otetaan.”

Merimiescoopperin tulokset:

Naiset, yleinen
1. Satu Kansikas
2. Isa Kaipainen
3. Roosa Ahonen

Miehet, yleinen
1. Niklas Ahti
2. Roman Khrennikov
3. Arthur Semenov

Naiset, 35+
1. Tuula Andreasen
2. Marja Kokko
3. Marika Reebs

Miehet, 35+
1. Juha-Mikko Saviluoto
2. Petri Siitonen
3. Janne Tikkanen

 

FINAALI

_DSC1394

Finaalin tankojumppa-alue. Kuva: Eino Ansio

Finaalissa urheilijoista puristettiin viimeisetkin voimanrippeet irti.

Sekä yleiset sarjat että 35-vuotiaat tekivät samat finaalilajit.
”Karjalan Kovimman finaali on perinteisesti ollut pitkää ja raskasta jyystöä, niin myös tänä vuonna. 35-vuotiaat tekivät samat suoritukset, koska halusimme lyödä heitä, jotta ymmärtävät olevansa vanhoja”, KK:n presidentti Atte Kaasinen kuvailee finaalin ideaa.

Ohjelmassa oli aikaa vastaan

21-15-9
Toes-to-bar
Tempaus 60/45 kg

21-15-9
Fat bar ylöstyöntö 68/48 kg
Burpee tangon yli

3 kierrosta
7 etukyykky 100/70 kg
14 käsipainotempaus

Aikaraja 20 min

_DSC7775

Jaa, että voitto finaalilajissa, vaikuttaa Satu Kansikas miettivän. Kuva: Eino Ansio

Naisten sarjassa finaalin vei ennen kaikkea omaksi yllätyksekseen Satu Kansikas. Sunnuntai oli Kansikkaalle nousujohteinen päivä, sillä aamun hanskapumpin 22. sijan jälkeen vuorossa oli vain lajien ykköstiloja. Kaverei
”Tykkään tällaisesta semiraskaiden painojen tankojumpista. Toki pelotti etukäteen, kun on pitkät päivät takana, että miten jaksaa. Mutta vieressä mentiin myös kovaa, niin ei muuta kuin eteenpäin tasaiseen tahtiin.

_DSC7749

Satu Kansikas. Kuva: Eino Ansio

Kansikas ei ollut finaalin jälkeen saada sanoja suustaan, sillä sen verran raskas savotta oli juuri takana. Viime vuoden sijoitus parani harppauksittain 12:s sijalta kolmanneksi heti Laura Isopoussun ja Sanna Venäläisen perässä.
”Olin kyllä todella yllättynyt, ihan sanaton olo. Varmaan etukäteen tavoitteena oli, että finaaliin jos pääsisi, mutta en sen tarkemmin uskaltanut asettaa tavoitteita, ettei se määrittele tekemistä liikaa. Laji kerrallaan vaan.”

 

_DSC7877

_DSC7880

 

 

Miesten finaalin vei Arthur Semenov ennen Roman Khrennikovia. Semenov antoi kaikkensa ja voitti lajin lopulta yli kahden minuutin erolla Khrennikoviin.
”Yritin tehdä lajin niin hyvin kuin mahdollista, mutta tietysti tavoitteena oli pitää Roman takanani. Kun huomasin, että se onnistuu, ajattelin pitää eron koko ajan vähintään viiden toiston kokoisena. Lopussa halusin antaa kaikkeni, ja se onnistui. Hieno tunnelma stadionilla”, selvästi puoli tuntia finaalin jälkeenkin puhallellut Semenov kertoi.

Finaalin tulokset

Naiset, yleinen
1. Satu Kansikas
2. Laura Isopoussu
3. Stefanie Hagelstam

Miehet, yleinen
1. Arthur Semenov
2. Roman Khrennikov
3. Valtteri Kallio

Naiset, 35+
1. Paula Sorjonen
2. Minna Oinonen
3. Jenni Huusko

Miehet, 35+
1. Jukkis Peltonen
2. Petri Siitonen
3. Henri Kokkonen

Kokonaiskisan voittajien eli Sanna Venäläisen ja Arthur Semenovin haastattelu täällä.