Tule katsomaan Karjalan kovimpia perjantain ilmaiseen iltakilpailuun! - Karjalan Kovin
962
post-template-default,single,single-post,postid-962,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Tule katsomaan Karjalan kovimpia perjantain ilmaiseen iltakilpailuun!

Millainen juttu se CrossFit oikein on? Nyt lappeenrantalaisille tarjoutuu ensiluokkainen mahdollisuus tutustua lajiin ja nähdä kotimaisia kärkinimiä, kun Karjalan Kovin kutsuu kaikki halukkaat katsomaan perjantain iltakisaa pääsymaksutta Kimpisen stadionille. Kilpailu sopii koko perheelle.

Luvassa on historiallinen ilta, sillä Kimpinen valaistaan sekä stadionin ulkopuolelta että sisältä erikoisvalaistuksella. Tarkoituksena on korostaa stadionin arkkitehtuuria sekä luoda niin urheilijoille kuin katsojillekin uudenlainen kilpailukokemus.

”Viime vuonna Karjalan Kovimman aikaan katselimme pimenevää elokuun iltaa ja totesimme, että valaistu iltakilpailu olisi hienoa järjestää. Nyt se sitten tapahtuu,” kertoo tapahtuman tuottaja Arttu Muukkonen.

Karjalan Kovin on toiminnallisen urheilun kilpailu, jossa etsitään jo kuudetta kertaa peräkkäin Karjalan kovakuntoisimpia urheilijoita. Lappeenrantaan saapuu yhteensä 150 urheilijaa ympäri Suomen. Kansainvälistä tunnelmaa tuo kolmen venäläisurheilijan osanotto.

Ennakkoon kisojen suosikkeihin kuuluu turkulainen Anette Nieminen, joka kilpaili toukokuussa Regionalseissa eli lajin EM-kisoissa.

 

Perjantain laji V8 testaa voimaa ja keuhkojen kapasiteettia

v8

V8:n aiheuttamia tunteita vuoden 2014 Karjalan Kovimmassa. Kuva: Arttu Muukkonen

_96B3154

V8:n tuottamaa tuska vuoden 2014 Karjalan Kovimmasta. Kuva: Arttu Muukkonen

Lajin luonteeseen kuuluu, että kaikkia lajeja ei paljasteta ennakkoon – urheilijoiden täytyy olla valmiita monenlaisiin voimankoitoksiin.

Perjantain laji on kuitenkin jo esitelty. Se on nimeltään V8, ja sen on kehittänyt suomalainen CrossFit-urheilun legenda, Mikko Salo, joka CrossFit Gamesien voittaja vuodelta 2009. Gamesit vastaavat lajin MM-kisoja.

Lajin nimi viittaa moottoriin eli koneeseen, sillä laji vaatii paljon voimaa ja kestävyyttä. V8:ssa urheilija tekee neljä kierrosta seuraavia liikkeitä
8 raakaa rinnallevetoa
8 etukyykkyä
8 ylöstyöntöä

Miehillä tangossa on painoa 75 kiloa, naisilla 52,5 kiloa.

Aikaa näiden suoritusten tekoon on 8 minuuttia. Jos urheilija ei ehdi tehdä kaikkia suorituksia ennen aikarajaa, lasketaan hänen sijoituksensa sen perusteella, montako toistoa hän yhteensä ehti tehdä.

Lajia on testattu aiemmin Karjalan Kovimmassa vuonna 2014. Silloin yksikään urheilija ehtinyt tehdä kaikkia vaadittuja toistoja aikarajan puitteissa. Silloin raja oli myös minuutin tiukempi, eli seitsemän minuuttia.
”Urheilijat kehittyvät vuosi vuodelta ja odotan, että tänä vuonna useampikin kilpailija saa tehdyksi kaikki suoritukset valmiiksi. Olen myös kuullut huhuja todella kovista suoritusajoista, joten luvassa on varmasti näyttävä kilpailu”, ennakoi kilpailunjohtaja Atte Kaasinen.

 

 

Street food -ruokatori ja Kumppanikylä palvelevat perjantai-iltana

Itse iltakilpailun ohella Kimpisessä tapahtuu paljon jo heti perjantaina. Heti porttien auettua alkaa edellä mainitun Mikko Salon luento treenaamisesta ja urheilullisesta elämästä ylipäänsä. Samalla myös Kumppanikylä ja Street food -ruokatori palvelevat, samoin Boulder-Saimaan kiipeilyseinälle pääsee testailemaan taitojaan.

Itse kilpailu alkaa kello 20. Ensin kilpailevat Masters-sarjalaiset, sitten naiset ja illan päättävät miehet. Kilpailu on ohi kello 22.30 jälkeen.

Lappeenrantalaisia urheilijoita kilpailussa nähdään runsas määrä, sillä peräti yksitoista urheilijaa selvitti tiensä karsinnoista finaaliin. CrossFit Lappeenrantaa edustavat Elina Pohjonen, Elisa Vauhkonen, Teemu Mäntyniemi, Jaako Pyy, Teemu Pakkanen, Laura Hongisto, Heidi Rantakare, Jaakko Anttila, Kirsi Kuukka, Heidi Laurila ja Heli Naukkarinen.

DSC_1858

CrossFit Lappeenrannan Elina Pohjonen viime vuoden Karjalan Kovimmassa. Kuva: Eino Ansio

 

Karjalan Kovin 12.-14. elokuuta Kimpisessä.

Perjantaina iltakilpailu klo 20.00 alkaen ilmainen ja vapaa pääsy kaikille.

Lauantaille ja sunnuntaille pääsyliput ennakkoon Liveto.fistä.