Tunnelma kuin Tukholman maratonilla - varusmiesbändi tahdittaa perjantain juoksijoita Armaadan terassilla - Karjalan Kovin
433
post-template-default,single,single-post,postid-433,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Tunnelma kuin Tukholman maratonilla – varusmiesbändi tahdittaa perjantain juoksijoita Armaadan terassilla

Karjalan Kovin alkaa tänä vuonna poikkeuksellisesti jo perjantaina Lappeenranta Sightseeing X Prinsessa Armaada -juoksulajilla. Kyseessä on 12 kilometrin juoksu ympäri Lappeenrannan kauneimpien maisemien.

Satamatori on Lappeenrannan kesäinen keskus, ja lisäksi perjantai-iltana tunnelmaa tuo Prinsessa Armaadan terassilla juoksijoita tsemppaava Rakuunasoittokunnan varusmiesbändi. Ajatus reitin varrelle osuvasta musiikkishow´sta on tuttu maailmalta, sillä esimerkiksi Tukholman maratonin reitillä on perinteisesti esiintynyt useita musiikki- ja tanssiryhmiä antamassa virtaa maratoonareille.

Lappeenranta on perinteinen varuskuntakaupunki, jossa toimii osia Maavoimien puolustushaarakoulu Maasotakoulusta. Maasotakoulussa toimii myös Rakuunasoittokunta, jonka varusmiesyhtye tulee Armaadan terassille veivaamaan reipasta musiikkia.

Bändi veivaa vahvasti rokkilinjalla

vmy2

Varusmiesbändin jäsenet ja taustalla keväinen Prinsessa Armaada: Sami Turunen, Ossi Dahl, Manu Penttilä, Vilppu Eloranta, Patrik Westman ja Markus Saarinen

Varusmiesbändin jäsenet Ossi Dahl, Markus Saarinen, Manu Penttilä, Vilppu Eloranta, Sami Turunen ja Patrik Westman odottavat keikkaa innolla. Yhtye on esiintynyt tammikuun palvelukseenastumisen jälkeen yli neljäkymmentä kertaa, joten bändillä on kokemusta erilaisista esiintymispaikoista. Myös satamatorin esiintymislava on tuttu kesäkonsertista, mutta Armaada on uusi lava myös heille.
”Tämä on varmaan positiivisella tavalla erilainen keikka. Tila vähän mietitytti etukäteen, että miten saamme koko bändin mahtumaan, mutta aika hyvin setti yleensä mahtuu pieneenkin tilaan”, bändiläiset kertovat.

Yhtye on kiertänyt alkuvuoden aikana muun muassa Eksoten vanhainkodeissa ja vuodeosastoilla esiintymässä. Eksote-kiertueen lisäksi he ovat viihdyttäneet muun muassa MILjazz-jatkoilla sekä ETYJ-kokouksen illanvietossa.

Soittolistalle on varattu pääasiassa rokkia.
”Sitä on kiva soittaa, ja porukka haluaa varmaan sitä juostessaan kuullakin.”

Onko luvassa myös sotilaallista marssimusiikkia?
”Ei. Emmehän me ole edes opetelleet tähän mennessä kuin yhden marssin ylipäänsä.””

Armaada valmiina Karjalan Kovin -yleisölle

Armaadan tarjoilija Noora ja Hito hyvän Norppa odottavat yleisöä terassilla. Armaadalla on myynnissä Lappeenrannan kesän hittiä, paikallisen Hito hyvän Norppa Pale Ale -olutta.

Armaadan tarjoilija Noora ja Hito hyvän Norppa odottavat yleisöä terassilla.
Armaadalla on myynnissä Lappeenrannan kesän hittiä, paikallisen Hito hyvän Norppa Pale Ale -olutta.

Ravintolalaiva Prinsessa Armaada on ilostuttanut satamatorin kulmalla lappeenrantalaisia jo vuosikymmenten ajan – se on tiettävästi Suomen vanhin ravintolalaiva.

Tervahöyryn ravintoloitsija Juha Nalli odottaa varusmiesbändin esiintymistä innolla.
”Varusmiesyhtye on aina ollut hyvä ja hauska orkesteri, kun he ovat tuossa torin lavalla esiintyneet, joten on hienoa, että saamme heidät nyt tuohon terassille esiintymään. Odotan, että tulee mukava ilta ja paljon yleisöä katsomaan bändiä ja kannustamaan urheilijoita.”

Juoksua on paras seurata satamatorin alueelta

Lappeenranta Sightseeingin reitti kulkee siis satamatorin läpi. Varusmiesbändi aloittaa soiton noin kello 18.30. Juoksijat saapunevat alueelle kello 19.30 jälkeen. Satamatorin edustan laiturialue eli Prinsessa Armaadan ja Suvi-Saimaan edusta on merkitty juoksureitiksi, joten pyydämme varovaisuutta reippaiden juoksijoiden ohittaessa ravintolalaivoja.

Satamassa voi syödä paitsi Armaadalla ja sataman vetykioskeilla, myös hieman pidemmällä kohti linnoituksen kärkeä, eli Tulli Pizzassa ja Wanhassa Makasiinissa.

Kimpisen stadionalue on perjantaina suljettu yleisöltä Karjalan Kovimman rakennustöiden vuoksi, joten siellä ei pääse juoksun lähtöä katsomaan, vaan yleisölle suositellaan parhaaksi katselupaikaksi satamatorin aluetta.

Karjalan Kovimman 1. laji: Lappeenranta Sightseeing X Prinsessa Armaada perjantaina 14.8.2015. Varusmiesbändi soittaa settejä Armaadan terassilla kello 18.30 – 20.30. Vapaa pääsy. Varottehan juoksijoita.

Karjalan Kovimman pääpäivät 15.-16.8.2015 Kimpisen stadionilla. Pääsyliput edullisesti ennakkoon Tiketti.fistä.

Karjalan Kovimman viralliset jatkot Old Cockin Clubilla lauantaina 15.8.2015 – esiintyjänä Suomen kovin Lyömättömät. Liput ennakkoon täältä.