Vuoden 2018 Karjalan kovimmat videot koostuivat lähes 1500 klipin valikoimasta - Karjalan Kovin
17324
post-template-default,single,single-post,postid-17324,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Vuoden 2018 Karjalan kovimmat videot koostuivat lähes 1500 klipin valikoimasta

Karjalan Kovimman videotallennuksen hoiti jälleen tarkasti, kauniisti ja nopeasti videokuvaaja Hiski Hämäläinen (yläkuvassa vasemmalla taustalla). Päivän käänteet julkaistiin KK:n Facebook-sivuilla vain tunteja siitä, kun viimeinen lajisuoritus oli ohi.

Millainen savotta KK oli tänä vuonna videokuvaajan kannalta?
”KK oli selkeä paketti kuvata stadionilla. Kisaajat vetivät ihan täysillä, mikä on aina hienoa kuvaajan kannalta! Saadaan tunnetta kehiin.

Kuvausviikonloppu on aina rankka, koska editoin videot samana päivänä. Lauantaina ja sunnuntaina tein töitä aamuyhdekästä iltayhteentoista asti pitkälti ilman taukoja. Välillä söin, sen verran lepäsin.

Videoklippejä tuli tietokoneelle 1452 kappaletta.”

Minkälaisiin asioihin kiinnität videokuvaajana huomiota?
”Koetan pysyä hereillä aina kaikista erityislaatuisista hetkistä, on ne sitten huipulla tai pohjalla. Kun kisaajat antavat kaikkensa, se on yleensä kuvauksen arvoista. Välillä kaikkea ei vaan voi saada nauhalle, mutta se ei onneksi olekaan minun tehtäväni. Tärkeintä minulle olisi saada tunnelma tallennettua.”

Hiski kuvassa vasemmalla. Kuva: Eino Ansio / Karjalan Kovin

Hiski kuvassa vasemmalla. Kuva: Eino Ansio / Karjalan Kovin

 

Mitä asioita pyrit tuomaan kuvaamisessa esiin?
”Koetan saada kaiken sen tunnelman ja intensiivisen fiiliksen nauhalle mitä siellä stadionilla on. Pienet yksityiskohdat ovat myös mielenkiintoisia, ja niitä ei ehkä nää edes katsomoon asti – kuinka kisaajat ovat tarkkoja laittamaan mankkaa käsiinsä, miten tuomarit ovat tarkkoina kuin porkkanat työssään ja kuinka kisaajat keskittyvät suoritukseen. Sieltä tulee sitten ne tunteet ja tarinat mitä ikinä kisoissa tapahtuukaan.”
Kuvaat monipuolisesti kaikenlaista yritysvideoista breakdanceen. Mihin lokeroon CrossFitin kuvaaminen asettuu työkentässäsi – ainakaan urheilijaa ei voi pyytää tekemään jotain asiaa uudelleen?
”Joskus myös yrityskuvauksissa annan asioiden vaan tapahtua ja seuraan kamerallani. Silloin voi toki olla että voin pyytää jonkun asian tapahtuvan uudestaan. Karjalan Kovimmassa uudestaan tapahtuvat vain ne liikkeiden toistot, mutta mitään liukastumista tai maaliintuloa ei voi ottaa uudestaan. Silloin täytyy olla valmiina.
Olen kuvannut tosin useamman dokumenttielokuvan breakdancestä. Olen harrastanut breikkiä 16 vuotta ja opetan sitä myös. Breikissä on sama homma kisojen kuvaamisessa, että tietyt hetket tapahtuu vain kerran. Silloin täytyy olla todella valmiina.
Varsinkin jos tekee dokumenttielokuvaa ja seuraa jotain ihmistä. Hurraus tapahtuu voiton jälkeen vain kerran aidosti. Sen jälkeen toinen hurraus saattaa tosin tulla vielä kameralle jos kuvattava tietää että heitä kuvataan.
Kiitos kaikille osallistujille että sain kuvata teitä ja onnea seuraaviin kisoihin!”

Perjantai:

Lauantai:

Sunnuntai:

 

Lisää Hiskin töitä osoitteessa www.hiskishow.com