Yhden yön valmistautujat - Karjalan Kovin
1066
post-template-default,single,single-post,postid-1066,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Yhden yön valmistautujat

Kesän isoimmat kisat ovat edessä ja kuulet osallistuvasi vain päivää ennen. Miten valmistautua kun ei ehdi valmistautua?

Karjalan Kovimman karsinnat päättyivät heinäkuussa, mutta täpärästi ulkopuolelle jääneiden jännitys ei hellittänyt. Peruutuksia tulee joka vuosi ja sarjoja täydennetään karsintajärjestyksessä. Muutamalle urheilijalle Kimpisen ovet avautuivat vielä avauspäivän aamuna.

Mutta miten viimeistellä Karjalan Kovin kunto, kun aikaa on vajaa vuorokausi? Ja ehtiikö siinä rytäkässä edes jännittää?

”Torstaina sain tietää mahdollisesta kisapaikasta ja perjantaina se varmistui. Olihan sitä iloinen, mutta samalla mietin, että ei tässä ehdi valmistautua ollenkaan”, kertasi CrossFit Lappeenrannan Tuomo Vento.

_96B0418

Tuomo Vento ja keskivartalokeikka Kuva: Antero Muukkonen

”Työvuorot piti laittaa uusiksi eli olihan tässä pientä järjestelyä. Mutta on tää sen arvosta: vuosi vuodelta suuremmat kisat, valoshow’t ja niin edelleen.

Ensimmäiseen Karjalan Kovimpaansa osallistuvan Anna-Mari Turun työpäivä sai kummasti lisää vipinää, kun tieto kisapaikastaan tuli viimetipassa.
”Perjantaina töissä ollessa tuli tieto, että mulla on varma kisapaikka. Ei siinä osannu sanoa juuta tai jaata, mutta nopeesti kirkastui, että ehdottomasti lähden mukaan.”

_96B0438

Anna-Mari Turun piti seistä kannustusjoukoissa, mutta toisin kävi. Kuva: Arttu Muukkonen

”Mitään en myönnä, mutta jännitän aina ihan pirusti ennen kisoja, joten ehkä tää oli ihan hyvä näin. Valmistautuminen ei ollut ihan sataprosenttinen, mutta kaikkeni annan. Ja täällähän mä oisin joka tapauksessa ollut kilpasiskoja kannustamassa”, Turku nauroi.

Yleensä urheilijat tekevät viimeisen kovan treenin noin viikkoa ennen kisoja ja sen jälkeen harrastetaan lähinnä palauttelevaa jumppailua.
”Itse tein jo normitreenejä miettimättä Karjalan Kovinta. Jostain syystä ajattelin, ettei ole enää mahdollista päästä mukaan. Se saattoi vähän kostautua täällä.”

Myös Tuomo Vento jatkoi normaaleja treenejä ja etukäteen haastava uintikin jäi kokeilematta:
”Tein normitreeniä, enkä testannu lajeja mitä kerrottiin etukäteen. Jos olis tiennyt, ehkä sitä olis suunnitellut paremmin ja käyny uimassa avovedessä, viimeisestä uintikerrasta kun on varmaan vuosi”.

Kolmas yllätyskisaaja, CrossFit Lappeenrannan Maarit Luoto kiisi Kimpiselle lähes suoraan synnytyslaitokselta.
”Perjantai-aamuna valmentaja laittoi viestiä lähtisinkö kisailemaan. Ei tarvinnut yhtään miettiä, vastasin heti että tottakai lähden”, Luoto kertoi ehkäpä kisojen nuorin kannustustaja, noin 4kk, sylissään.

maarit_96B0501

Maarit Luoto keskellä mustassa Mie <3 Lappeenranta -paidassaan. Kuva: Arttu Muukkonen

”Ei kyllä oikeestaan ehtinyt jännittää etukäteen, mutta eilen illalla avauslajin jälkeen ei oikein uni tullut. Sieltä se jännitys iski vähän myöhässä.”